Jaren terug geen actie

3 reacties
0
95 weergaven

Hoi allemaal

Eigenlijk wil ik graag weten wat jullie zouden doen in mijn situatie.

Inmiddels 6 jaar geleden ben ik sexuele misbruikt door mijn sportcoach. Ik heb er toen over kunnen praten en heb een informatief gesprek bij de zedenpolitie gehad.ik heb toen besloten geen aangifte te doen. 

Nu ben ik hem in al die jaren een aantal keren tegengekomen. Hij vermijd mij en ik hem. Hij is gewoon verder gegaan met zijn leven. Hij geeft nog les, ook aan kinderen. 

Direct na het gesprek met de zedenpolitie heb ik nog eenmalig afgesproken met hem. Hij wilde bevestiging hebben dat ik geen aangifte zou gaan doen. Ik heb hem dat gegeven, als hij mij voor altijd met rust zou laten. 

Nu 6 jaar later, voelt het heel verkeerd dat ik toen die afspraak gemaakt heb. Hij heeft mijn emotioneel gemanipuleerd tot aan het laatste moment dat ik hem zag.

Ik zou nu geen rechtvaardigheid meer willen, want ik begrijp dat dat niet lukt. Ik wil andere meiden waarschuwen voor hem. Het doet mij heel veel pijn als ik jonge meiden, met hem op de foto zie staan, na het winnen van een wedstrijd.

Nu zag ik een website van een organisatie die belast is met de toezicht van de sport. Ik had het idee om die misschien te benaderen. Maar ik weet niet hoe zij zoiets in behandeling nemen. 

Het is zijn woord tegen de mijne.. ik weet dat er meerdere meiden zijn slachtoffer zijn, uit die tijd. Ik hoop eigenlijk dat er meerdere meldingen zijn en dat wij samen het verhaal geloofwaardig maken. Ik ben bang dat de organisatie contact met hem op  gaat nemen en dat er gevolgen voor mij aan zullen zitten. 

Maar dit voelt niet goed, niets doen.