Aangereden door een snurkende vrachtwagenchauffeur

Naar de lotgenotengroep ‘Voor verkeersslachtoffers’
5 april 20234 reacties119 weergavenPublieke groep
(niet gecontroleerd)

Hi allemaal,

Op 25 februari vorig jaar ben ik op klaarlichte dag aangereden door een vrachtwagenchauffeur die waarschijnlijk in slaap was gevallen. Ik reed rechts van de vrachtwagen, om via de afslag van Den Haag naar mijn werk te rijden. Zonder enige richtingaanwijzing knalt de chauffeur plots tegen mijn auto, en kom ik na drie keer te draaien in omgekeerde richting tot stilstand. Hieraan heb ik meerdere verwondingen en een hersenkneuzing overgehouden. 

Omdat ik werd afgevoerd, had ik geen tijd om op getuigen te letten. De snelweg zat wel vol, ik had bestuurders voor en achter mij. 

De politie was er pas na 10 minuten, aan het rapport heb ik niets gehad want de chauffeur ontkent volop dat hij mij heeft aangereden. Sterker nog, ik las later in het online schadeformulier dat hij heeft opgeschreven dat ik naar links ben gereden om hem snel in te halen (?!). 

Hoewel ik allrisk ben verzekerd, had ik er toch op gerekend dat de chauffeur aansprakelijk zou worden gesteld. Dat is dus niet gebeurd. we zijn beiden aansprakelijk gesteld, en ik hoorde vorige week dat de tegenpartij zelfs 2000 euro heeft gekregen van mijn verzekering. (wat dus van mijn eigen risico afgaat). 

Heeft iemand een idee hoe ik uit deze vreselijke situatie kan komen en de vrachtwagenchauffeur alsnog verantwoordelijk kan stellen? Het kan toch niet zo zijn dat de veroorzaker er zo mee wegkomt?

 

Reageren op dit verhaal?

Als lid van de Lotgenoten Community kun je in gesprek gaan met andere leden. Deel jouw eigen ervaringen, ondersteun andere slachtoffers of stel vragen.

Inloggen

Geen account? Account aanmaken

4 reacties

Default profile image
Brigitte-1970

Hallo Ben,

Wat een nare situatie waar je in bent beland.
Er zal toch iemand melding hebben gedaan door 112 te hebben gebeld, meestal is dit een getuige. Daar zijn opnames van bij de meldkamer en kan worden uitgelezen.

Zou het er niet bij laten zitten. En een letselschadespecialist in de arm nemen.
Daarbij kan een hersenkneuzing ook gevolgen hebben voor je functioneren (hopelijk niet voor je). Ook daar moet de verzekering dan naar kijken.

Heb zelf ook een auto-ongeluk gehad, waarbij ik wist dat ik zelf geen overtreding had begaan en ik mijn getuigen ook gezien heb (maar die dus niet gehoord waren). Details laat ik even achterwege omdat ik ook nog in een letselschade verhaal zit.

Ik wens je veel sterkte en wijsheid.

Login om te reageren
Default profile image
RJ

Dag Ben,

Een hersenkneuzing is erg naar, ik heb het ook en er na bijna 2 jaar nog erg veel hinder van. Onderschat dit niet, wees mild voor jezelf en volg zeker het advies van Brigitte hierboven om iemand in de arm te nemen, mocht je dat nog niet hebben gedaan. Die kan ook met jouw verzekeraar kijken naar de schuldvraag in deze moeilijke situatie. Jouw verzekeraar heeft er neem ik aan baat bij wanneer de tegenpartij schuldig blijkt. Wat je uit handen kunt geven, scheelt jou veel peinzen en kopzorgen - die heb je met je letsel al meer dan genoeg.

Veel sterkte,
RJ

Login om te reageren
Koen
actievandedag

Heb je een rechtsbijstand verzekering? Zo nee, neem contact op met een letselschade advocaat met de vraag wat je in deze situatie moet doen. Kan m.i. via huisarts beginnen; hij, zij kan je in de goede richting wijzen.

Login om te reageren
Default profile image
Chantalle

Hallo Ben

Probeer erachter te komen of er camera beelden zijn, de wegen rond Den Haag hangen er vol mee, dus misschien kun je daar iets uti halen. En de getuigen die achter jou reden zou ik proberen te achterhalen, zodat die dit kunnen zien.

Naast een letselschadespecialist zou ik ook een arbeidsdeskundige in de arm nemen.

Heel veel sterkte en neem een hersenkneuzing niet te licht op.

Chantalle

Login om te reageren