Angst verkeer

Naar de lotgenotengroep ‘Voor verkeersslachtoffers’
15 januari 20210 reactie385 weergavenPublieke groep
Default profile image
Visje02

Mijn partner en ik hebben een horecazaak,  we gaan elke dag samen van huis af. De dag voor kerst zijn we aangereden. We draaiden een T-splitsing op, een 80-km weg, linksaf slaand, mijn partner had de van rechts komende vrachtwagen niet gezien.
Ik zag hem op het laatste moment, ik was met WhatsApp bezig en keek een paar seconden voor de aanrijding op. Ik zag de vrachtwagen zó dichtbij! Ik schreeuwde en toen was de impact al. Ik ben buiten bewustzijn geraakt, de auto is gaan tollen en op de rechterkant in de sloot terecht gekomen, mijn kant. Ik werd wakker door het water en de kou.
Gelukkig stond er weinig water in de sloot. We konden er zelf uit klimmen via de deur van mijn partner.
Dankzij de kooi van onze SUV zijn wij er heel goed vanaf gekomen,  ik had glas in mijn gezicht, een lichte hersenschudding en gekneusde ribben. Het herstel gaat goed, ik hoop over 3 weken klachtenvrij te zijn. Mijn partner had alleen een klap op de spieren bij zijn schouders.
Corona zorgt al voor spanningen met ons bedrijf, dit zal vast een bemoeilijkende factor zijn in de verwerking.
Ik kan er helaas niet goed met mijn partner over praten, hij is erg gesloten.
Waar ik nu nog de meeste moeite mee heb, is de angst voor vrachtwagens als we weer op pad gaan. Als ze te dichtbij komen, op de rijbaan naast ons, op een rotonde of van rechts komen.
Ik zit dan huilend in de auto. Mijn partner kan daar niet mee om gaan, hij heeft zelf een trauma van vroeger en sluit zich af.
Ik hoop dat het snel beter wordt, het voelt goed om het in ieder geval een keer op te schrijven.

Visje02

Reageren op dit verhaal?

Members of the Lotgenoten Community can join into the conversation with other members. Share your experiences, support other members or ask questions.