Seksueel misbruik

Lotgenotengroepen seksueel misbruik

De plek waar slachtoffers en hun omgeving ervaringen uitwisselen.

In contact komen met lotgenoten? Maak in 3 klikken een account aan.
Meld je aan of Log in

Nieuwste verhalen

 • Lieve lotgenoot,

  Graag wil ik even met jullie delen dat mijn zaak omtrent seksueel misbruik van mijn vader in hoger beroep gaat.

  De afgelopen maanden heb ik mijn leven weer op andere gedachten kunnen zetten na het horen van de vrijspraak. We wisten wel dat de OvJ hoger beroep had aangetekend. Van de week hoorde ik dat het hoger beroep wordt doorgezet bij het Hof.

  Ik ben blij dat het zo hoog wordt opgenomen en er werk van wordt gemaakt om de feiten tóch te bewijzen. Wat ik alleen echt niet meer wil is getuigen in de zaak. Dat heb ik al genoeg gedaan. Wel ga ik een aanvullende schriftelijke verklaring schrijven met hoe ik de zitting heb ervaren en hoe groot de impact is van de strafzaak op ons leven.

  Nu is het afwachten hoe het verder gaat, maar het liefst wordt ik alleen geïnformeerd over de uitkomst.

   

  Warme groet!

 • Lieve lezer,

  Afgelopen jaar ben ik tijdens een feestje (waar ik bleef slapen in de logeerkamer), terwijl ik sliep, door een extreem dronken vent aangerand. Vervolgens wakker geworden daardoor en wilde mij ertegen verzetten, waarna ik aardig hardhandig ben verkracht. Na nogmaals mijzelf te verzetten en een flinke huiluitbarsting, ben ik tegen de kast aangeduwd/aangegooid, waardoor ik met verwondingen op mijn gezicht op de grond lag. Die vent is vervolgens direct in slaap gevallen, waarna ik direct weg kon komen. Echter was het toen al veelste laat. 

  Als 20 jarige meid weet ik mijzelf echt geen raad hiermee. Sinds afgelopen juni loop ik bij de psycholoog. Ik wil er graag over praten, maar ik sla de hele tijd dicht. Ik wil vanaf het eerste gesprek al beginnen met traumatherapie, maar iedere keer als ik er kom stel ik het weer uit. Ik kan het woord verkrachting of soortgelijk gewoon niet uitspreken, omdat het voor mij te confronterend is. Toch merk ik aan alles dat het wel tijd is om er iets mee te doen. Zo ben ik ontzettend bang voor mensen, maar ook voor mijzelf (if that makes sense). Ik ben ontzettend bang dat ik iemand weer over mijn grenzen laat gaan. Oftewel, zelfs het vertrouwen in mijzelf is hiermee geschaad. Deze angst uit zich vervolgens ook weer in extreme nachtmerries. Tevens date ik sinds kort met heel lief en begripvolle jongen en weet ik dat deze ervaring een uitdaging voor mij gaat worden wanneer dit serieus iets wordt. Ook daar stress ik nu om. 

  Mijn omgeving is ervan op de hoogte, maar over deze ervaring praten we verder niet. Als ik erover praat/nadenk, voelt het voor mij alsof ik te veel 'zelfmedelijden' heb. Alsof ik er maar in blijf hangen, terwijl het leven ook zoveel moois heeft. Om deze reden vermijd ik het volledig en probeer ik iedere dag ontzettend positief te blijven (wat opzich een goed iets is). Dit zorgt er ook voor dat ik iedere dag ontzettend veel doe. Op het moment dat ik niets doe, ga ik eraan denken en dat lukt me dus niet. Met angst, paniekaanvallen en huilbuien tot gevolg. Ik zou zo graag de rust weer terug willen vinden en dat is waar ik mij de komende tijd in ieder geval op ga focussen. Toch zou ik het ook ontzettend fijn vinden als er iemand is die soortgelijks heeft meegemaakt en dit met mij zou willen delen. Het voelt soms alsof ik er helemaal 'alleen' voor sta. Wellicht dat iemand daar wat aan bij kan dragen, en natuurlijk heb ik ontzettend veel positiviteit om terug te geven :)

  Bedankt voor het lezen van mijn verhaal. Het doet mij goed om dit even uit te schrijven. Tips hoe ik de rust of het vertrouwen in mezelf weer terug kan vinden, zijn natuurlijk hartstikke welkom! 

 • Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 3 jaar was. Vanaf dit moment woonde ik bij mij moeder en ging ik eens in de 2 weken een weekend naar mijn vader toe samen met mijn 1 jaar oudere zus. Vanaf mijn 8e begon mijn vader mij, op de momenten dat mijn zus er niet was, te slaan. Het begon vrij onschuldig met een keer een tikje maar in de jaren die volgden werd het steeds heftiger en begon hij te schoppen en te slaan wanneer het hem niet zinde. Vanaf dat ik 10 was is hier ook seksueel misbruik bij gekomen. Hij heeft mij niet verkracht maar is wel vors over grenzen heen gegaan. Dit heeft allemaal geduurd tot mijn 15e. Nu heb ik het sinds begin dit jaar erg moeilijk en zit ik met een depressie en angststoornis. Nu ben ik in behandeling hiervoor maar nu komen mijn trauma’s steeds meer naar voren. Ik heb zeer regelmatig last van flashback en nachtmerries terwijl ik dit eerder nooit heb gehad. Ik vraag me dan af hoe dat dat ineens kan. Ik merk bij mezelf op dit moment zoveel boosheid richting mijzelf, mijn vader, mijn moeder maar ook de rest van mijn omgeving. Hoe heeft niemand dit door kunnen hebben en iets kunnen doen. Maar tegelijkertijd overheerst de gedachte; je zal het wel verdiend hebben

Groepen per incident

Publieke groepen (2)

Voor slachtoffers van seksueel misbruik

Lotgenoten 151 verhalen91 leden

Besloten groepen (2)

Voor slachtoffers van seksueel misbruik

Lotgenoten 151 verhalen91 leden

Je staat er niet alleen voor

Na een ingrijpende gebeurtenis kan het fijn zijn om in contact te komen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Dat kan in onze lotgenotengroepen. In onze community vinden slachtoffers, nabestaanden en getuigen van misdrijven, ongevallen en/of rampen steun en herkenning bij elkaar. Het is een plek waar je je eigen ervaringen van je af kunt schrijven en vragen kunt stellen aan lotgenoten.

Uit ervaring weten we dat het een opluchting kan zijn als mensen hun gevoelens met elkaar kunnen delen. Juist als zij soortgelijke ervaringen hebben. Mensen vinden erkenning en steun wanneer zij merken dat anderen hetzelfde doormaken.

" Ik ben echt weer een stap verder gekomen met behulp van de community. Ik heb veel positieve reacties gekregen en dat doet me goed. Het voelt zo fijn dat je dit met elkaar kunt delen en elkaar echt kunt helpen." - Antje

Ook voor de Helpers

Wanneer iemand in je omgeving slachtoffer wordt, is alles ineens anders. Je wilt helpen, maar hoe doe je dat goed? Het is logisch als je dan vragen hebt. 'Wat moet ik zeggen tegen iemand die slachtoffer is geworden?' 'Hoe kan ik er echt zijn voor een ander?' Met deze en andere vragen kun je terecht in de Voor de Helpers-groepen . Ook kun je er jouw eigen tips delen met anderen.

Helpers

Deel je verhaal

Als lid van onze lotgenoten community hoef je niks uit te leggen.

Word ambassadeur van de online lotgenoten community.

Lees meer
Ambassadeur oproep