Verkeer

Lotgenotengroep verkeersongeval

De plek waar slachtoffers en hun omgeving ervaringen uitwisselen.

In contact komen met lotgenoten? Maak in 3 klikken een account aan. Ingelogd: Word lid van een groep een deel je verhaal.
Meld je aan of Log in

Nieuwste verhalen

 • Goedemorgen,

  Volgende week woensdag 25 januari is er een online themabijeenkomst voor slachtoffers of nabestaanden van een verkeersongeval. Na een korte introductie aan elkaar zal een expert van Slachtofferhulp iets vertellen over een onderwerp, door jullie aangedragen.

  Wil je ook deelnemen. Dat kan! Meld je aan via deze knop

  Hopelijk tot dan!

 • Een ingrijpende gebeurtenis als slachtoffer worden van een misdrijf kan een grote impact hebben op je leven. Het kan helpen om contact te hebben met mensen die iets vergelijkbaars hebben meegemaakt. Dit kan bijvoorbeeld in de online community van Slachtofferhulp Nederland.

  Marleen Gorissen, onderzoeker aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en het NSCR, doet onderzoek naar de online community van Slachtofferhulp Nederland. Wat zoeken mensen die de online community gebruiken? Vinden zij ook wat ze zoeken? De uitkomsten van dit onderzoek zijn belangrijk om de ondersteuning van slachtoffers, nabestaanden, helpers en andere gebruikers van de community te verbeteren. Meedoen aan het onderzoek kan dus echt een verschil maken!

  Meehelpen?

  Het onderzoek bestaat uit een online vragenlijst. De vragen gaan over jouw ervaringen met de online community. In de vragenlijst zal niet uitgebreid ingegaan worden op de ingrijpende gebeurtenis die je hebt meegemaakt.

  Meedoen aan het onderzoek is vrijwillig en duurt ongeveer 10-15 minuten. Je kunt op elk gewenst moment stoppen. Je kunt meedoen door op de volgende link te klikken, of de weblink te kopiëren en in je browser te plakken: https://survey.databox.online/index.php/498345?BL=6401

  Als je vragen hebt over de vragenlijst of het onderzoek kun je contact opnemen met Marleen door een e-mail te sturen naar mgorissen@nscr.nl.

 • Het is vandaag een jaar gelden dat ik bruut van mijn fiets werd gereden, hij verleden geen voorrang en had veel te veel gedronken. In het ziekenhuis kwam ik weer bij en bleek ik een hoofdwond en mijn rechter onderbeen op verschillende plekken gebroken te hebben. Na een week gips moest ik toch geopereerd worden, er is een pin en een plaatje in mijn been geplaatst. Na een jaar van revalideren ben ik weer aardig op de been. Wat mijn de laatste maanden goed heeft geholpen is het lezen van het boek “verklein je pijn” van eugenie de ruiter, echt een aanrader. Misschien helpt het jou ook. 

Groepen per incident

Publieke groepen (1)

Voor verkeersslachtoffers

Lotgenoten 76 verhalen116 leden

Besloten groepen (0)

Geen groepen gevonden

Je staat er niet alleen voor

Na een ingrijpende gebeurtenis kan het fijn zijn om in contact te komen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Dat kan in onze lotgenotengroepen. In onze community vinden slachtoffers, nabestaanden en getuigen van misdrijven, ongevallen en/of rampen steun en herkenning bij elkaar. Het is een plek waar je je eigen ervaringen van je af kunt schrijven en vragen kunt stellen aan lotgenoten.

Uit ervaring weten we dat het een opluchting kan zijn als mensen hun gevoelens met elkaar kunnen delen. Juist als zij soortgelijke ervaringen hebben. Mensen vinden erkenning en steun wanneer zij merken dat anderen hetzelfde doormaken.

" Ik ben echt weer een stap verder gekomen met behulp van de community. Ik heb veel positieve reacties gekregen en dat doet me goed. Het voelt zo fijn dat je dit met elkaar kunt delen en elkaar echt kunt helpen." - Antje

Ook voor de Helpers

Wanneer iemand in je omgeving slachtoffer wordt, is alles ineens anders. Je wilt helpen, maar hoe doe je dat goed? Het is logisch als je dan vragen hebt. 'Wat moet ik zeggen tegen iemand die slachtoffer is geworden?' 'Hoe kan ik er echt zijn voor een ander?' Met deze en andere vragen kun je terecht in de Voor de Helpers-groepen . Ook kun je er jouw eigen tips delen met anderen.

Helpers

Deel je verhaal

Als lid van onze lotgenoten community hoef je niks uit te leggen.

Word ambassadeur van de online lotgenoten community.

Lees meer
Word ambassadeur