Verkeer

Lotgenotengroep verkeersongeval

De plek waar slachtoffers en hun omgeving ervaringen uitwisselen.

In contact komen met lotgenoten? Maak in 3 klikken een account aan. Ingelogd: Word lid van een groep een deel je verhaal.
Meld je aan of Log in

Nieuwste verhalen

  • Ik ben Lindsay en woonachtig in Amsterdam. Een drukke, maar gezellig stad. De reden waarom ik mij heb aangemeld als ambassadeur van de lotgenoten community, is omdat het fijn is om te weten dat je er niet alleen voor staat. Meerdere mensen die hetzelfde of soortgelijks hebben meegemaakt, die je een luisterend oor kunnen bieden of advies kunnen geven (als dit gewenst is). Daar sta ik 100% achter.

    Nog even over mijn mooie stad Amsterdam: ik ben er geboren en getogen, maar ook de drukte wordt mij soms teveel. Vooral het verkeer kan chaotisch zijn. In 2010 ben ik zelf slachtoffer geworden van een verkeersongeluk en heb ik hier toen lichamelijk en geestelijk verwondingen aan overgehouden. Ook al is het twaalf jaar geleden, het ongeluk staat nog op mijn netvlies maar ik heb het wel een plekje kunnen geven. Dit heb ik gedaan door er met anderen over te praten en het vooral niet op te kroppen. De community is daar een mooie plek voor waar niet geoordeeld wordt en er op jouw behoeften wordt ingespeeld.

  • Hallo allemaal, ik heb vandaag een ongeluk gemaakt met een fiets (ikzelf reed op een scooter). Met mij gaat alles goed, alleen heb ik heel veel stress. Me scooter heeft namelijk best veel schade, alhoewel het niet mijn fout is ben ik bang dat ik geen geld krijg. De scooter staat op mijn vader ze naam en de verzekering had duidelijk gemaakt dat bestuurders jonger dan 25 niet verzekerd zijn, maar aangezien het haar fout is weet ik niet of ik toch nog geld krijg. Heeft iemand hier meer verstand van, en zou diegene mij a.u.b kunnen helpen?

  • Eind juli van dit jaar kwam ik uit mijn werk. Bij de doorgaande weg waarop ik reed was een fietsersoversteekplaats (met haaientanden). De fietser, die eerst parallel aan mij reed en een bocht moest maken om over te steken, keek niet en stak over over. Ik ben na de aanrijding gestopt. Op het moment dat ik bij hem kwam bewoog de man niet en kwam er bloed uit zijn mond op het moment dat zijn ademhaling op gang kwam. Op dat moment kwam er gelukkig vanuit alle kanten hulp. De man heeft vervolgens bijna 3 weken in het ziekenhuis gelegen om alsnog te overlijden...

    Ik heb contact gehad met de familie en zij nemen mij gelukkig niks kwalijk maar ze hebben het er uiteraard moeilijk mee. Het blijft alleen behoorlijk lastig om het beeld van de man uit mijn hoofd te krijgen. 

Groepen per incident

Publieke groepen (1)

Voor verkeersslachtoffers

Lotgenoten 72 verhalen176 leden

Besloten groepen (0)

Geen groepen gevonden

Je staat er niet alleen voor

Na een ingrijpende gebeurtenis kan het fijn zijn om in contact te komen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Dat kan in onze lotgenotengroepen. In onze community vinden slachtoffers, nabestaanden en getuigen van misdrijven, ongevallen en/of rampen steun en herkenning bij elkaar. Het is een plek waar je je eigen ervaringen van je af kunt schrijven en vragen kunt stellen aan lotgenoten.

Uit ervaring weten we dat het een opluchting kan zijn als mensen hun gevoelens met elkaar kunnen delen. Juist als zij soortgelijke ervaringen hebben. Mensen vinden erkenning en steun wanneer zij merken dat anderen hetzelfde doormaken.

" Ik ben echt weer een stap verder gekomen met behulp van de community. Ik heb veel positieve reacties gekregen en dat doet me goed. Het voelt zo fijn dat je dit met elkaar kunt delen en elkaar echt kunt helpen." - Antje

Ook voor de Helpers

Wanneer iemand in je omgeving slachtoffer wordt, is alles ineens anders. Je wilt helpen, maar hoe doe je dat goed? Het is logisch als je dan vragen hebt. 'Wat moet ik zeggen tegen iemand die slachtoffer is geworden?' 'Hoe kan ik er echt zijn voor een ander?' Met deze en andere vragen kun je terecht in de Voor de Helpers-groepen . Ook kun je er jouw eigen tips delen met anderen.

Helpers

Deel je verhaal

Als lid van onze lotgenoten community hoef je niks uit te leggen.

Word ambassadeur van de online lotgenoten community.

Lees meer
Word ambassadeur