Psycho ex

Naar de lotgenotengroep ‘Voor slachtoffers van stalking’
19 maart 20237 reacties115 weergavenPublieke groep
Default profile image
Jaden-56

Nadat ik erachter kwam dat mijn ex drugsverslaafd is heb ik onze relatie uitgemaakt. Sindsdien word ik flink door hem lastig gevallen. 
mailtjes, bij mijn huis langs komen, baksteen proberen te gooien en mijn Google account hacken zodat hij al mijn zoekresultaten kan zien. 
 

ik heb hiervan elke keer een melding bij de politie gedaan maar die geven aan dat ze hier niks aan kunnen doen. Er is een paar weken geleden wel een stopgesprek geweest maar dat heeft niks opgeleverd. 
 

hoe kan ik dit laten stoppen?

Reageren op dit verhaal?

Als lid van de Lotgenoten Community kun je in gesprek gaan met andere leden. Deel jouw eigen ervaringen, ondersteun andere slachtoffers of stel vragen.

Inloggen

Geen account? Account aanmaken

7 reacties

Default profile image
Boele-75

Hoi,

Hier kun je nog heel lang last van krijgen. Heb je bewakingscamera’s opgehangen? Ring-deurbel? Ander telefoonnummer? Wachtwoorden gewijzigd? Ander e-mailadres? Mail hem dat je wil dat hij stopt en geef in het mailtje aan wat hij allemaal doet en dat er al een stopgesprek op een datum heeft plaatsgevonden. Kun je later gebruiken. Verder bijhouden wat hij doet, op welke dag en tijdstip. Mocht het een stalkingszaak worden dan kun je het gebruiken. Sterkte!

Login om te reageren
Default profile image
Jaden-56

Camera hangen voor en achter het huis

Ik reageer verder nergens op want heb het gevoel dat hij dat juist wil.

Login om te reageren
Default profile image
Jane89

Hoi Jaden,

Veilig Thuis heeft mij bij de stalking goed geholpen. Zij hebben contact opgenomen met de politie en de ernst ervan benadrukt. Zodoende is er destijds alsnog een contact en locatie verbod gekomen.
Misschien heb je er wat aan.
In de tussentijd alles vastleggen!

Groetjes

Login om te reageren
Default profile image
Jaden-56

Veilig thuis heb ik al contact mee gehad maar die konden ook niet veel doen. Zal ze nog een keer opnieuw contacten

Login om te reageren
Default profile image
Jane89

Neem ook zoveel mogelijk mensen in vertrouwen en vertel ze dat je gestalkt wordt. Zodat zij je bij kunnen staan en ook als getuige wanneer de politie toch besluit een onderzoek te starten. Buren, vrienden, familie en collega's.

Login om te reageren
Default profile image
JC

Hi,

Ik heb dit ook gehad met mijn ex vriend. Belangerijkste is om een logboek bij te houden waarin staat wat, hoelaat en waar hij je lastig valt zodat je bewijs hebt mocht het niet stoppen. Ook van alles een melding maken bij de politie en je oprechte gevoelens aan ze vertellen, niet jezelf groot houden (dat was mijn fout, ik deed alsof ik het allemaal aankon terwijl ik kapot ging en daardoor kwam mijn zaak op de bovenste plank). Stuur hem een officiele stopbrief, zeg daarin wat hij heeft gedaan, hoe het je laat voelen en zodra hij je nog een keer lastig valt dat je een rechtzaak tegen hem aan gaat spannen. zo verzamel je ook goed bewijs en wordt je beter gehoord. sterkte.

Login om te reageren
Default profile image
Dametje

Beste Jaden-56,
Helaas zit ik met eenzelfde verhaal. Ex is drugsverslaafd, blijft maar appen, bellen en me opwachten (op openbare plekken, op de hoek van de straat, etc.).
Hij geeft telkens aan dat hij meer geld wil, ik heb hem uitgekocht uit het huis en hij geeft zelf aan dat hij dit geld er alweer doorheen gejaagd heeft en meer wil. Ook ik reageer niet meer op berichtjes, heb een stop e-mail gestuurd, neem de telefoon niet meer op, heb een camera bij achter- en voordeur. Al met al is het inmiddels iets rustiger geworden (wellicht door de aangifte van stalking die ik heb gedaan of omdat hij zijn rechtzaak aan het afwachten is waarin hij heeft aangegeven minder kinderallimentatie te willen betalen), maar we zitten ook nog met een kind, dus derhalve moet ik helaas toch met hem in contact blijven.
Ik merk dat ik het erg moeilijk vind om met de situatie om te gaan. Het is voor mij onbegrijpelijk hoe hij is omgedraaid in houding en agressiviteit na de scheiding en snap ook niet dat ik deze kant van hem niet eerder heb gezien, niet eerder doorhad hoe de vork daadwerkelijk in de steel zat. Ook vind ik het erg moeilijk om onze dochter van haar eigen vader te moeten beschermen, ook daarvan geef ik mezelf de schuld (ik heb hem immers als parter gekozen en nu zit zij met een vader opgescheept die meer om drugs geeft dan om zijn kind).
Verder merk ik dat de hele situatie me erg veel aan energie kost, naast de momenten dat hij zo vervelend doet, heb ik ook nog de zorg voor ons kind, het huishouden, mijn werk en alle afspraken die er nu tussendoor komen (advocaat, veilig thuis, SKT, politie, etc.). Het zijn vele ballen om hoog te houden en het is zeker niet makkelijk.

Login om te reageren