Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar Voor nabestaanden na zelfdoding

Vader verloren als baby

Ik ben op zoek naar mensen die net als ik een ouder verloren zijn die ze niet gekend hebben, omdat ze zo jong waren toen het gebeurde. Bij mij is het inmiddels 35 jaar geleden dat mijn vader uit het leven stapte, en probeer ik om te gaan met de leegte die hij achterliet. Ik vind het lastig dat ik rouw om iemand die ik niet ken, en wanneer ik er met familieleden/ kennissen over praat, dan kunnen zij vertellen over wie en wat ze missen. Maar ik mis de man van de foto, ik mis het hebben van een vader, ik mis het weten waar ik vandaan kom, ik mis zo veel informatie. En ik baal er van dat ik een beeld moet vormen van hem op meningen van anderen. Het lukt me niet goed om het beeld te vullen van mijn vader, het lukt me niet om iets te voelen bij 'het hebben van een vader'. Voor mij is het een gat, ik heb hem onzichtbaar gemaakt, maar daarmee mezelf ook een beetje. 
Ik zou het fijn vinden om mensen te vinden die een zelfde soort situatie hebben. Is dit herkenbaar? Hoe gaan anderen hier mee om?

Bezig met laden...

2 Reacties

02 juli 2024

Beste Nandy,

Dank je wel voor het delen van je oproep. Zowel Vincent, ambassadeur, als ik begrijpen je vraag. Ik wil best voor je op zoek in ons netwerk. Ik heb je een prive bericht gestuurd.
Hartelijke groet,
Renee van lotgenotencontact

01 juli 2024

Beste Nandy,

Jouw situatie lijkt me inderdaad heel lastig en moeilijk. Hopelijk vind je hier iemand die iets vergelijkbaars mee heeft gemaakt en jouw gedachten herkent. Ik weet niet in hoeverre het uitmaakt hoe iemand zijn/haar ouder verloren is? Anders zijn er misschien ook andere plekken waar mensen zijn die een ouder op jonge leeftijd verloren zijn.

Groeten,

Vincent