Seksueel misbruik

Lotgenotengroepen seksueel misbruik

De plek waar slachtoffers en hun omgeving ervaringen uitwisselen.

In contact komen met lotgenoten? Maak in 3 klikken een account aan.
Meld je aan of Log in

Nieuwste verhalen

 • Hoi hoi, een aantal weken heb ik hier mijn verhaal gedeeld. 
  Mijn leven op dit moment is zo onzeker betreft mijn zedenzaak. Ik heb aangifte gedaan en het ligt al sinds begin juli, dit jaar, bij het openbaar ministerie, maar ik heb nog steeds niks gehoord. Ook mijn advocaat heeft nog geen nieuws van het OM. 
  heeft iemand ervaring met hoe lang dat duurt eer je eindelijk iets te horen krijgt met of het een rechtszaak word? 
  ik wil zo graag weer dat er vorderingen komen. Dan kan ik het eindelijk ‘afsluiten’ en werken aan mijn herstel!

 • Hey allemaal,

  Al een poosje kijk ik mee op deze pagina en nu heb ik besloten om mijn verhaal een beetje te delen. Ik merk dat ik vooral op zoek ben naar herkenning en erkenning.

  15 jaar geleden ben ik seksueel misbruikt door mijn trainer. Ik was toen 14 jaar. Het geestelijke- en fysieke misbruik heeft een jaar geduurd. Daarna ben ik op 16 jarige leeftijd gedwongen tot bepaalde seksuele handelingen en daarna verkracht door een ander persoon. Dit heb ik nooit met iemand gedeeld, totdat ik recent weer in een grensoverschrijdende situatie belandde met een persoon. Dit zorgde voor enorm veel herbelevingen, nachtmerries en een sterk gevoel van eenzaamheid en onmacht. Ik kreeg angst en paniekaanvallen en kon maar moeilijk de straat opkomen. Het liefst lig ik heel de dag in mijn bed te huilen en te “boeten”. Mijn omgeving snapte mijn reactie op de ogenschijnlijk milde actie van het laatste grensoverschrijdend gedrag niet. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik uit emotie ben gaan praten met een paar familieleden over de gebeurtenis op 14 jarige leeftijd. Maar was ik daar wel klaar voor? 

  Op dit moment volg ik therapie. Emdr en daarna komt cognitieve gedragstherapie. Waar ik het meest mee zit, is dat ik tijdens de therapie vastloop en als het erop aankomt niet meer kan praten. Is dat schaamte? Of schuld? Wat ik ook moeilijk vind, is dat ik nog steeds, na al die jaren, een bepaalde empathie/sympathie voel voor de “daders”. Het gevoel van, ik heb dit verdiend en ik heb ze die ruimte gegeven en niet tegengestribbeld. Herkent iemand dit? en ook het niet meer kunnen spreken? 
  Als volwassene weet ik wel dat het niet oké is, maar vanuit mijzelf (of mijn kind zijn) kan ik niet boos zijn. Ik please eigenlijk iedereen en ben enorm streng voor mezelf. Gun mijzelf niets, al jarenlang, alsof ik moet boeten voor mijn daden. Het rare is ook, dat ik op latere leeftijd zelf nog contact zocht met mijn trainer. De tweede dader heeft ook gezorgd voor shaming in het bijzijn van veel mensen en dat slikte ik ook gewoon, want ik had het toch zelf veroorzaakt. Nu, als volwassene zie ik pas wat er eigenlijk is gebeurd. Ik kan het niet bevatten lijkt wel. Kan niet bij mijn gevoel. Tot nu toe 1 x kunnen zien dat wat gebeurd is niet oké is, maar verder meer van een afstandje naar de situatie kijk. Alsof ik het niet ben. Ik stop het snel weer weg. Ik heb altijd mijn heil gezocht in heel hard werken en kan dat nu niet meer. Ik ben mijn “veilige” plek kwijt en dat voelt heel naar. Ik kan niet goed met mijzelf zijn, want ik kan het gevoel niet aan. Merk ook dat ik nu afleiding zoek in van alles en nog wat. 

  Op sommige momenten denk ik, ik stop met de therapie want ik ben niet te helpen en verdien dat ook niet. En ik wilde er al zijn. “Even” in therapie en weer door. Maar ik weet ook dat ik er nu echt aan moet werken, want anders komt het ook niet goed.

  Ik ben benieuwd of iemand dit herkent.

   
   

 • heey allemaal naar een aantal gesprekken met slachtfofferhulp hebben ze mij aangeraden om hier mijn verhaal te doen.

  ik ben Chalene een meisje van 14 jaar oud en ik ben toen ik 8 was misbruikt door de broer van mijn toenmalige beste vriendin hij heeft veel bij mij gedaan maar is gelukkig nooit met zijn geslachtsdeel in mij geweest omdat ik gelukkig op tijd ontsnapt ben en afstand ben gaan nemen maar de angst wat ik voor hem heb is er nog altijd vooral een schuld gevoel hebben jullie misschien tips voor mij zodat ik mij over dit nare gevoel heen kan zetten?

  veel liefs Chalene

Groepen per incident

Publieke groepen (2)

Voor slachtoffers van shame sexting

Lotgenoten 6 verhalen29 leden

Besloten groepen (2)

Voor slachtoffers van seksueel misbruik

Lotgenoten 208 verhalen148 leden

Voor slachtoffers van loverboys

Lotgenoten 7 verhalen11 leden

Je staat er niet alleen voor

Na een ingrijpende gebeurtenis kan het fijn zijn om in contact te komen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Dat kan in onze lotgenotengroepen. In onze community vinden slachtoffers, nabestaanden en getuigen van misdrijven, ongevallen en/of rampen steun en herkenning bij elkaar. Het is een plek waar je je eigen ervaringen van je af kunt schrijven en vragen kunt stellen aan lotgenoten.

Uit ervaring weten we dat het een opluchting kan zijn als mensen hun gevoelens met elkaar kunnen delen. Juist als zij soortgelijke ervaringen hebben. Mensen vinden erkenning en steun wanneer zij merken dat anderen hetzelfde doormaken.

" Ik ben echt weer een stap verder gekomen met behulp van de community. Ik heb veel positieve reacties gekregen en dat doet me goed. Het voelt zo fijn dat je dit met elkaar kunt delen en elkaar echt kunt helpen." - Antje

Ook voor de Helpers

Wanneer iemand in je omgeving slachtoffer wordt, is alles ineens anders. Je wilt helpen, maar hoe doe je dat goed? Het is logisch als je dan vragen hebt. 'Wat moet ik zeggen tegen iemand die slachtoffer is geworden?' 'Hoe kan ik er echt zijn voor een ander?' Met deze en andere vragen kun je terecht in de Voor de Helpers-groepen . Ook kun je er jouw eigen tips delen met anderen.

Helpers

Deel je verhaal

Als lid van onze lotgenoten community hoef je niks uit te leggen.

Live lotgenotengroep seksueel misbruik

Live Lotgenotengroepen

Na een ingrijpende gebeurtenis kan het prettig zijn om steun te vinden bij mensen die hetzelfde hebben meegemaakt als jij. Door contact met lotgenoten kun je jouw ervaringen delen en vragen stellen aan anderen. Je kunt op verschillende manieren in contact komen met lotgenoten.

In een live lotgenotengroep heb je om de twee weken in totaal zes ontmoetingen met een vaste groep. Deze ontmoetingen vinden plaats op een vaste locatie, en met een vaste begeleider. 

18 januari 2023
Den Bosch
10:00

Live lotgenotengroep seksueel misbruik in uw jeugd

Live Lotgenotengroepen

We merken dat het prettig is voor mensen om steun te vinden bij elkaar. In een lotgenotengroep ontmoet u mensen die hetzelfde hebben meegemaakt en deelt u ervaringen met elkaar. Ook zij hebben rondgelopen met vragen als: hoe heeft dit mij kunnen gebeuren? Hoe moet het nu verder? Waar vind ik goede hulp?

In een live lotgenotengroep heeft u om de twee weken in totaal zes ontmoetingen met een vaste groep. Deze ontmoetingen vinden plaats op een vaste locatie, en met een vaste begeleider. We hebben 15 locaties voor lotgenotenbijeenkomsten, dus er is er altijd wel een bij u in de buurt.

16 januari 2023
Den Bosch
13:30

Live lotgenotengroep seksueel misbruik in uw jeugd

Live Lotgenotengroepen

We merken dat het prettig is voor mensen om steun te vinden bij elkaar. In een lotgenotengroep ontmoet u mensen die hetzelfde hebben meegemaakt en deelt u ervaringen met elkaar. Ook zij hebben rondgelopen met vragen als: hoe heeft dit mij kunnen gebeuren? Hoe moet het nu verder? Waar vind ik goede hulp?

In een live lotgenotengroep heeft u om de twee weken in totaal zes ontmoetingen met een vaste groep. Deze ontmoetingen vinden plaats op een vaste locatie, en met een vaste begeleider. We hebben 15 locaties voor lotgenotenbijeenkomsten, dus er is er altijd wel een bij u in de buurt.

20 september 2022
Amsterdam
17:00
Volgeboekt

Word ambassadeur van de online lotgenoten community.

Lees meer
Ambassadeur oproep