Eenvoudige?? mishandeling

Naar de lotgenotengroep ‘Voor slachtoffers van geweld’
13 februari 20237 reacties190 weergavenPublieke groep
Evelyn

Vorig jaar mei ben ik mishandeld door de zoon van de vrouw die naast mij woont. Ik heb aangifte gedaan. Daarin staat dat hij verdacht wordt van 'eenvoudige' mishandeling. Toen ik dat las, op dezelfde dag waarop ik ben mishandeld, was dat een klap in mijn gezicht. Hoe kon wat er met mij was gebeurd gezien worden als eenvoudig??? dacht ik. Hij heeft mijn spullen vernield, hij heeft mij bedreigd met de dood terwijl hij met een klauwhamer in zijn hand naar mij toe zwaaide, hij heeft de klauwhamer opzettelijk en met veel kracht naar mij toe gegooid en hij heeft mij met een bezemsteel geslagen terwijl hij mij uitschold en mij opnieuw met de dood bedreigde. Door de impact van de hamer op mijn voet was de pees van mijn grote teen doormidden. Ik ben geopereerd en ik heb daarna drie maanden niet kunnen lopen op het been. Ik heb drie maanden in een rolstoel gezeten en daarna nog eens een aantal weken met krukken rond gelopen. Na de mishandeling kreeg ik last van flashbacks, nare dromen, angst- en paniekaanvallen. Ik loop nog steeds rond met de gevolgen van de mishandeling. Eenvoudig??? niets is minder waar.  

Reageren op dit verhaal?

Als lid van de Lotgenoten Community kun je in gesprek gaan met andere leden. Deel jouw eigen ervaringen, ondersteun andere slachtoffers of stel vragen.

Inloggen

Geen account? Account aanmaken

7 reacties

Default profile image
KatinkaJB

Evelyn,

Wat vreselijk voor je. Ik snap dat je de opmerking eenvoudige mishandeling niet zo makkelijk opvat…
Als ik je verhaal lees dan snap ik je emotie helemaal…
Zeker omdat je er nog steeds last van hebt… Ik hoop wel dat je naast ons ook met anderen over de mishandeling kunt praten…
Ik wens je enorm veel sterkte toe en hoop dat je er snel minder last van zal hebben…

Login om te reageren
Default profile image
Jane89

Beste Evelyn,

Wat erg wat je hebt meegemaakt.

Ik begrijp als geen ander hoe frustrerend het is om te lezen dat het wordt bestempeld als "eenvoudig".

Zelf ben ik stelselmatig mishandeld door mijn ex en ook vaak aangifte gedaan. De ene keer werd het "eenvoudige mishandeling" dan weer "zware mishandeling". Uiteindelijk, nadat de officier van justitie meerdere aangiften ontving werd de tenlastelegging veel hoger, namelijk: poging doodslag/moord.
Wie weet pakt dit voor jou ook zo uit gezien er een wapen is gebruikt.

Ik duim met je mee!

Groetjes,
Janey

Login om te reageren
Default profile image
Jud75

Hoi evelyn,
Heel naar dit te horen. Mij is soortgelijks overkomen. In eerste instantie zetten ze dit weg als enkelvoudige mishandeling. Ik heb afgelopen vrijdag te horen gekregen dat mijn dader gedagvaard word. Je zult even moeten afwachten wat ze gaan beslissen in je zaak. Heb je al je rechtsbijstandverzekering ingelicht want die kunnen er achter aan bellen hoe het met je zaak staat. Zelf kun je ook bellen naar slachtoffer loket of via de politie een terugbelverzoek neerleggen dat je gebeld wilt worden over de staat van je zaak.
Op het moment dat er een besluit is genomen door officier v justitie,(mijn aangifte is in een ZSM overleg geweest) geeft het jouw advocaat de mogelijkheid om gezien het letsel een verzoek in te dienen te wijzigen naar 'zware mishandeling'. Ik denk dat jij hierin kans maakt aangezien hij een 'wapen' heeft gebruikt.
Zorg dat je alles goed bij je huisarts en specialist hebt weggezet/gedocumenteerd en dat je alle kosten die je gemaakt hebt/nog krijgt in kaart brengt.
Mijn advies aan jou is als je een rechtsbijstandverzekering hebt, naar je voorwaarden te vragen en te vragen of dat je vanuit je verzekering recht hebt op 'vrije keuze van advocaat ' . Als dit gehonoreerd word. Zoek dan een slachtoffer advocaat, die zijn hierin gespecialiseerd.
Zo niet dan kan je rechtsbijstandverzekering je ook helpen, alleen zal een jurist je zaak dan gaan doen.
Heel veel sterkte en succes!!❤

Login om te reageren
Naast lotgenoot nu ook ambassadeur
Steven | Ambassadeur

Dag Evelyn, ik snap je reactie helemaal! Ooit is bedacht dat dit een dekkende term zou zijn voor een dergelijk vergrijp. Nu wordt er vaak daarmee gestart indien niet direct al duidelijk is geweest wat er aan schade is ontstaan. Zoals je het omschrijft zou het kunnen zijn dat de straf alsnog voor zware mishandeling wordt behandeld. Helaas kiezen ze in eerste instantie om uit te gaan wat direct zichtbaar is en dit kan nogal belastend zijn als slachtoffer.
Het heeft er ook mee te maken dat ze op dat moment ook kunnen bepalen wat ermee te doen (voorlopige hechtenis bijvoorbeeld). Allemaal lekker bureaucratisch natuurlijk en nul meerwaarde voor jou als slachtoffer.
Ik hoop dat jouw advocaat je in ieder geval goed kan bijstaan in je zaak om het naar het niveau te tillen waar het zich daadwerkelijk bevond.
Ik hoop dat je fysieke en mentale revalidatie daarentegen goed opgepakt is door de professionals?
Weet dat je altijd met slachtofferhulp kunt bellen. Heb je reeds psychische ondersteuning gehad? Want je klachten zijn er herkenbaar en belangrijk om z.s.m. te behandelen.

Login om te reageren
Default profile image
Trish1

Hallo Evelyn,

Dit soort voor informatie kan heel verwarrend werken. Mijn man is in augustus 2021 in coma geslagen door de partner van de bovenbuurvrouw (die daar niet eens officieel woonde). En in eerste instantie werd er gezegd, zware mishandeling, dat was mij ook een klap in mijn gezicht, 5 minuten later op de operatietafel en mijn lief had niet meer naast mij gezeten.
Uiteindelijk heeft de officier van justitie de daad verhoogd naar poging tot doodslag en de rechter is daarin meegegaan.

Vraag aan iemand van slachtofferhulp een lijst advocaten en neem zo spoedig mogelijk een in de arm. Je kan namelijk ook een regioverbod voor die zoon aanvragen.

Wij wensen jou heel veel sterkte en als er een mogelijkheid is en je zou het willen zou ik verder met je willen praten.

Login om te reageren
Evelyn

Beste lotgenoten, dank jullie wel voor de reacties. Het begrip dat jullie tonen doet mij goed. Dank ook voor de vele suggesties voor wat betreft het verdere verloop van deze zaak. De rechter zal zich in maart a.s erover buigen, de advocaat die mij hierin ondersteund heb ik via slachtofferhulp gevonden. Het kan wat mij betreft niet vaak genoeg gezegd worden: bij Slachtofferhulp werken hele fijne mensen die je ondersteunen, wegwijs maken in het woud van de rechtspraak en heel belangrijk: kunnen luisteren en weten wat het is om slachtoffer te zijn. Dank Slachtofferhulp!
Ook de medewerkers van het ziekenhuis verdienen het om regelmatig in het zonnetje gezet te worden, zij zijn de parels van de samenleving! Mijn herstel had zonder hen niet mogelijk kunnen zijn.

Wat mij nog het meeste bezighoudt is: waarom doen mensen elkaar dit aan? Wat bezielt iemand om een ander zo grof te behandelen en met fysiek geweld bewust de ander zoveel schade toebrengen? Ik ben een alleenstaande vrouw van 56 jaar en wil graag mijn leven leven zoals ik vind dat ik mijn leven moet leven met inachtneming van de ander, waarom kan de ander dat dan niet?

Login om te reageren
Default profile image
Trish1

Je legt de vinger precies op de zere plek. Ik snap ook nog steeds niet wat wij hebben gedaan om zo behandelt te worden.
Het enige wat ik weet is dat onze dader alles, maar dan ook alles van ons wilde weten, een heel kort lontje heeft, waarschijnlijk (naar wat ik achteraf allemaal hoorde van buurtgenoten) zich met alles en iedereen bemoeide (lees de buurt terroriseerde) en dat onze kippetjes de druppel waren.

Wij zijn nog niet klaar. De uitspraak is vorig jaar geweest, maar meneer is in hoger beroep gegaan.

Waar ik ook mee blijf zitten is dat de dader zo blijft liegen ondanks de beelden en geluids opnames van de politie en al het andere harde bewijs dat er is.

Login om te reageren