Stalking

Lotgenotengroepen stalking

De plek waar slachtoffers en hun omgeving ervaringen uitwisselen.

In contact komen met lotgenoten? Maak in 3 klikken een account aan.
Meld je aan of Log in

Nieuwste verhalen

 • Ik ben slachtoffer van stalking elke dag en avond de stalker kijken naar binnen vuurwerkbom op het raam je wordt  zo erg Gestalkt dat je het huis niet meer uit durft en het enige wat je nog kan doen is huil door het stalker gedrag door 3 jongens ik  in geleefd angst vol gescheld vol bedreigingen en wat stalker toen ook nog deed stalker volgde mijn overal waar ik naartoe  ging. Naar winkelen stalker toen ook foto  maak van mijn toen  ben ik naar politie gegaan en ook al zagen ze hoe erg het was 

 • Wij, de Inspectie Justitie en Veiligheid, willen graag met u in contact komen.

  Wij doen onderzoek naar de aanpak van (ex-)partnerstalking. Dit onderzoek is een vervolg op een onderzoek uit 2019. De Inspectie bekijkt hoe organisaties zoals de politie en de reclassering (ex-)partnerstalking sinds 2019 aanpakken.

  Slachtoffers van (ex-)partnerstalking
  Een belangrijke vraag in het onderzoek is wat de aanpak van (ex-)partnerstalking betekent voor slachtoffers. Om dit te beantwoorden, gaan we graag in gesprek met personen die slachtoffer zijn geworden van stalking door een (ex-)partner. Van belang is dat u over uw zaak na 2019 contact heeft gehad of gezocht met de politie, Openbaar Ministerie, reclassering en/of Veilig Thuis. Het doel van deze gesprekken is om een beeld te krijgen van de aanpak van stalking. Wij horen graag hoe de professionals met uw zaak zijn omgegaan. Het is daarbij belangrijk om te weten dat de Inspectie niet uw zaak gaat onderzoeken, maar op zoek is naar een algemeen beeld van de aanpak. Wij kunnen beslissingen in uw dossier en lopende zaken niet veranderen.

  Contact
  Bent u slachtoffer van stalking door een (ex-)partner? Is uw zaak gaan lopen na 2019? Zou u een bijdrage willen leveren aan een onderzoek naar de kwaliteit van de huidige aanpak? Dan komen wij graag met u in contact. U kunt een e-mail met uw contactgegevens sturen naar onderzoekstalking@inspectie-jenv.nl. Wij ontvangen uw reactie graag voor 15 februari 2023.

  Hoe gaat het dan verder?
  Wanneer u een e-mail stuurt naar de Inspectie, nemen wij contact met u op. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen wat bij de Inspectie binnenkomt, krijgt u bericht of u wordt uitgenodigd voor een interview. Het interview zal plaatsvinden op een locatie die u het beste past, bijvoorbeeld bij u thuis, op een locatie in de buurt of op het kantoor van de Inspectie. De Inspectie gebruikt de informatie uit de interviews om een onderzoeksrapport te schrijven. Wij zullen met zorg omgaan met uw verhaal. We zullen de informatie veilig opslaan, bewaren en niet met anderen delen. Het rapport wordt wanneer het af is op de website van de Inspectie gepubliceerd en daarnaast aangeboden aan de Minister van Justitie en Veiligheid.

  De identiteit van de slachtoffers wordt niet bekend gemaakt: u blijft dus anoniem.

  Onderzoekstalking@inspectie-jenv.nl

  Inspectie Justitie en Veiligheid

 • Ik ben al een aantal keer begonnen aan mijn verhaal maar telkens stop ik……omdat ik niet (precies) weet waar te beginnen. Het is complex en met vlagen overzie ik het niet meer. Maar goed, toch maar even beginnen bij het begin, met een zeer beknopte versie. Ik heb 8 jaar een “relatie” gehad met een man en na 8 jaar was het me (uit) eindelijk gelukt om mezelf los te maken van hem. In de begin fase was er (achteraf gezien) nog niet zoveel aan de hand. Het was een enigszins fijne relatie en we spraken over samenwonen. Maar er was altijd wel iets waardoor dit samenwonen niet gerealiseerd kon worden. In die periode begon mijn argwaan te groeien en (achteraf gezien) had ik toen al de stekker uit de relatie moeten trekken. Wat me extra pijn doet is dat mensen in mijn omgeving een één of andere vorm van schuld bij mij neerleggen, ik had maar dit of ik had maar dat!  De laatste twee á drie jaar ben ik bezig geweest om mezelf voorzichtig van deze man los te weken. Het was een relatie geworden die volledig uit de hand liep, volledige controle, vergaande eisen, sociaal isolement, overheersing, volgen en veroordelen van mijn stappen, wanneer ik met een andere man sprak (collega op het werk of meneer achter de kassa) en hij zag dat dan ontstond er een zeer passief-agressieve situatie…….ik kan nog wel even doorgaan. Ik werd van huis naar het werk gevolgd en ik moest mijn tijd verantwoorden al was ik maar 10 minuten later thuis. Na het eindelijk los zijn van hem, wat veel angst, ellende en stress gaf, begon een compleet andere heftige en zeer stressvolle fase, een fase van achtervolging, stalking en prive foto’s plaatsten op een malafide “datingsite”, gesprekken aangaan met mijn werkgever met allerlei verzonnen informatie. Rechtszaken aanspannen met allerlei verzonnen en bij elkaar gelogen eisenpakket. Ik doe aangifte na aangifte, veilig thuis heeft al meerdere stop gesprekken met het heerschap gehad maar tot nu toe heeft dit alles (nog) niet mogen baten.

  Wat ik mezelf nu moet gaan gunnen is slachtoffer hulp, ook dat heb ik lang voor mezelf uit geschoven…..en waarom? angst? (te)veel stress? …….

  Floortje

Groepen per incident

Publieke groepen (1)

Voor slachtoffers van stalking

Lotgenoten 52 verhalen199 leden

Besloten groepen (1)

Voor slachtoffers van stalking (besloten groep)

Lotgenoten 16 verhalen46 leden

Je staat er niet alleen voor

Na een ingrijpende gebeurtenis kan het fijn zijn om in contact te komen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Dat kan in onze lotgenotengroepen. In onze community vinden slachtoffers, nabestaanden en getuigen van misdrijven, ongevallen en/of rampen steun en herkenning bij elkaar. Het is een plek waar je je eigen ervaringen van je af kunt schrijven en vragen kunt stellen aan lotgenoten.

Uit ervaring weten we dat het een opluchting kan zijn als mensen hun gevoelens met elkaar kunnen delen. Juist als zij soortgelijke ervaringen hebben. Mensen vinden erkenning en steun wanneer zij merken dat anderen hetzelfde doormaken.

" Ik ben echt weer een stap verder gekomen met behulp van de community. Ik heb veel positieve reacties gekregen en dat doet me goed. Het voelt zo fijn dat je dit met elkaar kunt delen en elkaar echt kunt helpen." - Antje

Ook voor de Helpers

Wanneer iemand in je omgeving slachtoffer wordt, is alles ineens anders. Je wilt helpen, maar hoe doe je dat goed? Het is logisch als je dan vragen hebt. 'Wat moet ik zeggen tegen iemand die slachtoffer is geworden?' 'Hoe kan ik er echt zijn voor een ander?' Met deze en andere vragen kun je terecht in de Voor de Helpers-groepen . Ook kun je er jouw eigen tips delen met 

Helpers

Deel je verhaal

Als lid van onze lotgenoten community hoef je niks uit te leggen.

Word ambassadeur van de online lotgenoten community.

Lees meer
Ambassadeur oproep