Poging doodslag en kids
Dag allemaal.
Onlangs ben ik voor de 2de keer heel zwaar mishandeld door mijn ex. Ik heb dagenlang heftige pijn aan mijn keel, hals en hoofd gehad ivm wurging en ook doordat hij mij met een zwaar voorwerp heeft neergeslagen.
Hij is opgepakt maar inmiddels vrij ij afwachting tot hij moet voorkomen.
Veilig thuis heeft veiligheidsafspraken gemaakt, hier ben ik niet bijgeweest. Ik moest er of fysiek bij zijn of online. En ik wil en kan hem niet zien of zijn stem horen. Dit geeft enorm veel stress.
Nu is er opgenomen in het plan dat er in september een evaluatie komt en dat als mijn minderjarige kinderen niet naar hun vader gaan er verplicht gesprekken gevoerd gaan worden?!! Zodat ze naar hem moeten. Ook moet plotseling de afspraken in het ouderschapsplan aangepast worden. Mijn kids zijn boven de 12. Als ze niet willen, willen ze niet. En ik ga ze ook niet bij hem brengen of dat hij ze bii mij ophaalt, ik wil hem echt niet zien.
Ik word dus met de rug tegen de muur gezet. En dader wordt gewoon beloond. Tja je hebt samen kinderen en poging tot doodslag en zware mishandeling... jammer dan?!
Heb ik en mijn kinderen helemaal geen rechten? Oudste zou straks wel willen, uit eigen belang. (Geld en stappen vader brengt en haalt hem).
Iemand tips? Kan ik in bezwaar gaan? Of is het jammer dat je ziek wordt als je hem ziet, had je maar bij de afspraak moeten zijn ?
11 Reacties
En ondertussen moeten ze naar hem... terwijl ze voor de zoveelste keer het hebben mogen meemaken. Echt te bizar dit. Sorry dat ik het zeg en ik weet dat je het van beide kanten moet zien, maar ook hier liggen de feiten er. Maar dit klinkt echt als dader wordt beschermd en heeft rechten en slachtoffer moet dagelijks achterom kijken.
Dank Arnold voor de uitleg!
Wat erg om te lezen allemaal… Ik ben 4 maanden geleden weggegaan na de zoveelste poging om mij te wurgen. De aangifte is nog steeds lopende alsook het onderzoek, het duurt allemaal zo lang en ze hebben eigenlijk niet genoeg mensen en geen tijd om zich in elke zaak uit te diepen. Bij mij zijn er zo’n harde bewijzen en nog doen ze niks en die man loopt ook vrij rond. Zijn kinderen moeten ook nog altijd naar hem gaan ondanks alles wat hij heeft gedaan. Als ik je heel eerlijk mag zeggen : hoop op niet te veel van de instanties, want het duurt ongelooflijk lang en zelfs met harde bewijzen doen ze weinig. Er komt pas hulp wanneer het te laat is.
Veel sterkte nog.
Hartelijk dank. Ik heb al geprobeerd vorige week via deze site een aanvraag te doen voor schadevergoeding zodat ik een advocaat kan inschakelen. Mijn ex heeft al eerder gezegd dat hij mij financieel kaal zal gaan plukken aan advocaatkosten. Vrees dat het hem nog gaat lukken ook.
Is er nog een andere optie dat jullie weten, of is het echt spaalgeld opmaken?
Iedereen in Nederland heeft recht op rechtsbijstand.
Voor een prodeo advocaat mag je verzamelinkomen over een jaar niet hoger zijn dan €41000.00. Er wordt gekeken naar je verzamelinkomen (werk en privevermogen ) van 2 jaar terug. Dus vraag je in 2022 prodeo? Dan telt je inkomen van 2020. Daarnaast betaal je altijd een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Was je in 2020 nog getrouwd? Dan telt zijn inkomen ook.
De dreiging van het financieel kaalplukken gaat natuurlijk twee kanten op. Hij zal zelf namelijk ook kosten krijgen.
Sterkte.
Groetjes,
Arnold
Heel heftig wat jij hebt meegemaakt en nog moet doormaken.
Uit je verhaal blijkt dat het je ex is. Je Kids zijn 12+ maar jonger dan 18?
Kinderen van 12 jaar en ouder (maar jonger dan 18) hebben hun eigen rechtsingang. Het kind dan dan bijvoorbeeld met hulp van de kinderrechtswinkel, https://kjrw.eu/, een brief opstellen voor de kinderrechter.
Voor jezelf lijkt het mij ook raadzaam om een advocaat in te schakelen die als het ware voor jou gaat staan en jou belangen behartigd. Bezwaar aantekenen kan altijd! Alleen is het wijzer omdat aan de advocaat over te laten.
Wens je veel sterkte en kracht toe de komende periode!
Groetjes,
Arnold
wat een nare situatie waar je doorheen moet. Ik kan me helemaal voorstellen dat je dit niet wil. Juridisch is het helaas wel zo dat ook kinderen boven de 12 naar de andere ouder (moeten). Pas vanaf 18 hebben zij een vrije keuze. Als het via de rechtbank gaat verlopen dan wordt de mening van kinderen boven de 12 wel meegenomen in de beslissing van de rechter. Ik ken te weinig details van je verhaal om er verder inhoudelijk iets over te zeggen op het gebied van rechten en plichten. Mijn advies zou zijn om met veilig thuis contact op te nemen. Ook als je de mogelijkheid hebt zou ik een gesprek aangaan met een advocaat die gespecialiseerd is in familierecht om je te laten informeren waar je wel/niet recht op hebt. Ik kan me voorstellen dat dit zoveel stress geeft en je eigenlijk geen ruimte hebt om ook nog hier druk om te moeten maken na wat je hebt meegemaat. Het lijkt me overigens vreemd dat er afspraken gemaakt kunnen worden zonder jou inspraak/inbreng.
Sterkte en succes