Afsnijden brommer/scooter

Naar de lotgenotengroep ‘Voor verkeersslachtoffers’
9 mei 20238 reacties88 weergavenPublieke groep
Default profile image
Belin

Vorige week dinsdag 2 mei,s'morgens Rond 7.00u. ben ik afgesneden door een brommer of een scooter. Ik ben toen van de berm uit in de sloot gevallen met mijn scootmobiel omdat ik moest uitwijken. Hierdoor heb ik een gebroken schouder aan overgehouden en de kom in mijn schouder is versplinterd.

De brommer/scooter is doorgereden en heeft niet naar mij omgekeken. Gelukkig is er hulp gekomen. Iemand heeft 112 gebeld en de anderen hebben mijn hoofd uit het water gehouden en de ander heeft mij uit de sloot gehaald. 

Ik ben even later met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Gelukkig geen onderkoeling. Ze hebben op de eerste hulp foto's gemaakt en daaruit bleek dat mijn schouderkom helemaal verdraaid is en versplinterd.

Ik ben nu wachtende op de operatie en ik zie die beelden nog steeds voor mij en hier heb ik last van.

Ik hoop hier steun te vinden.

Reageren op dit verhaal?

Als lid van de Lotgenoten Community kun je in gesprek gaan met andere leden. Deel jouw eigen ervaringen, ondersteun andere slachtoffers of stel vragen.

Inloggen

Geen account? Account aanmaken

8 reacties

Default profile image
Mr bad luck

Hallo Belin,

Heel vervelend als iemand zoiets doet en dat je zo'n ervaring hebt. Ik zou sowieso aanraden (velen zullen dit beamen) om psychologische hulp te zoeken en dan vooral EMDR therapie. Dit zal heel goed helpen waarschijnlijk.

Login om te reageren
Default profile image
Belin

Dat ga ik wel proberen kijken of het helpt

Login om te reageren
Default profile image
Watervrouw

Beste Belin
wat heftig om dit mee te maken! Heel erg wanneer iemand doorrijdt zonder zich om je te bekommeren, terwijl je zo hulpeloos was en zelfs in het water lag. Gelukkig dat je hulp kreeg, er zijn ook veel goede mensen!
Mijn zoon heeft het een jaar geleden ook zoiets meegemaakt , dan reed hij op de scooter en werd door een auto aangereden, die doorreed, mijn zoon heeft een half jaar niet kunnen lopen..de doorrijder nam na 2 weken contact op omdat de auto beschadigd was…toen hoefde het van ons niet meer. Wij hadden gelukkig een rechtbijstandverzekering waardoor we erg geholpen zijn, nu ook met letselschade, omdat zijn ene been blijvend korter is.
Ik kan meevoelen wat je nu meemaakt en idd psychologische hulp zou goed zijn voor je om het te verwerken, vraag ernaar, het wordt niet altijd aangeboden helaas.
Lieve Belin ik wens je heel veel sterkte ❤️

Login om te reageren
Koen
actievandedag

Ik hoop dat het goed met je zal gaan. Stomme mensen op de weg en ik betwijfel of die persoon niks heeft gemerkt. Zorg dat alles bij de politie wordt genoteerd.

Login om te reageren
Default profile image
Belin

Daar zijn ze druk mee bezich de politie

Login om te reageren
Default profile image
Belin

Dat hebben ze gedaan nu afwachten of ze wat kunnen vinden

Login om te reageren
Laura | Ambassadeur
Laura | Ambassadeur

Hallo Belin,
Wat heftig dat je dit is overkomen en vreselijk dat iemand dan niet stopt om te helpen en je daar achterlaat. Ik snap dat ook niet! Ik begrijp ook goed dat je de beelden nog voor je ziet. Dat is ergens ook wel logisch, maar niet prettig. Uit ervaring weet ik dat het in de loop der tijd wel een plaatsje gaat krijgen als je dit bespreekbaar maakt. Het ventileren en/of delen verlicht een hele hoop. Je zou kunnen overwegen om met iemand in gesprek te gaan van Slachtofferhulp? Het zouden de eerste stappen kunnen zijn voor verlichting?

Login om te reageren
Default profile image
Chantalle

Hallo Belin

Weet je ook of er getuigen zijn geweest? En inderdaad alles aan de politie vertellen. EMDR is ook een heel goed middel om dit een plaats te geven (spreek uit ervaring)

Het is gewoon triest dat mensen die een ongeluk veroorzaken altijd zeggen: " JA MAAR het ligt niet aan mij". Terwijl het vaak wel zo is.

Ik hoop dat je helemaal opknapt en ook weer op de scootmobiel durft te stappen.

Heel veel sterkte bij alles

Chantalle

Login om te reageren