Mogelijkheid tot mee procederen tegen Binance
Deze informatie is alleen bestemd voor de leden van de groep ‘Voor slachtoffers van online fraude’
In de verhalen die onlangs geplaatst zijn bespeur ik een toename van de behoefte om actie te ondernemen tegen de oplichters. Online oplichting kent vele vormen.
Een van die oplichting vormen is de boiler room of crypto fraude. Hierbij wordt door de oplichters geïnstrueerd hoe kortstondig crypto (vaak Bitcoins) kunnen worden aangeschaft. Het beleggen in deze digitale munt is niet het einddoel. Dat is het direct doorsluizen naar een digitaal adres die behoort aan de oplichters. Dat gaat niet via banken maar via de zogenoemde blockchain. Hoewel deze adressen wel te volgen zijn, is het (nog) onmogelijk om te achterhalen wie de daadwerkelijke eigenaar is. Dat maakt dit zo aantrekkelijk. De daders blijven onzichtbaar.
Banken dekken zich in door te verwijzen naar hun overeenkomsten met veel, heel veel kleine lettertjes. In het kort, heb je het geld zelf overgemaakt doet de bank niets. Frustrerend maar hier is (nog) niet veel aan te doen. Uit betrouwbare bronnen weet ik dat er wel aan gewerkt wordt. Waar je in ieder geval beducht voor moet zijn zijn de zogenaamde recovery bedrijven die claimen dat ze verloren crypto’s kunnen terughalen. Hier dien je wel een fee voor te betalen. In veel gevallen betreft het hier wederom een oplichting. In dit geval een wel zeer onmenselijke. Men verrijkt zich door het leed van anderen zonder daadwerkelijk wat te kunnen bijdragen. Blijf weg van dit soort bedrijven!
DEELNEMEN AAN PROCES TEGEN BINANCE
Voldoe je aan de volgende voorwaarden dan is er nog een sprankje hoop. Daar maak ik momenteel gebruik van na het zien van de uitzending over dit onderwerp van RADAR op 23 oktober van het afgelopen jaar. (aflevering nog terug te kijken via: https://kijknaar.tv/aflevering/1932112-radar)
Advocaat Marius Hupkes is een zaak aan het voorbereiden voor enkele gedupeerden van boilerroom fraude. Het gaat specifiek om gedupeerden die via Binance geld hebben moeten overmaken, na eerst Bitcoins te hebben aangeschaft. Binance is hierbij het betaalkantoor van de oplichters, die daarnaast een andere website met nepbeleggingen hebben gebruikt om de oplichting uit te voeren. Het is nog mogelijk hierbij aan te haken. Hiervoor dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:
- je bent door de boilerroom geïnstrueerd om crypto aan te schaffen via Binance als tussenstap, NIET met het doel te beleggen via Binance zelf.
- de crypto is doorgesluisd naar de oplichters
- er is aangifte gedaan bij de politie met vermelding van details
- Er is een website gebruikt met nepbeleggingen in crypto of andere fake beleggingen (hiermee sluiten we dus mensen uit die schade hebben geleden door waardedaling van crypto die ze nog wel in bezit hebben bij Binance).
Voldoe je aan deze eisen en wil je deelnemen aan het proces (hier zijn kosten aan verbonden), neem dan per omgaande contact op met:
Hupkes c.s. advocaten, mail: support@hupkesadvocaten.nl of tel: 020 696 3000
(geplaatst met toestemming)
TER INFORMATIE
Er lopen al vergelijkbare procedures tegen Crypto.com, Coinbase, Kraken en Coinmetro. Ter voorbereiding van het proces tegen Binance is eerst een kort geding noodzakelijk. Binance wil namelijk niet vertellen welk onderdeel van het bedrijf de contractspartij is voor de Nederlandse markt, terwijl dit wel wettelijk verplicht is. Dit te weten te komen is noodzakelijk om een proces te kunnen starten. Binance gebruikt eigenlijk een trucje om zich niet te hoeven verantwoorden.
Binance is een broker om crypto aan te kunnen schaffen. Daar heeft de desbetreffende broker toestemming voor nodig van De Nederlandsche Bank (DNB). Zonder deze toestemming mag een bedrijf als Binance géén financiële diensten leveren in ons land.
Dat hebben/en doen ze wel, waarmee ze in overtreding zijn.
Door mee te doen met deze procedure, kom je uiteraard ook op de lijst om deel te nemen aan een vervolgprocedure over de schade. In de loop van dit jaar worden de eerste uitspraken verwacht van de zaken tegen Coinbase en Crypto.com. Deze zaken lopen sneller, omdat wel duidelijk in de voorwaarden staat wie de contractspartij is. Bij Binance is het noodzakelijk daar eerst achter te komen omdat er anders maar liefst 55 bedrijfsonderdelen in allerlei landen moeten worden opgeroepen, en dat is ondoenlijk.
6 Reacties
Er is alleen toezicht op bitcoin brokers en beurzen om te voorkomen dat geld witgewassen wordt. Er is geen toezicht zoals bij andere bedrijven die met geld omgaan. De AFM (Autoriteit Financiële Markten) en DNB (De Nederlandse Bank) keuren niks goed of af, en het depositogarantiestelsel is niet van toepassing. Of u nou in bitcoins of sigarenbandjes belegt; dat is 100% voor eigen risico.
Ook in Nederland geregistreerde bedrijven schuwen halve waarheden niet. Er is immers niemand die ze op de vingers tikt.
Swissborg is gevestigd in Zwitserland en beweert licenties te hebben in Estland en (DASP) Frankrijk.
Naast Binance zijn er meerdere crypto bedrijven geweest die in het verleden (en soms nog) actief zijn op de NL markt, zónder toestemming van de Nederlandse Bank (DNB). Eerder noemde ik al 'Er lopen al vergelijkbare procedures tegen Crypto.com, Coinbase, Kraken en Coinmetro.'
Binance heeft al eerder een boete opgelegd gekregen door de DNB. Vanmorgen verscheen het bericht dat nu ook Coinbase Europe een boete heeft gekregen van €3.325.000. Dit is een gunstige ontwikkeling voor slachtoffers die via deze bedrijven zijn opgelicht.
Meer info over de boete voor Coinbase: http://bit.ly/3HxXTzq
2 dringende adviezen:
1 neem contact op met de advocaat, de info staat in het bericht
2 verwijder je contactgegevens en naam, dit staat openbaar!