Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar Voor de helpers van slachtoffers van seksueel misbruik

Kind 3 jaar misbruikt, niemand doet wat.

Beste lotgenoten,

Helaas is onze zoon van 3 jaar met een verhaal naar mij toe gekomen over seksueel misbruik. Het verhaal was voor mij zo duidelijk, de woorden en uitbeeldingen die hij hierbij maakt. Het is echt goed mis. Ik heb tijdens dat mijn zoon zijn verhaal verteld het gesprek stiekem opgenomen.

Dit was al een tijdje terug. En we zijn met deze informatie direct naar de zedenpolitie geweest. Ook omdat de plek waar mijn zoon over praat een plek is waar nog vele andere kinderen zijn.

Helaas staan we met onze rug tegen de muur. Politie doet niks, omdat ze een kind onder de 4 jaar niet kunnen verhoren. We hebben verschillende paden al bewandeld. Maar we stuiten telkens op het zelfde probleem. De politie doet niks, dus de instanties doen/mogen ook niks. Niemand kan ons verder helpen.

Voor de veiligheid van onze zoon. En voor de bescherming van ons zelf, gaan we zelfs verhuizen. Zodat we deze plek en verdachte persoon in iedergeval niet meer in ons leven hebben. Maar hoe nu verder? Ik wil dit niet in de doofpot gooien. Er loopt een viespeuk rond. En die viespeuk heeft toegang tot heel veel kinderen!

We hebben het tot nu toe klein gehouden. Maar het liefst waarschuw ik iedereen. Ik weet echt niet meer waar we goed aan doen.. iemand moet vechten voor mijn zoon. En misschien wel de andere kindjes.

Bezig met laden...

2 Reacties

26 april 2024

Hoi Steven, bedankt voor je berichtje.

VT is al afgerond. We hebben 2x een afspraak gehad waavan 1 met onze zoon erbij van een half uurtje ongeveer. Hun conclusie, hij is een vrolijke jongen dus ze kunnen niks voor ons betekenen. Ze raden zelf af om therapie te zoeken. Omdat ze van mening zijn dat als we het opblazen meer schade aanbrengt. Dit advies slaan we natuurlijk af..

We hebben GGD en onderwijsinspectie aangeschreven. Helaas kunnen en mogen hun niks, omdat de politie aan waarheidsvinding doet, en die geen reden zien tot verder onderzoek.

Het bewijzen hiervan is zo lastig. Omdat ze dus een kind onder de 4 niet verhoren. Zijn verhaal is dus niks. Terwijl hij praat over een juf(ik heb het idee dat deze term voor hem mannelijk en vrouwlijk kan zijn) en een meneer. De persoon die wij verdenken is de enigste mannelijke persoon die daar regelmatig aanwezig is. Hij heeft deze persoon ook aangewezen op een foto en verteld wat hij doet. Helaas is dit voor de politie niet genoeg.

Ik ben een beetje bang dat als we via een advocaat bezig gaan hij ook begrensd word door de regeltjes waar iedereen tegen aan loopt..

26 april 2024

Hoi Radeloos, ik weet niet of wij de locatie zijn voor jouw vraag maar snap zeker dat je radeloos bent.

Heb je met veilig thuis overlegd?
De burgemeester aangeschreven?
Een advocaat geraadpleegd?
Buurtpreventie gesproken?

Maar voor mij als slachtoffer bedenk ik me vooral, heb je een psycholoog voor je kind ingezet voor toekomstige klachten?

Een zedenmisdrijf blijft lang open om aan te vechten. Als je zoon nu nog klachten vertoont kan ook op een later moment een zaak gestart worden.

Het grootste probleem is bewijslast altijd. Iemand moet dmv huisbezoek betrapt worden met materiaal bijna of op heterdaad of dna. Dat maakt het voor politie heel lastig.

P.s. als de betreffende persoon zelf kinderen heeft kan veilig thuis daar wat mee misschien. Indien geen kinderen en geen reden om daar te komen waar die kinderen zijn dan is een locatieverbod misschien een optie? Ik zou wel specifiek op zoek gaan naar een strafzaak advocaat. Zoals misschien de advocaten die met peter r de vries hebben samengewerkt.