Zag de broer van mijn verkrachter

Naar de lotgenotengroep ‘Voor slachtoffers van seksueel misbruik en seksueel geweld’
7 mei 20224 reacties92 weergavenPublieke groep
Default profile image
Sarah92

Hi allemaal,

 

Op een festival kwam ik de broer van mijn verkrachter tegen. Ik verstijfde weer precies zoals ik toen deed. Ik stond naast mijn zusje die op de hoogte is van alles. Ik vroeg aan haar: “Zal ik het zeggen, wat zijn broertje mij heeft aangedaan?”. Mijn zusje zei: “Nee, wat heeft hij daaraan.” 
 

Hierna volgde een extreme misselijkheid en ik ben uit de menigte mensen gestapt. Mijn tas laten liggen, mijn jas onderweg verloren. Het was allemaal een waas. Na jaren verder, emdr, therapie… Ik vraag me af: Houdt het ooit wel eens op?

 

Weer die enge gedachten aan de dood. Eenzaamheid, onbegrip en extreme machteloosheid. Politie die tegen me zegt “Doe maar geen aangifte, het heeft toch geen zin.”

 

Zitten hier lotgenoten die een soort van closure hebben gevonden? Hun ervaring een plekje kunnen geven en los kunnen laten? 

Reageren op dit verhaal?

Als lid van de Lotgenoten Community kun je in gesprek gaan met andere leden. Deel jouw eigen ervaringen, ondersteun andere slachtoffers of stel vragen.

4 reacties

Default profile image
Smile :(

Hoi sarah,

Erg naar :/ ik heb dit ook gehad gister, maar dan de verkrachter zelf.

Ik heb gelijk naar mijn behandelaar gebeld en zei dat we er meer tijd ingaan steken bijnde therapie, mischien man je dat ook vragen.

Hou je hoofd omhoog, je kan het!

Slaap lekker
-

Login om te reageren
Naast lotgenoot nu ook ambassadeur
Steven | Ambassadeur

Hoi sarah,

Dat ontmoedigen vanuit de politie.... ik word er moedeloos van.
Ja ze hebben het druk
Ja het kost geld
Ja het levert vaak geen vonnis op
Maarrrrr JA het is wel een duidelijk signaal naar de dader en de buitenwereld!

Als jij er nog mee zit en daar nog over na denkt om te doen. Dan doen zeg ik. Het is een grens stellen en terugpakken van iemand die hem nooit af had mogen nemen.

Wat betreft die broer het zeggen.... ja wat heeft hij eraan? Dat is 1 kant van de medaille. Deze heeft vele kanten.
1. Hij is niet ontvankelijk en reageert negatief of roept zelfs smaad of neemt zelf actie
2. Hij is niet ontvankelijk maar gooit het wel open in die kring (indirecte confrontatie met onduidelijke gevolgen)
3. Hij is wel ontvankelijk maar kan er niets mee en er gebeurd niets mee
4. Hij is wel ontvankelijk en doet er wel iets mee (indirecte confrontatie met onduidelijke gevolgen)

Zo zijn er mogelijk nog andere opties. Maar wederom het is aan jou. Laat je niet leiden door de mening van die ander! Laat ze je helpen met voor en nadelen bedenken. Die kun je in een emotie soms moeilijker zien.

Wat betreft herstellen van dit alles. Ja het kan. Ik ben er een levend bewijs van.
Maar ik heb persoonlijk mijn herstel gevonden in zelf empowerment niet in emdr enzo. Desondanks wel veel gedaan wat als exposure gezien kan worden en ik heb mij ontwikkeld naar een persoon die stevig in zijn schoenen is gaan staan en daarmee durft te staan voor wat hij wil (of niet).

Hopelijk kun je hier wat mee.
Succes! Het komt vast wel goed. Ik lees je drive om dingen aan te pakken.

P.s. dat terug gaan naar die enge gedachten dat is een "exit strategie" welke je kan ontwikkelen. Bij extreme emoties kan die ook later nog terug komen. Zo heb ik dat met mijn scheiding ook nog gehad. Alleen toen kon ik erom lachen omdat ik het me realiseerde dat ik zo ooit op iedere emotie reageerde. Dus het hielp me toen om me met mijn voeten op de grond te zetten.

Login om te reageren
De gedaante voor de trein
Nessiej

hi,

Ik ben zelf 2 keer verkracht, ook een keer door mijn ex en het is voor het eerst in 10 jaar dat ik dit openlijk kan vertellen. Ik heb EMDR therapie gevolgd en daardoor door deze twee trauma's heen kunnen komen, vergeten doe ik het niet het een plekje geven doe ik het wel, heel veel sterkte , je komt er echt maar blijf praten en ik zou zelf ook contact opnemen met slachtoffer hulp je verhaal doen over wat de politie heeft gezegd want naast het onprofessionele antwoord is het erg kwalijk dat ze dit zo hebben aangepakt.

Login om te reageren
Default profile image
pieterke

Ik kan het helemaal snappen, Herbeleven is een hel

Login om te reageren