Reageren op dit verhaal?

Als lid van de Lotgenoten Community kun je in gesprek gaan met andere leden. Deel jouw eigen ervaringen, ondersteun andere slachtoffers of stel vragen.

2 reacties

Default profile image
Nuna

Heel veel succes gewenst alvast.

Ik weet niet of dit voor jou iets is dat zou helpen: Misschien is het een idee om na de zaak -ondanks dat je dan misschien moe/emotioneel bent- een dag/moment/weekendje te plannen met iets dat je leuk vindt en waarvan je denkt dat het je goed zou doen. Het zou iets 'groots' kunnen zijn, zoals iets dat je misschien al lang wilde proberen/doen. Of juist iets 'kleins' zoals gewoon thuis met een vriend(in) de hele dag je favoriete serie kijken ofzo. Iets waar je oprecht heel erg naar uit zou kunnen kijken.

Zo heb je naast iets dat stress veroorzaakt ook iets leuks om naar uit te kijken. Hier kun je dan bijvoorbeeld ook een beetje de dagen voor 'aftellen', misschien kun je dan zelfs proberen zoveel mogelijk af te tellen naar de leuke dag en wat minder naar de rechtzaak.

En natuurlijk zoveel mogelijk proberen te onthouden dat het normaal is dat je er gestresst van wordt, en dat alles wat een beetje helpt heel welkom is maar het ook niet weg zou hoeven moeten.

Liefs <3

Login om te reageren
Naast lotgenoot nu ook ambassadeur
Steven | Ambassadeur

Stress is niet nodig. Je bent daar straks en pakt je grens terug. Tot hier en niet verder!
Ongeacht wat eruit komt en ongeacht hoe het daar verloopt. Je zegt "dit is klaar" en kunt dan het stuk loslaten en verder met je eigen leven na al dat wachten op de rechtszaak. Je bent al zover gekomen. Ga niet stressen maar trots zijn op de weg die je al hebt afgelegd. En ja ga erna vieren dat dit stuk is bereikt. Als er nog een vonnis uit komt is dat alleen maar een kers op de taart erbij.
Succes!

Login om te reageren