Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar Voor slachtoffers van geweld

Onvoldoende bewijs

Goedemorgen mensen,

Na jaren van alles te hebben meegemaakt in een partnerrelatie heb ik eruit kunnen stappen. Dat was heel lastig en uiteindelijk besloten om aangifte te doen om mijn leven weer terug te pakken. Lang verhaal bij de politie waar zij de gebeurtenissen indeelden onder mishandeling, bedreiging en verkrachting. Ik heb daarbij ook behoorlijk wat materiaal zoals, appjes, foto’s en opnames ingeleverd. Toch zegt de officier van justitie onvoldoende bewijs, geen getuigen en de verdachte zegt dat er geen dwang was en geweld over en weer ging. 
Jaren heb ik voorzichtig geprobeerd te zeggen bij hulpverleners in welke situatie ik zat en werd dit bijna niet gezien. En nu ik heel duidelijk ben geweest wordt het nog steeds niet ‘echt’ gehoord. Ik dacht dat de wetswijziging van 1 juli zou helpen en ook dat het bewijs niet te negeren was… 

Zijn er mensen met een zelfde ervaring of juist andere ervaring met justitie en hoe is dat gegaan? 

Dankjewel voor het lezen! 

Bezig met laden...

2 Reacties

21 augustus 2024

Beste Jalara,
Hier ook herkenbaar, na eerst een hele onzekere angstige tijd is mijn mishandeling plus geweldpleging/vernieling aan mijn privé-eigendommen voor het gerecht gekomen juni jl. Uitspraak: "geen getuigen" dus "vrijspraak" en verdachte had een lang en heel zielig verhaal uit zijn duim gezogen/gelogen, dat ik hem zou aangevallen hebben en dat hij nu achteraf PTSS had enz. Ik was met stomheid geslagen en trilde als een rietje tijdens de zitting. En als slachtoffer had ik ook geen spreekrecht, mocht alleen op bepaalde vragen van de rechter antwoorden. En met de vrijspraak is direct het contact/gebiedsverbod komen te vervallen en meneer begint weer met mailen en anoniem bellen. Ik ben zeer teleurgestels in de rechtsgang, bij stalking zegt politie ook gewoon tegen je "je moet zelf zorgen dat je niet gestalkt kunt worden", ik zei "dit is de omgekeerde wereld". Jij ook sterkte.

11 augustus 2024

Zo herkenbaar! De hulpverlening heeft mij als instabiel aangemerkt omdat ik ook heel voorzichtig heb geprobeerd te zeggen dat ik in de situatie van mishandeling (psychisch en fysiek) zat. Ze hebben mij geprobeerd te dwingen om terug te gaan naar de dader. In plaats daarvan ging ik naar een psycholoog toe. Hij wilde wel naar mij luisteren en heeft veel tips gegeven.
Tegen de beslissing van het OM om niet te vervolgen kan je een klacht indienen bij het Gerechtshof. Dit heet artikel 12-procedure. In de brief van de officier staat hoe je een klacht bij het hof kan indienen.
In mijn zaak heb ik getuigen, maar de politie wilde die niet horen. Tegen mij zei de politieambtenaar "waarom wilt u het leven van deze leuke lieve man kapotmaken?"
Je bent er niet alleen. Er zijn meerdere dames in deze situatie. Ga door en geef vooral niet op! Het recht moet zegevieren en het onrecht dat jij is aangedaan gestraft moet worden.
Mocht je een vriendin nodig hebben, mag je mij altijd een privébericht sturen.
Ik wens je heel veel sterkte in deze situatie!
Liefs,