Komt de afperser ooit terug?

4 reacties
0
125 weergaven

Vier jaar geleden kwam ik via een online ontmoetingssite een leuke meid tegen. Na een aantal uur te hebben gechat kwam van het één het ander en eindigde we naakt. Achteraf bleek dit een vooraf opgenomen beeld te zijn, wat heel erg echt leek (dik 2 uur gechat, voor er iets gebeurde).

De persoon eiste geld, of de beelden van mijn naakte ikke kwamen online, bij familie, mijn collega's en vrienden (die hij direct wist te noemen). Ik voelde mezelf verslagen, dom, lomp en schaamde mezelf kapot. Ik deed dus het meest domme wat ik maar kon doen: betalen. Uit pure paniek kon hij mij verder chanteren en ben ik uiteindelijk 1200,- verloren. Toen heb ik het een goede vriendin verteld, welke mij enorm steunde en zo ver wist te krijgen het mijn gezin te vertellen en het contact met de afperser verbroken.

Ondertussen zijn we vier jaar verder, heb ik een nieuwe vriendin (welke ik ook alles heb verteld), heb ik het meerdere goede vrienden verteld (allen net zo hard geschrokken dat ik daar zo lang stil over was) en gaat het goed met mijn carrière. Uiteindelijk zelfs een eigen zaakje gestart. Het gaat goed, op 1 ding na...

De nachtmerries die ik heb over het terugkeren van de afperser. Nu het juist steeds beter gaat, heb ik het idee dat hij ooit weer eens op komt duiken en zal dreigen met de al bestaande beelden. Overdag kan ik het ineens enorm benauwd krijgen als ik er aan denk. Het voelt alsof er iemand continu met je persoonlijke leven mee kijkt, je beoordeelt en kan aanvallen met de bestaande beelden, zonder zelf een gezicht te hebben. Ik merk dat dit steeds vaker gebeurd. Met name na de lockdown. Daarbij komt ook nog steeds een enorm schuldgevoel naar boven, alsof ik een dader ben in plaats van een slachtoffer, van pure schaamte.

Ik heb al veel gelezen over wat je tijdens zulke situaties het beste kan doen, zoals bijvoorbeeld bewust nadenken over dat je in het moment moet leven, je moet focussen op de toekomst en het verleden moet laten rusten. Maar als ik denk aan de toekomst komt toch die ene vraag continu terug: zal mijn afperser terugkeren?

Ik hoop heel erg dat door het nu hier weg te zetten, ik misschien tips kan krijgen met wat ik precies moet en het beste kan doen. Ook hoop ik andere slachtoffers van sextortion te spreken, gezien ik het er eigenlijk met niemand over kan hebben. Mensen om mijn heen zijn er voor mij, maar snappen de pijn en schaamte niet die erbij komt kijken.

Alvast bedankt voor jullie reacties.