Hoe vertel ik aan mijn vriendin wat haar dochter is overkomen

Cleopatra • 26 januari 2021
15 reacties
1
187 weergaven

Na veel reacties te lezen en adviezen te krijgen heb ik toch de moed gekregen om iets te posten op deze community. Ik ben zelf helper van een slachtoffer. 
Zij is de dochter van mijn allerbeste vriendin. Ze is  recentelijk misbruikt door de vriend van haar moeder. Omdat deze man geen verkeerd ding of iets in de ogen van haar moeder, mijn vriendin kan doen maakt het de situatie heel erg lastig.  Nu heb ik het slachtoffer eindelijk zo ver gekregen om toch over een aangifte na te denken.

Alleen is nu het probleem, haar moeder, mijn vriendin. Hoe moet ik dit nu aan haar vertellen wetende dat haar vriend in haar ogen de goedgelovige man is wat hij alles behalve is. Haar dochter vertelde aan mij dat ze door de situatie heel veel afstand houdt waardoor de sfeer thuis niet te harden is. 

Haar moeder vindt haar een dwarsliggende factor en geeft aan dat ze normaal tegen haar vriend moet doen.

Ik heb het idee dat ze haar en mij niet zal geloven als ik het haar ga vertellen. Ik vind dat zij het wel moet weten voordat de aangifte wordt gedaan. Haar dochter, durft het totaal niet want in haar beleving krijgt ze toch van alles de schuld en zal zij de leugenaar zijn. 

Het slachtoffer wil zelf niet bij het gesprek zijn uit angst voor haar moeder, ik heb nu het idee dat ik het moet oplossen. Ik zit er een beetje doorheen en weet niet hoe ik dit moet overbrengen? heeft iemand hier ervaring mee ?