De term "slachtoffer"

Naar de lotgenotengroep ‘Voor slachtoffers van seksueel misbruik en seksueel geweld’
16 juni 20225 reacties132 weergavenPublieke groep
Default profile image
Scorpioen

Ik zou graag jullie mening / ideeën willen horen over de term slachtoffer.....ene kant geeft t woord slachtoffer n soort erkenning maar aan de andere kant vind ik dat als je jezelf als slachtoffer blijft zien je niet echt volwassen kan worden los van je verleden, zoiets....wat is zijn jouw ideeën daarover?!? Bedankt / Bless

Reageren op dit verhaal?

Als lid van de Lotgenoten Community kun je in gesprek gaan met andere leden. Deel jouw eigen ervaringen, ondersteun andere slachtoffers of stel vragen.

5 reacties

Witte vlinder

Hoi
Ik erken je mening ,ik zit in een face er tussen in. Ik heb zelf het boek gelezen van Ingeborg Bosch " de herontdekking van je ware zelf" ben nog in ontwikkeling ik snap je standpunt. Ik zie me zelf eigenlijk niet als slachtoffer maar als een overlever.

Groetjes Witte vlinder

Login om te reageren
Een grijze man met Indische achtergrond
Ludwig | Ambassadeur

Slachtoffer, overlever, ervaringsdeskundige, ondersteuner en steun zoekende. Allereerst ben je slachtoffer want er is je onrecht of geweld aangedaan door een dader. Het geeft de impact aan die je voor herkenning gebruikt. En erkenning, want ieder slachtoffer heeft hulp nodig, vroeg of laat.
Spreek het regelmatig uit en je zult na een periode merken, dat je verder groeit naar een andere fase, want dan voelt het anders. Lastig uit te leggen, maar het is voor mij een mengeling van opluchting, spanning maar vooral kracht naar de toekomst. Je gaat je verdere verwerking in en dat heeft niets met woorden te maken, maar met innerlijke rust, kracht en de zoektocht naar het vasthouden van dit gevoel. Hou het vol, er is nog een flinke weg te gaan, maar het is het meer dan waard!

Login om te reageren
Default profile image
Angélica-75

Hoi scorpioen
Ik wil niet graag als slachtoffer gezien worden. Dat voelt voor mij dat de dader , in mijn geval men vader nog steeds invloed over me heeft en gewonnen heeft.
Ja het is me overkomen en sommige dingen zijn nog moeilijk maar hij heeft me niet gebroken . Dus ik ben geen slachtoffer.

Login om te reageren
Default profile image
Tom-123

Ik baal zo van alles, de herinneringen en de herbelevingen. Maar inderdaad, de term slachtoffer past me niet.

Login om te reageren
Default profile image
sillyxoxo

Hi,

Dit is inderdaad een moeilijke kwestie. Het is een label dat gegeven kan worden bij allerlei situaties, de persoon hoeft niet eens ''wat te hebben" en kan al een slachtoffer genoemd worden wanneer het om iets kleins gaat. Persoonlijk vind ik labels niet fijn, het stopt je in een hokje en dat hokje is eigenlijk helemaal geen hokje. Iedereen ervaart het anders en er zijn verschillende gradaties in het slachtoffer zijn en met bv. ziektes/stoornissen. Al moet ik wel erbij zeggen als het "hokje" je helpt bijvoorbeeld in een gesprek of diagnose etc, dan is het fijn om het te hebben. Er ontstaat dan een soort opluchting omdat je weet wat het is.
Liefs Silke

Login om te reageren