Weer contact met (ex)vriend na huiselijk geweld

Yle • 10 januari 2021
4 reacties
0
110 weergaven

Lieve mensen,

hierbij mijn dilemma. 10 dagen gelden ben ik in mijn huis door mijn(ex) vriend, tijdens een escalerende ruzie, op de grond geduwd en een trap op mijn buik gekregen.Daarna, bleef hij schelden, het huis overhoop halen, mij duwen, ik was letterlijk bang voor mijn leven. Hij had een kortsluiting, ik weet dat ik zijn verlatingsangst getriggerd had, maar de reactie was totaal buiten proportie, ik ben mijn huis uit gevlucht, 112 gebeld en uiteindelijk aangifte gedaan. Zoiets had ik van hem niet verwacht, en voelde me verraden en gekwetst, naast de fysieke pijn. Hij heeft een contact verbod gekregen van drie maanden, de rest gaat via de OM verder.

Een paar dagen gelden, toch op de een of andere manier contact per app met hem gehad. Inmiddels videogebeld. Ik dacht zeker te weten niks meer met hem te maken te willen hebben, maar ik heb nog sterke gevoelens voor hem. Hij is kapot van wat hij gedaan heeft, maar ik lees natuurlijk dat er veel mannen zijn die het zijn en toch terugvallen.Hij loopt bij een psycholoog, wil agressietherapie doen, en wil mij graag laten zien dat hij aan zichzelf werkt en dat dit nooit meer zal gebeuren.

Naast de feit dat ik het vertrouwen verloren ben, betrap ik mezelf in het geloven dat dit kan.Kunnen we nog een gezonde relatie hebben?Of is dit een illusie? Ben ik nou gek om hierin weer te gaan geloven en misschien weer iets met hem te beginnen, een hoogopgeleide vrouw van 42 jaar die ook nog eens een medisch beroep heeft. Ik voel me zo stom en schaam mij, ik durf er met niemand erover te praten. Ben ik naif?Of wil ik het simpelweg te graag? Of misschien bestaan er succesvolle verhalen hierover?

 

Alvast bedankt voor jullie reacties, ik weet geen raad!!