Gevangen in een slecht huwelijk

Naar de lotgenotengroep ‘Voor slachtoffers van geweld’
28 april 20229 reacties202 weergavenPublieke groep
Default profile image
Mirjam-91

Lieve mensen, ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen. Op dit moment wil ik gewoon mijn hart luchten. De zoveelste keer weer dat het voelt alsof ik een dieptepunt heb bereikt en elke keer weet ik ook dat dit niet de laatste keer zal zijn. 
 

Ik voel mij gevangen in dit huwelijk. Ik maak mijzelf wijs dat ik het voor mijn kleine doe maar tegelijkertijd weet ik dat dit niet waar is. Voor mijn kleine zou ik juist weg mogen gaan. Nu ik er zo over schrijf is mijn grootste angst de strijd die ik zou moeten voeren tijdens/na een scheiding. Hier heb ik absoluut niet de kracht voor. 
 

Een lang verhaal kort. Ik ben getrouwd met een narcist. Ik word regelmatig uitgescholden, bedreigd, bespuugd en in de ergste gevallen ook geslagen. Ik blijf niet bij hem omdat ik hoop heb dat het niet meer gebeurd. Die boot heb ik al laten varen. Ik weet dat het weer gebeurd en door deze gedachte walg ik nog meer van mijzelf. 
 

Er is niks meer van mij over. Geen vrolijke meid meer in de 20. Geen plezier. Geen trots. Geen eergevoel. Geen geluk. Ik ben op en ik weet niet hoe lang ik nog dit masker kan ophouden. Dit masker wordt te zwaar.. 

Reageren op dit verhaal?

Als lid van de Lotgenoten Community kun je in gesprek gaan met andere leden. Deel jouw eigen ervaringen, ondersteun andere slachtoffers of stel vragen.

9 reacties

De chaos in het hoofd is het moeilijkst op te ruimen
Arnold

Hoi Mirjam,
Uit eigen ervaring weet ik dat een masker ophouden al de nodige moeite kost. Toch deed ik het. Waarschijnlijk uit een soort bescherming. Het masker wordt inderdaad steeds zwaarder. Toen het masker bij mij eraf viel betekende dat tegelijkertijd een periode van onzekerheid, machteloosheid, boosheid, gelatenheid, verdriet en meer. Echter betekende het ook een periode waarin het voor mij een naam kreeg en ik hulp kreeg. Praten met de huisarts deed al het èèn en ander.
Je masker valt als de tijd daar is.
Wens je veel kracht toe in deze voor jou zware periode.

Login om te reageren
Revi Ambassadeur
Revi | Ambassadeur

Hi Mirjam,

Goed dat je hier voelt dat je je hart kunt luchten. Je bent niet alleen.

Ik kan me bij Arnold aansluiten.

Als mijn ex mij niet verlaten had, had ik het masker waarschijnlijk nog langer opgehouden.

Pas toen hij mij verliet, merkte ik hoeveel ik van mezelf verloren was. Zoals jij ook omschrijft, het gelukkige, vrolijke, plezierige, trotse etc.
Alleen, begon ik toen een masker te dragen naar de buitenwereld.
Alsof het allemaal niet zo erg was, ik dacht het zelf wel op te kunnen lossen.

Tot ik 5 jaar geleden in een zware depressie viel en mijn jaren van intensieve therapie behandelingen gestart zijn.

Ik kan je helaas niet vertellen wat te doen, ik kan alleen uit eigen ervaring spreken.
Feel free, vraag me van alles. Mag hier, mag privé.

Denk goed aan jezelf en de kleine.
Jullie zijn belangrijk.

💜

Login om te reageren
Default profile image
Nadie

Hoi Mirjam,
ik herken het verhaal vanaf een andere kant. Mijn moeder zat in hetzelfde bootje toen ik een jaar of 3/5 was. Ik herinner me geschreeuw en beelden van mijn vader waar ik ptsd aan over heb gehouden. ook wanneer ik niet zag wat er gebeurde merkte ik dat het met mijn mama niet goed ging. ik begreep het niet. toen mijn moeder uiteindelijk weg gegaan is veranderde ons leven voor het betere, het was nieuw en eng voor ons beide, maar we zijn beide in therapie geweest en hebben veel mooie herinneringen mogen maken samen. nu is ze hertrouwt en ik heb haar nog nooit zo gelukkig gezien. het is zeker zwaar geweest maar het heeft heel verl goeds gedaan voor ons. mijn moeder is nu weer helemaal haar vrolijke zelfD ik hoop dat je de kracht vindt voor zowel jou als je kindje om een nieuwe start te maken. jullie verdienen al het geluk.
liefs, linda

Login om te reageren
Default profile image
Mirte

Hallo Mirjam,
wat naar dat je in deze situatie zit en een lastige beslissing moet nemen. Ik snap dat dit voor veel vragen zorgt. Wellicht is het een idee om deze vragen te bespreken met Veilig Thuis? Zij hebben online ook een anonieme chatfunctie, die van 9 tot 17.00u open is. Ik merkte dat de ervaring die ze daar hebben erg fijn is voor de vele vragen en angsten die je hebt. Je kan ook 24/7 met gratis met ze bellen via 08002000.

Het is in ieder geval goed dat je hier al hulp zoekt en blijf dit vooral doen als het niet goed gaat. Ook praten met de huisarts of praktijkondersteuner kan inderdaad fijn zijn. Kijk goed naar wat jij nodig hebt en heel veel sterkte gewenst.

Login om te reageren
Default profile image
Bloempje

Hoi Mirjam,
Wat mij heel erg gesterkt heeft is de vraag. Is dit het voorbeeld wat ik mijn kind wil geven?
Ik wens je veel kracht

Login om te reageren
Default profile image
Marjo

Hoi Miriam,

Wat mij heel erg geholpen heeft, is de vraag die ik destijds kreeg: wat wil Marjo?
Dit omdat ik altijd dacht, als de ander maar gelukkig is, ik kom later wel.

Heel veel sterkte en kracht wens ik je.

Login om te reageren
Default profile image
Frederiek

Holla Mirjam-19.
Het ook voor mij een herkenbare iets. Weggaan is moeilijk. Ik heb zelf iets meer dan een jaar in een giftige relatie vast gezeten en waarvan ik iets meer dan 4 maanden samen met haar woonde. Toen we eenmaal samenwonende escaleerde het snel. Binnen een paar was ik uitgeput en had ex het verpest met de mensen in mijn omgeving. 'Ik geef haar een maand om te verbeteren' dacht ik, maar ik vond altijd wel te blijven.

Het voelde voor mij alsof opgaaf. Uiteindelijk heb mijn vrienden waarmee stiekeme contact had mij overgehaald om even een tijdje bij haar te gaan. Ik kom mijn ouders logeren tot ik weer een huis had. In het begin was ik erg verdrietig, maar nu gaat het beter. De podcast something was wrong heeft mij geholpen om te begrijpen wat nou was gebeurd. 

Ik hoop dat ook jij de moed kan vinden om weg te gaan. 

Ik heb een tip voor je als je weggaat, maak een nieuwe telefoonnummer aan, maar gooi de oude niet weg. Geef het nieuwe nummer aleen aan mensen die je vertrouwt.

Groetjes Frederiek

Link van de podcast: https://open.spotify.com/show/3GptGES42jdzOygpz7Qvf8?si=2Xwvvt_BRCeUd2a…

Login om te reageren
Default profile image
Saskia10

Lieve Mirjam,
Ik kan wel allemaal wijze woorden opschrijven,maar je weer het zelf allemaal al...Ik hoop dat je op een dag de kracht krijgt om voor jezelf te kiezen...Sterkte...hou vol...🖤

Login om te reageren
Default profile image
Wilhelmina-3

Hai,

Ik ben net 3 maanden weg bij mijn narcistische ex. Hij sloeg niemand, maar verbaal geweld, kleineren en gooien met spullen wel.
Ik ben bang voor wat nog gaat komen, als hij over zijn verdriet heen is en boosheid overheerst. Ik ben ook nog niet uit mijn rol gestapt dat ik voor hem moet zorgen of moet repareren wat hij stuk maakt. Dat zal nog wel even duren.
Maar het is het beste besluit dat ik heb genomen en ik ga nooit meer terug. Als ik dit hebt overleefd, kan ik alles aan wat nog komt.
En mijn kind zal ik beschermen, met hulp van anderen.
Mijn grootste uitdaging? Mijzelf vergeven dat ik niet eerder ben weggegaan en mijn kinderen een hele hoop slechte herinneringen had kunnen besparen. Maar ik begrijp heel goed waarom ik ben gebleven en waarom anderen, in dezelfde situatie, ook blijven.

Ik hoop dat je de kracht en ruimte zult vinden om voor jezelf en je kind te kiezen.
Sterkte.

Login om te reageren