Trauma door verhaal van mijn vriendin

Naar de lotgenotengroep ‘Voor de helpers van slachtoffers van seksueel misbruik’
13 september 202214 reacties400 weergavenPublieke groep
Default profile image
the boyfriend

Ik heb nog niet zo lang een nieuwe relatie, ik was dolblij, verliefd en mijn geluk kon niet op. Dit heeft helaas maar kort mogen duren, in de relatie is er al snel naar boven gekomen dat ze een paar weken voor onze relatie verkracht is door een eerdere date, dit heeft ze mij in te veel details verteld: tijdens een date, in een auto, in de bossen én het was haar eerste keer. (ik ben haar eerste relatie)

Ik weet waar het is gebeurt, in wat voor auto en welke standjes ( ik kan nu geen normale sex meer hebben zonder beelden te krijgen)

Iets wat je niet wilt horen van je nieuwe lief. Ik merk dat ik nu al maanden met beelden van de verkrachting zit, ik kan niet normaal meer naar fotos van haar kijken zonder te moeten huilen. (ik ben sinds kort wel in therapie en zit te denken aan EMDR) Sex is niet wat ik ken van eerdere relaties. Ik vind het lastig haar sexy of geil te vinden zonder verdrietig en boos te worden. Ik sta op met pijn en verdriet en ga er mee slapen, ik heb nachtmerries en zit tegen het randje van depressie aan. Sex is niet meer leuk, luchtig, geil of iets om van te genieten. Heel haar zijn, lichaam en alles wat te maken heeft met sex voelt vies, naar, zwaar. Ik twijfel nu enorm om de relatie te beeindigen omdat ik niet bij mijn geluk, verliefdheid en lust kan. Ik hou ontzettend veel van haar, maar van haar genieten en gelukkig zijn lukt mij niet meer. 

Wat zijn jullie ervaringen als partner van, de relatie met sex en je geluk in de relatie?

Reageren op dit verhaal?

Als lid van de Lotgenoten Community kun je in gesprek gaan met andere leden. Deel jouw eigen ervaringen, ondersteun andere slachtoffers of stel vragen.

Inloggen

Geen account? Account aanmaken

14 reacties

Default profile image
Lenaco

Beste Boyfriend, het is erg schokkend om dit verhaal te lezen. Als ik je verhaal lees, ben je erg gek op haar en staat haar verhaal jullie gezamenlijk geluk in de weg. Als je echt van haar houdt gaan jullie gezamenlijk in therapie. Niet zo maar opgeven. Wie weet wat voor een mooie toekomst jullie kunnen hebben. Zij kan er niets aan doen, dat ze dit heeft meegemaakt. Heeft ze aangifte gedaan bij de politie? Sommige mannen zijn echt schoften.
Veel sterkte jullie samen.
Groeten Lenaco

Login om te reageren
Default profile image
the boyfriend

Het is voor mij haast ondragelijk, ik hoop dat therapie kan bieden wat ik verlang.
Anders is de relatie verbreken misschien de beste keuze.
Ik kan haar en onze sex nooit meer zien en ervaren als voorheen.
Want ik kan me voorstellen dat sex en relaties vanaf nu voor altijd anders zullen zijn.
Ergens merk ik wel dat ik vind dat er ergens ook een verantwoordelijk lag in haar contact met hem (veel sexy fotos sturen)
zichzelf als object presenteren, geen zelfrespect of liefde. (je leert dan hoe iemand anders wel/niet met je om kan gaan)
En dat mijn trauma ook komt door dat, wat en hoe ze het mij verteld heeft.
Mijn onderbuik gevoel zegt me dat ik misschien pas écht weer gelukkig kan zijn met een ander..

Wat zijn de ervaringen van andere mensen die een secundair trauma hebben opgelopen?

Login om te reageren
Default profile image
pieterke

Ik kan ook njet verwerken hoe mijn nu overleden vrouw omging met seks. Ze was misbruikt door haar vader. Onbegrijpelijk. Ik ben nu al vier jaar in traumatherapie. Ik ben 84 en ik kom langzamerhand tot mijzelf, Ik begrijp je

Login om te reageren
Default profile image
pieterke

Ik denk dat ze jou test. en niet snapt wat liefde is

Login om te reageren
Default profile image
the boyfriend

Hoe bedoel je precies mij testen? Ik ben haar eerste relatie,
dat ze het in detail verteld heeft was alles behalve wijs.
Nu zit ik met een trauma dat niet van mij is.
Ze heeft inderdaad zelf weinig zelf liefde.
Wat is volgens jou liefde?

Login om te reageren
Default profile image
pieterke

Mijn opmerking was intuïtief. Ik denk dat je minder moet nadenken hierover. Wat liefde is? Dat voel je als diepe ontspannende voldoening, veiligheid, rust van binnen. Ook betrokkenheid op de ander. Herkenning misschien ? Zo is het voor mij althans. Ik werd kwaad als men zei: nu gaat het er om dat je van jezelf houdt, los van wat je overkwam. Ik wilde daar niet aan. Maar daarin ligt wel een sleutel om het te verwerken. Jij bent jij en zij is zij. Besef dat. Ik weet dst dit een lang en zwaar traject is… hulp die bij jou past lijkt mij geweldig maar hoe vind je die? Als jij bij mij in de buurt zou wonen zouden we kunnen praten

Login om te reageren
Default profile image
Stijn

Hi boyfriend. Wat verdrietig en wat goed dat je bekend dat het jou ook traumatiseerd. Je bent daarin zeker niet de enige. En dat je hier therapie voor zoekt lijkt mij heel goed en verstandig. Bij mij ging het anders. Pas na dat we toen jaar samen waren durfte ze mij te vertellen over de verkrachtingen uit haar jeugd. Voor ons is het zwaar geweest maar we zijn er sterker doorheen gekomen. Wat het werk heeft gedaan is mij heel erg geconfronteerd met mijzelf en dat was intens. Maar het was uiteindelijk een kado in dat ik verplicht was te groeien en beter naar mijn eigen lijf te gaan luisteren. En grenzen te stellen. Ik heb hier iets over geschreven mocht je dat leuk vinden dan kan ik je dat sturen...

Login om te reageren
Default profile image
pieterke

Stijn, ik denk dat ik ook veel aan jouw verhaal kan hebben, ik heb hetzelfde meegemaakt. Wellicht kun je het mij ook sturen?

Login om te reageren
Default profile image
pieterke

Dag Stijn, Kun je mij ook jouw verhaal vertellen? Ik zal hier veel aan hebben

Login om te reageren
Default profile image
pieterke

Ik ga eerst naar je links Stijn, dankjewel!

Login om te reageren
Default profile image
Stijn

Hi Pieterke. Hoe is het met je?
Ik wil je nog laten weten dat ik het dapper vind wat je allemaal schrijft. En bijzonder dat je voor jezelf erkend dat het verhaal jouw getraumatiseerd heeft en dat je daar ondersteuning bij zoekt.

Login om te reageren
Default profile image
pieterke

Dag Stijn, Ik moet nog eerst werk verzetten volgens afspraak (staat los van mijn innerlijk), dan ga ik naar je links. Ik merk ook dat ik er bang voor ben om weer te hertraumatiseren. ik heb dat zo vaak gedaan en wil mij nu voeden met iets positiefs

Login om te reageren
Default profile image
Stijn

Wat mooi. en wat een goeie zelf zorg! dat is het beste wat je nu kan doen dus daar eer ik je voor.

Login om te reageren