Trauma doorgeven

Naar de lotgenotengroep ‘Voor slachtoffers van seksueel misbruik en seksueel geweld’
20 juni 20221 reactie121 weergavenPublieke groep
Default profile image
Angélica-75

Hoi

Ik heb het gevoel dat ik mijn verleden redelijk heb verwerkt. Kostte heel wat tijd en moeite,  maar het is me gelukt. Niet alles natuurlijk, sommige dingen neem je voor altijd met je mee, maar daar heb ik vrede mee. Mijn ouders hadden nooit geen kinderen mogen krijgen. Mijn vader heeft me misbruikt en mijn moeder heeft me nooit beschermt of liefde gegeven. Ze waren allebei al beschadigd voor mijn geboorte.  Ik heb ook nog een broer , maar van jongs af aan werden wij al tegen elkaar opgezet. Hij werd vaak geslagen , terwijl ik door cadeaus werd omgekocht.

Nu zit ik dus in therapie en werk hard om het achter me te laten. Het helpt om er vaak over te praten. Mijn broer heeft het diep weggestopt en weigerd erover te praten, maar koos er wel voor om 4 kinderen op de wereld te zetten. Door de scheiding met zijn ex is hij nu altijd boos , op iedereen . En uit dit door agressie. Zijn ex te slaan maar ook de kinderen als ze in de weg staan.

Ik kan dit niet loslaten. Wat mij is overkomen ligt achter mij , ik ben nu veilig en gelukkig. Maar dan zie ik die kinderen en dan breekt mijn hart . Mijn broer is van slachtoffer naar dader gegaan , net zoals mijn vader.

Is er iemand die weet hoe ik hier mee om moet gaan?

 

Reageren op dit verhaal?

Als lid van de Lotgenoten Community kun je in gesprek gaan met andere leden. Deel jouw eigen ervaringen, ondersteun andere slachtoffers of stel vragen.

1 reactie

Naast lotgenoot nu ook ambassadeur
Steven | Ambassadeur

Het enige wat je kunt doen is gaan goor wat voor jou goed voelt.
Voor de een is dat zelf de confrontatie aan gaan. Voor de ander is dat anoniem melding maken. Weer een ander stapt zelf naar de politie en doet aangifte. Of juist de andere kant op. Afstand nemen en het bij hen laten.
Het is lastig om dit voor een ander in te vullen. Ieder heeft eigen beweegredenen om juist iets te doen of juist noets te doen. Belangrijkste is om achter je eigen keuze te kunnen staan.
Als dit jouw proces belemmert is het weer anders dan wanneer je het wel daarin los kunt laten.

Login om te reageren