Hulp

7 reacties
4
190 weergaven

Hoi Allemaal,

Heb al een hele tijd zitten twijfelen of ik dit zou delen en vragen hier omdat ik het ontzettend moeilijk vind maar toch heb ik nu mijn stoute schoenen aangetrokken om het toch te doen.

Zijn er hier soms meerdere mensen die tegen muren aanlopen bij het hulp zoeken?

Bedoel ik heb nu al een aantal hulpverleners gehad en elke keer loop ik tegen dezelfde muur aan dat ze me niet kunnen helpen omdat ze er te weinig vanaf weten, of dat het hun expertise niet is of omdat het nog gebeurd ze niets kunnen doen. 

Dit begint mij stillaan zo te storen en ook het geeft me zo een hopeloos gevoel dat ik nergens hulp kan vinden. Dit omdat ik overal te horen krijg van het is nog bezig dus we kunnen je niet helpen. Ik heb er tot nu toe alles al aan gedaan om het te doen stoppen alleen is het niet zo makkelijk en dat beseffen andere mensen die me kennen ook. Daarom dat ik het ook zo frustrerend vind om elke keer te horen we kunnen je niet helpen. Echt het voelt zo hopeloos en het geeft mij een gevoel dat ik het alsnog allemaal alleen moet doen. Of dat er op geen andere manier is om het te gaan verwerken of erover te mogen praten. Het hopeloos gevoel maar ook het gevoel dat je het weer alleen moet doen weegt ontzettend zwaar. Waar je als kind of tiener niets mocht zeggen omdat het geheim moest blijven loop je nu tegen de muur van hulpverlening aan die zeggen we kunnen niets want het is nog niet gestopt. Dit is voor mij zo dubbel en ja het maakt me soms ook ontzettend boos. Los dat het me ook ontzettend verdrietig en eenzaam laat voelen en ja denk soms daardoor ook vaak van was ik er dan maar niet meer dan heeft niemand nog last van me. 

Het is al zo moeilijk om hulp te zoeken door alles maar als je dat dan nog eens hoort komt het eens zo hard binnen. En ja je schaamte en schuld gevoel maakt dat het dan weer groter word. Gevoel van schuld is ontzettend hoog.

Dus herkent er hier soms iemand het ook dat hulp zoeken niet zo evident is en dat je doordat het nog niet gestopt is je amper hulp kan krijgen?

Dank jullie.

Groeten,

ine