Stalking

Lotgenotengroepen stalking

De plek waar slachtoffers en hun omgeving ervaringen uitwisselen.

In contact komen met lotgenoten? Maak in 3 klikken een account aan.
Meld je aan of Log in

Nieuwste verhalen

 • Hoi allemaal,

  Ook ik ben helaas gestalkt en heb hier psychologisch veel last van, dat ik het niet kan aantonen, niet zag aankomen. Ik heb mezelf ook veel verweten en schuldig gevoeld, dat ik dit op mezelf heb afgeroepen. 
  De psychologische klachten zijn constant en gaan de hele dag door. Wie heeft ervaring met een effectieve behandelmethode of tips/tools die kunnen helpen? Zelfhulpboek oid? Ik wil alles aangrijpen om me weer normaal te kunnen voelen en functioneren. Ik heb het intussen ook aan een psycholoog verteld, maar wellicht weten jullie specifieke dingen die jullie hebben geholpen. 

 • Wordt jij gestalkt? Dat kost veel energie. De invloed van stalking op je leven kan groot zijn. Ook als er geen fysiek geweld aan te pas komt voelt het vaak alsof dat wel zo is: misschien heb je de neiging weg te duiken of je kleiner te maken. Ervaar je een gevoel van dreiging. Wat zou de volgende zet zijn? Als je in deze onzekerheid leeft, ervaart je lichaam voortdurend stress en kun je daardoor ook nog allerlei fysieke klachten ontwikkelen. Hoe ga je met die stressklachten om? Erover schrijven en in contact komen met lotgenoten kan je helpen.

  Vanaf nu kan dit ook in een besloten groep. In de besloten groepen kunnen alleen groepsleden meelezen. Deze groepen zijn kleiner, maar wel intiemer. Voor deze groepen doen we een intake. Dit betekent dat we graag in gesprek met je gaan voor we je toegang geven tot de groep. Dit doen we voor de veiligheid van de groepsleden. 

  Ga hier naar de groep en vraag je lidmaatschap aan: Groep Verhalen | Slachtofferhulp Community

 • Ik zoek contact, telefonisch, om ervaring en angsten te delen, liefst omgeving Den Haag

Groepen per incident

Publieke groepen (2)

Voor slachtoffers van stalking

Lotgenoten 24 verhalen119 leden

Voor slachtoffers van stalking

Lotgenoten 1 verhalen13 leden

Besloten groepen (2)

Voor slachtoffers van stalking

Lotgenoten 24 verhalen119 leden

Voor slachtoffers van stalking

Lotgenoten 1 verhalen13 leden

Je staat er niet alleen voor

Na een ingrijpende gebeurtenis kan het fijn zijn om in contact te komen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Dat kan in onze lotgenotengroepen. In onze community vinden slachtoffers, nabestaanden en getuigen van misdrijven, ongevallen en/of rampen steun en herkenning bij elkaar. Het is een plek waar je je eigen ervaringen van je af kunt schrijven en vragen kunt stellen aan lotgenoten.

Uit ervaring weten we dat het een opluchting kan zijn als mensen hun gevoelens met elkaar kunnen delen. Juist als zij soortgelijke ervaringen hebben. Mensen vinden erkenning en steun wanneer zij merken dat anderen hetzelfde doormaken.

" Ik ben echt weer een stap verder gekomen met behulp van de community. Ik heb veel positieve reacties gekregen en dat doet me goed. Het voelt zo fijn dat je dit met elkaar kunt delen en elkaar echt kunt helpen." - Antje

Ook voor de Helpers

Wanneer iemand in je omgeving slachtoffer wordt, is alles ineens anders. Je wilt helpen, maar hoe doe je dat goed? Het is logisch als je dan vragen hebt. 'Wat moet ik zeggen tegen iemand die slachtoffer is geworden?' 'Hoe kan ik er echt zijn voor een ander?' Met deze en andere vragen kun je terecht in de Voor de Helpers-groepen . Ook kun je er jouw eigen tips delen met 

Helpers

Deel je verhaal

Als lid van onze lotgenoten community hoef je niks uit te leggen.

Word ambassadeur van de online lotgenoten community.

Lees meer
Ambassadeur oproep