Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar Voor slachtoffers van datingfraude

Dating fraude

Hoi allemaal,


Kort geleden kwam ik in contact met een man via Happn (dating site).  Deze man noemt zichzelf Federico Gavino (Ricco),  Italiaans/brits/Indiaas, weduwnaar en zijn dochter woont in Italië bij zijn moeder. Hij woont in het centrum van de stad waarin ik woon. De gesprekken liepen goed en gingen al snel over naar whatsap. Hij vertelde dat hij een projectmanager is en onderweg was naar een booreiland in de Noordzee, had hiervan al foto’s en video’s van ontvangen maar toen begon voor mij al een belletje te rinkelen, door toch een beetje research te doen op internet kwam ik hier op deze site en zag een soortgelijk verhaal staan waar ik hem mee heb geconfronteerd. Maar natuurlijk alles ontkennen en de “goede lijden onder de slechten”. Ook hebben wij geprobeerd te bellen via Skype maar natuurlijk was er een slechte verbinding maar kon hem wel horen en zien, heb daar ook een screenshot van gemaakt. Om het verhaal kort te maken, hij had ineens storing met versturen naar een leverancier want zij kwamen materialen te kort en of ik dit dan voor hem kon doen, nou niet dus en hier werd hij ontzettend boos om en ik kon het bekijken! 

Nu weet ik inmiddels wie de echte persoon is op de video’s en foto’s, via een tip van iemand in 1 van de onderstaande verhalen. Face ID check…… Ik heb de ware persoon gewaarschuwd dat zijn foto’s en video’s gebruikt worden, zelfs die waar zijn dochter/nichtje op staat.

Luister altijd naar je onderbuik gevoel! Gelukkig had ik al vrij snel door dat dit “to good to be true was”

Bezig met laden...

5 Reacties *

28 februari 2024

Jouw verhaal heeft mij een andere oplossing gegeven voor datingfraude. Je hebt heel intelligent gehandeld.

03 januari 2024

Wow! Wat heb je goed gereageerd!! Top zeg..
En tja, altijd weer die zogenaamde (boor)eilanders, echt zodra iemand daar melding van maakt volgt er narigheid en bedrog.
Ik wens je sterkte... het is niet makkelijk, misschien was je al verliefd voor je gevoel.
Knap dat je ook degene gevonden hebt wiens foto gebruikt is, ik heb dat ook geprobeerd, weet hoe je dit kunt doen, maar heb niets kunnen vinden..
Nogmaals sterkte!

03 januari 2024

Als antwoord op door 0284a275139341…

Hoi Bonny,

Ja dit heb ik via facecheck.id je kan ook Face ID check googlen en dan krijg je die site, daar kun je foto’s uploaden. Zo ben ik dus bij de persoon gekomen op de foto’s en momenteel ben ik in contact met zijn nichtje. Waarschijnlijk straks met hemzelf ook. Schijnt helaas voor hem vaker te gebeuren

03 januari 2024

Ik ben blij dat je nu iig weet hoe het precies zit. En respect dat je contact met de persoon op de foto hebt opgenomen ok hem te vertellen dat zijn fotos misbruikt worden.
Ik hoop dat ie het nu kan afsluiten, en dat je er geen geld aan bent kwijt geraakt

03 januari 2024

Goed van je! Je was hem te slim af. Weer een ervaring rijker, kan geen kwaad!