Ex van mijn vriend stalkt mij

Naar de lotgenotengroep ‘Voor slachtoffers van stalking’
4 mei 20224 reacties143 weergavenPublieke groep
Default profile image
Chaïmae-95

Hai.

De ex van mijn vriend is nogal manipuleren. Mijn vriend trapt er telkens in. Ik niet. Nu was ze zo kwaad op mij omdat mijn vriend en ik een afspraak hadden gemaakt minder contact met haar te hebben. 

Ze had hun hond bij mijn vriend afgezet en met hevige ruzie het huis verlaten. Na een kwartier zag mijn vriend haar wegrijden. Ze wist dat we een verjaardag hadden.

Toen ik wegreed vanaf mijn eigen huis zag ik aan de overkant van de weg een mooie kleur auto staan. Echter na een stuk gereden te hebben had ik door dar die auto achter mij aan reed. Niks geks verder dacht ik. Tot ik dus parkeerde bij vriend. Stond ze naast mij een paar vakken verder te lachen en te zwaaien  

Wist niet wat ik hier van moest denken. Dus ben weggelopen en vriend op gebeld dat zijn ex er stond. Hij is naar haar toe gelopen. En was zich niet van kwaad bewust maar wilde mij bang maken.. intimideren.

Ben toen gwn naar binnen gegaan in zijn huis en zij bleef net zo lang daar staan tot wij weggingen. Wij reden de parkeerplaats rechtsom af en zij linksom zodat ze nog een keer ons kon zien. Ze lachte en zwaaide..

Dit alles was zo raar.. 

Ook heeft ze veel dreigementen uitgesproken tegen mijn vriend zoals ik kan pas rust vinden als 1 van jullie onder de graszoden ligt...

Nu een week later zegt ze dat het niet zo slim was maar als ze boos.. kwaad of emotioneel is doet ze dingen die ze niet wil. Ze heeft bij een hulpverlener gelopen maar ze zegt dat ze in orde is terwijl iedereen zich zorgen maakt.. 

 

Nu ga ik as weekend een nacht weg en ja mij  kids zijn thuis en ben ik er niet gerust op.

Ze weet dat we een feest hebben en daar blijven overnachten. Vriend had een reunie maar kon niet ..

En ja niet slim maar was voor dat stalking.

Ze zegt dat het niet oke is maar zegt ze vaak als ze weer rustig is..

Weet echt niet wat te doen...

Reageren op dit verhaal?

Als lid van de Lotgenoten Community kun je in gesprek gaan met andere leden. Deel jouw eigen ervaringen, ondersteun andere slachtoffers of stel vragen.

4 reacties

De Winter Investigations
De Winter Investigations

Hallo,

Wat een vervelende situatie!
Die ex van je vriend gaat behoorlijk ver met haar uitspraken. Zorg er ten eerste voor dat jij alle kanalen van communicatie met haar blokkert, ik bedoel email, whatsapp enzovoorts. Voordat je dat doet, maak screenshots van je conversaties met haar.

Wat je kan doen is haar een zogenaamde stop-brief sturen, waarin je duidelijk uitlegt dat ze dit gedrag dient te staken, omdat jij en je vriend zich bedreigd voelen door haar. Je kan specifiek deze incidenten met tijd en datum vermelden. Ook haar uitspraken kun je vermelden in de brief. Deze brief kun je het best aangetekend versturen, zodat je een bevestiging hebt dat zij deze heeft aangenomen, en waarschijnlijk dan ook heeft gelezen, zodat zij hiervan notie heeft. Je kan hiervan een registratie laten maken bij de politie. Dit is geen directe aangifte, maar kan worden meegenomen in het proces, indien het (hopelijk niet) zover komt.

Mocht je nog verdere vragen hebben, laat maar weten.
Met vriendelijke groet.

Login om te reageren
Default profile image
Chaïmae-95

Bedankt voor je bericht terug.
Ik heb alles opgeschreven wanneer hoe en wat. Ze zegt dat ze fout is geweest. Ook tegen mijn vriend heeft ze dat gezegd maar nu is ze ook rustig. Wanneer ze boos/kwaad is en niet kan manipuleren doet ze dingen die ze zelf niet wil doen maar toch doet. Hoop ook dat ze snel hulp kan krijgen. Helaas ziet ze haar eigen probleem niet dus een hulpverlener kan praten als brugmans..En ja mede daardoor vind ze gren hulpverlener..

Als er een vervolg komt dan ga ik zeker actie ondernemen...

Login om te reageren
Default profile image
Chaïmae-95

Hallo Winter.
Toch maar een registratie laten maken bij de politie..
Voelt stuk beter.
Bedankt!

Login om te reageren