Verkeer

Lotgenotengroep verkeersongeval

De plek waar slachtoffers en hun omgeving ervaringen uitwisselen.

In contact komen met lotgenoten? Maak in 3 klikken een account aan. Ingelogd: Word lid van een groep een deel je verhaal.
Meld je aan of Log in

Nieuwste verhalen

 • Een maand geleden ben ik betrokken geraakt in een ongeluk waarbij er 2 mensen om het leven zijn gekomen..

  Ik ben inmiddels al 3 jaar internationaal vrachtwagenchauffeuse. Elke dag bereid je je voor op het ergste wat er kan gebeuren onderweg. Toen was het op deze bewuste nacht toch zo ver..

  Ik reed om 2.00 snachts op mijn gemak in duitsland en ik was onderweg naar huis. Ineens voelde ik een hele doffe klap in mijn trailer. Ik was beladen, 35ton in totaal, daarom voelde het alsof ik alleen een klapband kreeg.. Ik keek in de spiegel en ik zag een auto tussen mijn wielen en de bumper van de trailer zitten.. Ik zet de vrachtwagen rustig aan de kant en ik schiet daarna vol in paniek. Die personenauto vliegt ineens in de brand ! Snel ren ik naar de auto om te roepen of er iemand hulp nodig heeft. Het bleef stil, alleen het geluid van voorbij rijdend verkeer is wat ik hoor. Ik bedenk me niet en ik bel de hulpdiensten. Deze waren gelukkig binnen 5 minuten ter plaatse.. Ik werd bij de vrachtwagen weg gehaald door de duitse politie en de reddingsdienst doet een onderzoek of ik ook iets heb... Ik mankeer niks, alleen erg geschrokken. Het voelde nog zo onwerkelijk. Ik doe mijn verhaal bij de politie en ik krijg vervolgens te horen dat de inzittenden van de personenauto zijn overleden. Op slag dood. Politie vertelde mij later dat ze met 260+ km/u op mij zijn ingereden.. Na 2u wachten tot de lijken weg zijn mag ik weer naar buiten. Het ongeluk bekijken. Er is niks van de auto over. Mijn trailer had een beetje schade maar voor de rest niks aan de hand. Ik heb de trailer afgekoppeld op de snelweg en heb nog even met de politie gesproken.

  De bestuurder van de personenauto had meerdere valse paspoorten bij zich en wel 20 bankpassen. De personenauto stond geregistreerd op een adres 700km verderop in duitsland. Hij had een meisje van 16 bij zich.. 

  Dat zit me zo enorm dwars. Wat moet hij zo ver van huis met een meisje van 16, met valse documenten, midden in de nacht en ook nog met zo'n abnormaal hoge snelheid.. Hij heeft zichzelf en dat meisje dood gereden onder mijn trailer! Hier heb ik het moeilijk mee. Ik vind het sneu voor dat meisje en haar familie. Zoveel vragen.. en niemand die iets weet. 

  Ik kan het niet los laten, ik wil weten waarom dat meisje in die auto zat.. Wat moesten zij daar.. Waarom zo ver van huis. Het kan niet anders dat ze in het criminele circuit zaten.. Ik hoop dat ik hier ooit nog eens antwoord op kan krijgen..

  Tot die tijd, maak ik er maar het beste van. Verder geen trauma of rij angst en doe mijn werk nog steeds met veel plezier..

 • Hallo allemaal.

   

  Na een fijne koningsdag was het tijd om naar huis te gaan. Ja flink in de olie was ik wel. Maar fietsen ach dat ging altijd. Soms wel eens gevallen maar nooit zo erg als nu.

  Flink onderuit gegaan. Met mn hoofd op de stoeprand gekomen aan een spoorlijn. Gelukkig was tegen 9 a 10 uur in de avond dus er waren nog mensen op straat. Ik dacht dat het wel mee viel maar al gauw kreeg ik door dat het niet zo was. Omstanders zeiden dat ik moest blijven zitten en zag hand en arm helemaal onder het bloed. Ik had meteen naar me hoofd gegrepen want ik voelde een hoop. En helaas had ik ook een hoofdwond. Politie,  ambulance erbij. Naar het ziekenhuis. Nog nooit meegemaakt in de 28 jaar dat ik leef dus dit was al een ding opzich. 

  Iets wat lollig nog door de drank en adrenaline bleef ik bij kennis en goed aanspreekbaar. Maar de schrik kwam veel later. Gelukkig was de mri goed. Hersenschudding en hoofdwond van 3 cm . En hele linker kant blauw en beurs. Engeltje gehad Gelukkig.

   

  Het begon die zelfde nacht nog thuis. Ik kreeg flashbacks. Hoorde de stemmen van de mensen die me hielpen. De kleur en hoeveelheid bloed. Steeds weer opnieuw begint het als ik wil gaan slapen. En herinner me steeds meer. Het gaat niet uit me hoofd. 

  De wond om me hoofd maakt me ook bang. Wat als ik toch veel schade aan me hoofd heb en de mri het niet zag. Hoelang gaat dit duren en waarom blijven die beelden en alles zo levend in mn hoofd. 

   

   

 • Na meerder aanrijdingen waarvan de eerste al 30 jaar terug ligt, heb ik langzaam angst om mee te rijden in een auto ontwikkeld. Het zelf rijden valt nog mee. In eerste instantie dacht ik dat het met controle te maken had maar als ik mijn ogen dicht doe kan ik wel rustig zijn. Omdat het steeds erger werd heb ik EMDR therapie gedaan. De herinnering aan de aanrijdingen zijn wel vager geworden en in eerste instantie was ik ook rustiger als bijrijder met open ogen. Maar ik merk nu dat het weer toeneemt. Heeft iemand tips voor mij  hoe ik met de angst om kan gaan.

   

Groepen per incident

Publieke groepen (1)

Voor verkeersslachtoffers

Lotgenoten 67 verhalen148 leden

Besloten groepen (1)

Voor verkeersslachtoffers

Lotgenoten 67 verhalen148 leden

Je staat er niet alleen voor

Na een ingrijpende gebeurtenis kan het fijn zijn om in contact te komen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Dat kan in onze lotgenotengroepen. In onze community vinden slachtoffers, nabestaanden en getuigen van misdrijven, ongevallen en/of rampen steun en herkenning bij elkaar. Het is een plek waar je je eigen ervaringen van je af kunt schrijven en vragen kunt stellen aan lotgenoten.

Uit ervaring weten we dat het een opluchting kan zijn als mensen hun gevoelens met elkaar kunnen delen. Juist als zij soortgelijke ervaringen hebben. Mensen vinden erkenning en steun wanneer zij merken dat anderen hetzelfde doormaken.

" Ik ben echt weer een stap verder gekomen met behulp van de community. Ik heb veel positieve reacties gekregen en dat doet me goed. Het voelt zo fijn dat je dit met elkaar kunt delen en elkaar echt kunt helpen." - Antje

Ook voor de Helpers

Wanneer iemand in je omgeving slachtoffer wordt, is alles ineens anders. Je wilt helpen, maar hoe doe je dat goed? Het is logisch als je dan vragen hebt. 'Wat moet ik zeggen tegen iemand die slachtoffer is geworden?' 'Hoe kan ik er echt zijn voor een ander?' Met deze en andere vragen kun je terecht in de Voor de Helpers-groepen . Ook kun je er jouw eigen tips delen met anderen.

Helpers

Deel je verhaal

Als lid van onze lotgenoten community hoef je niks uit te leggen.

Word ambassadeur van de online lotgenoten community.

Lees meer
Word ambassadeur