Mensen waarschuwen voor de dader? Of laten rusten?

9 reacties
1
145 weergaven

Vorig jaar heeft mijn partner een bommetje laten vallen over seksuele mishandeling dat hem is overkomen in zijn jeugdjaren. Gelukkig heeft hij hulp met het verwerken van zijn trauma's en gaat het de goede kant op. 

we hebben een sterk vermoeden dat de dader niet alleen mijn partner misbruikte. Ik heb onlangs gehoord dat hij nu woont bij vermoedelijk een van zijn slachtoffers (een pleegkind die nu volwassen is) en dat dat pleegkind ook een vrouw en kinderen heeft (buitenland).

ik doe geen oog meer dicht! Het idee dat de pedo ongestraft zijn gang kan blijven gaan... het feit dat ik weet wat hij heeft gedaan en de moeder van de kinderen niet waarschuw dat er een vreselijk mens in haar huis woont, bij haar kinderen..... kan ik niet verdragen.

Mijn partner (met wie ik ook een kind heb) is er nog niet klaar voor om de confrontatie aan te gaan, en dat respecteer ik. Maar ik ben bang dat die dag nooit zal komen, en dat er nieuwe slachtoffers komen terwijl ik hun misschien had kunnen waarschuwen...

 

en als hij wel de confrontatie aan durft. Hoe doen we dan aangifte? De pedo woont inmiddels in belgie en de misbruik is vele jaren geleden gebeurd? 
 

ik ben boos, op de de pedofiel, maar ook op mijzelf nu ik met deze kennis niks kan doen om te voorkomen dat het zich herhaalt.... ik hoop dat de corona hem snel te pakken krijgt.