Boilerroom fraude

Naar de lotgenotengroep ‘Voor slachtoffers van online fraude’
17 april 202315 reacties225 weergavenPublieke groep
Default profile image
Aginus

Ook ik ben getrapt in de mooie verhalen van je zogenaamde accountmanagers. Begonnen met €250  en stom genoeg bij 2 verschillende instellingen omdat je in het begin gek gebeld wordt door de diverse zogenaamde beleggers/brokers. Je reageert op een artikel met een bekende Nederlander over beleggen via algoritme e.d. Daarna wordt je gebeld door Engels sprekende personen. Je wordt overgehaald om € 250,- te storten en krijgt een Nederlands sprekende contactpersoon. Al snel hebben ze allerlei kansjes en wordt je overgehaald om meer te investeren. En voor dat je het weet heb je bij beide zo’n €45.000,- geïnvesteerd. Daarna begint het. Bij de ene gaat het ineens slecht en moet je bijstorten als krediet anders ben je al je geld kwijt. Snel weer geld overgeboekt (wat ik binnen de familiekring heb geleend). Na een week van spanning ging het ineens weer goed en stond er bijna USd 200.000,- De account moest toen ineens afgesloten worden en het geld zou teruggestort worden. En daar begint het. Er moet een Tax betaald worden van €25.000,- en daarna komt er eens een soort blockchain blokkade of zo iets. Weer betaald. Toen ineens het geld terug naar de belegging en direct weer belegd. Belletje van je contactpersoon met de vraag wat ik gedaan heb. Geld is terug bij hun. Rara ineens in een paar uur veel winst. Nu staat er USd 400.000,-  Weer het verhaal over de Taks, nu bijna € 50.000,- . En daar houdt het dan voor je op. Er moet eerst betaald worden alvorens het vrij kan komen.  In totaal € 106.000,- bij deze partij en geen cent terug.

Bij de andere partij afspraak gemaakt om na een leuke winst een gedeelte van de investering terug te trekken. Ook hier toen vergelijkbare verhalen. Betalen voor opheffen blokkades, Geld om je betrouwbaarheid aan te tonen. Betalen voor fee’s en noem maar op. Hier in totaal €126.000,- in geïnvesteerd en 0,0 terug.  Achteraf kan je je wel voor je kop slaan dat je er zo bent ingetrapt, maar ze doen het zo slim en je gaat er in mee.   Veel geld geleend en nu iedere dag de stress en dat rot gevoel. Je staat ermee op en gaat ermee naar bed. Ze hebben je geestelijk helemaal kapot gemaakt.

Hopelijk komt er een tijd dat je dit achter je kan laten. Ik heb wel aangifte gedaan bij de politie.

Reageren op dit verhaal?

Als lid van de Lotgenoten Community kun je in gesprek gaan met andere leden. Deel jouw eigen ervaringen, ondersteun andere slachtoffers of stel vragen.

Inloggen

Geen account? Account aanmaken

15 reacties

Default profile image
LisaBin

Ik voel precies wat je beschrijft. Vreselijk gewoon. Is mij deze maand ook overkomen.
Vind het erg lastig om van mij af te zetten.
Alle frustraties, boosheid, schaamte, verdriet en financiële kopzorgen zorgen ook voor lichamelijke klachten.
Veel sterkte en ik weet niet of we elkaar kunnen helpen!

Login om te reageren
Default profile image
Harry 195

Hier nog iemand die hetzelfde is overkomen. Gelukkig niet zulke grote bedragen zoals hier genoemd worden. Maar je kan er toch een knappe middenklasse auto van kopen. Sterkte Ik vrees dat we nooit één cent terug zullen zien.

Login om te reageren
Lydia Vrij

Wat een herkenbaar verhaal Aginus
Ook mij is dit overkomen
Ik ben 110.000 euro kwijt 😌
Ik heb me nog nooit zo slecht gevoeld 😓
Laten we een keer bellen
We hebben elkaar nodig !

Bel me maar een keer
Veel sterkte!

Lieve groet van Lydia

Login om te reageren
snoekbaars69

Verschrikkelijk om dit te lezen zeg. Zoveel geld verloren aan een stelletje criminelen. Goed dat je aangifte heb gedaan. Heel veel sterkte de komende tijd.

Login om te reageren
Profielfoto Henk S.
Henk | Ambassadeur

Het aantal soortgelijke verhalen groeit schrikbarend. De criminelen zijn zo gehaaid dat zelfs mensen die altijd zeer voorzichtig zijn, er in trappen. Als IT'er die mensen altijd waarschuwde, is het mij ook in een onbewaakt ogenblik overkomen. In mijn geval kostte me dat €50.500 van het gespaarde na verkoop van onze woning. Na de klap, de schaamte, het schuldgevoel en een enorme kater uiteindelijk ambassadeur geworden van Slachtofferhulp Nederland.

Maar wat zeg je tegen iemand die op deze manier zoveel geld is kwijtgeraakt?
Weet dat je niet de enige bent.
Weet dat er lotgenoten voor je zijn waar je zonder schaamte je verhaal kwijt kan.
Weet dat het proces van accepteren begint met het van je af schrijven of praten.
Maar ook...
Je kan benaderd worden door mensen/organisaties die je beloven te kunnen helpen je geld terug te krijgen.
GA HIER NIET OP IN! Vaak zijn dit companen van de criminelen. Geld verdwenen in de krochten van een boilerroom is weg en blijft weg. Nogmaals, het is absoluut een hard gelag, maar neem contact op wanneer dit nodig is en je mogelijk kan helpen.

Login om te reageren
Lydia Vrij

Hoi Henk

Graag zou ik telefonisch contact met je willen.
Kun je mij aub bellen op 0610821232 of appen mag ook ? Dan kunnen we afspreken wanneer we bellen.
Ik ben al in contact met slachtofferhulp dat we elkaar nodig hebben en dat de telefoonnummers die we zelf delen en dat het dus oké is om gebeld te worden door lotgenoten, gedeeld mogen worden.
Ik zou door de coördinator terug gebeld worden, maar dit is helaas nog niet gebeurd.

Vriendelijke groet
Lydia

Login om te reageren
snoekbaars69

Zoveel geld wat je kwijt bent geraakt, ik schrik hier wel even van. Leuk dat je nu ambassadeur bent geworden. Het zal een hele ervaring voor je zijn, maar tevens ook wel een hele spannende uitdaging. Ook wel mooi dat je zo je ervaring kunt delen. Succes !!

Login om te reageren
Default profile image
Luan-18

Hoi Henk,

Zo'n mail heb ik dus precies gehad, dat ze mij willen helpen het geld terug te krijgen. Ik heb hier totaal niets mee gedaan en de mail in een map gezet waar ik alles van dit bewaar. Wel ging er voor de mail een telefoontje aan vooraf. Ze belde met een telefoonnummer uit Haarlem met +31 ervoor, ik nam stomgenoeg wel op maar deed of mijn Engels niet zo goed was. Toen hing hij direct op en stuurde mij een mail. Ik wil het liefst alles wegkijken maar heb de telefoonnummers geblokkeerd. En reageer niet op de mails. Maar omdat ze wel wat gegevens hebben van mij (niet alles) maak ik mij wel zorgen. Hoe hebben jullie dat gedaan?

Login om te reageren
snoekbaars69

Verschrikkelijk zeg, zoveel geld. Het oplichten van mensen blijft maar doorgaan, wanneer stopt dit eens. Ik ben zelf twee jaar geleden voor een flink bedrag opgelicht. Ik voelde mij dom en schuldig. Ik dacht altijd dit overkomt mij niet, maar zo zie je maar. Ze winnen je vertrouwen en spelen met je gevoelens. Ik heb het inmiddels een plekje kunnen geven, maar soms achtervolgt het mij nog steeds. Sterkte.

Login om te reageren
Default profile image
Luan-18

Hoi Aginus,

Je beschrijft precies het verhaal, wat ik ook meemaak. Ik dacht, laat ik ook eens zo'n crypto/bitcoin investering proberen. Via een link bij een advertentie van een bekende Nederlander gereageerd en vrij snel daarna gebeld door een Engels sprekende vrouw. Omdat ik dit nooit eerder gedaan had, vond ik een investering van €250,- meer dan genoeg. Dit bedrag steeg vrij snel daarna tot ruim €4000,-. Ergens kreeg ik onderbuikgevoelens en liet de financieel adviseur (die kreeg je gewoon toegewezen, ook Engelssprekend), dat ik dit mooi vond en wilde stoppen. Hier probeerde hij mij vanaf te praten maar ik hield voet bij stuk. Uiteindelijk gaf hij aan dat het kon maar dan moest er een externe wallet geopend worden en zij wisten wel een juiste hiervoor. Ik had dat gedownload en een account aangemaakt. Maar toen moest ik bank gegevens invullen (wat ik niet deed) en ook zei hij nog dat ik eerst ruim €3000,- erop moest zetten en hier dan meer voor terug zou krijgen. Dit had allemaal met tax te maken. Toen ik dat hoorde, wist ik het zeker, dit is niet goed. Na een onredelijke woordenwisseling vanuit hun omdat ik niet precies wilde doen wat zij zeiden, heb ik opgehangen en heb ook direct dat account beëindigd. Ik ben uiteindelijk maar €250,- armer, lang niet zo ontzettend veel als wat ik verder in de reacties lees maar ik voel mij wel ontzettend STOM dat ik hiermee in zee ben gegaan. Ik wordt geregeld nog gebeld door onbekende nr's of wat uit Nederland komt maar niet bekend. Ook een mail gehad vaneen Engels bedrijf dat ze willen helpen met het terughalen van het geld. Ook precies wat ik hier lees. Wat kan ik hiermee doen? Kunnen zij wat doen met wat ze van mij hebben? Misschien heb je TIPS voor mij?

Login om te reageren
Default profile image
Aginus

Hoi Luan,
Gelukkig ben je niet zoveel geld kwijt. Advies is om nooit te reageren op de partijen welke zeggen dat ze je geld terug kunnen halen. Ik wordt nog bijna dagelijks gebeld door deze criminelen. Ze worden zelfs agressief wanneer je niet op hun aanbod om te helpen ingaat.
groetjes Aginus

Login om te reageren
Default profile image
Luan-18

Hoi Aginus, bedankt voor je reactie.
Ik ga er ook absoluut niets mee doen maar dat dagelijks gebel wordt je echt naar van. Ik heb na 1x wel, niet meer opgenomen maar ze blijven het proberen. Zelfs met nr's uit Nederland. Mag ik vragen of je nog ergens melding hebt gedaan hierover? Ook vanwege eerdere gegevens die je met ze gedeeld hebt voor het openen van het account?
Het niet opnemen of reageren lukt wel maar de gedachte dat ze misschien wat kunnen met je gegevens vindt ik het meest nare.

Mvg Luan

Login om te reageren
Default profile image
Aginus

Hoi Luan,
Ik heb aangifte gedaan bij de politie. Het gevoel wat je hebt met je gedeelde gegevens is niet vreemd en heb ik ook regelmatig nog steeds en ik weet zeker dat anderen dat ook hebben. Daarom is het altijd handig om aangifte te doen bij de politie, dan ligt er vast dat andere partijen misschien je gegevens hebben, voor het geval dat er soms iets mocht gebeuren.

Login om te reageren
Default profile image
Luan-18

Hoi Aginus,
Ik heb i.i.g. een melding bij Fraudehelpdesk gedaan en aangifte bij de politie ga ik ook zeker doen.
Mijn hoop (net als ieder ander hier) is dat het uiteindelijk stopt dat gebel en gemail. Wat je zegt, je slaapt er ontzettend slecht van.
Mvg Luan

Login om te reageren
Default profile image
Lambada-1993

Beste Agnius.
Ben net lid geworden van deze groep. Recent is mij hetzelfde overkomen en ja ook veel geld kwijt.
De manier waarop ze te werk zijn gegaan is identiek aan de manier waarop zij jou hebben opgelicht. Natuurlijk heb ik aangifte gedaan.
Graag zou ik ervaringen uitwisselen over door welk bedrijf je benaderd bent. Bij mij waren het ook alleen maar Engels sprekende personen.
Vriendelijke groeten
Lambada-1993

Login om te reageren