Echtgenoot heeft mijn zoon van 6 misbruikt

Naar de lotgenotengroep ‘Voor de helpers van slachtoffers van seksueel misbruik’
26 maart 20227 reacties283 weergavenPublieke groep
Default profile image
Lovejesus

Wie kan me advies geven?

ik ben er een paar dagen geleden achtergekomen dat mijn man ons kind, zoontje, van 6 snachts knuffelde tegen z’n zin en wil in. Hij zat onder z’n kleding, rug en borst en kuste hem…m’n zoontje zegt dat niet te willen en is bang van hem in de nacht. Veilig thuis is ingeschakeld en komt langs. Wat kan ik verwachten qua schade bij mijn kind? Komt hij hier ooit nog over heen? Scheiden wil ik denk ik niet want dat lost niks op denk ik. Kan ik mijn man ooit nog vertrouwen???? Ik ben christen en ik geloof in vergeven en genezing zoals bij Jezus Christus 

 Bedankt voor jullie reactie…

Reageren op dit verhaal?

Als lid van de Lotgenoten Community kun je in gesprek gaan met andere leden. Deel jouw eigen ervaringen, ondersteun andere slachtoffers of stel vragen.

7 reacties

Default profile image
Sunny86

Jeetje wat heftig. Vooral lastig. Zorg er vooral voor dat je zoontje zich gehoord voelt. En dat hij zich veilig voelt dat is het belangrijkste.

En kijk met veilig thuis wat zij adviseren. Ik was zelf al weg bij mijn ex toen mijn dochter het mij vertelde. Haar veiligheid had ik dus al voor haar geregeld.

Heel veel sterkte

Login om te reageren
Jorien | Ambassadeur

Bedankt voor het delen van je verhaal. Het is van belang dat je zoon zich veilig voelt. Het is goed dat hij open is geweest en ik denk dat hij zeker hulp nodig heeft om dit te kunnen verwerken. Er is over zijn grenzen gegaan, terwijl hij dit niet wilde. Dat is zeer beangstigend. Goed dat je hem hoort en er voor hem bent.
Wat betreft je partner. Ben je het gesprek met hem hierover aangegaan? Er is ook hulp voor daders. Kijk eens op de site: https://stopitnow.nl/
Stop it Now! biedt met een telefonische hulplijn en een chat anoniem, vertrouwelijk én gratis ondersteuning voor iedereen die zich zorgen maakt over z’n gedrag tegenover minderjarigen. Samen kijken ze welke hulp er nodig is.

Veel sterkte, lieve groet,
Jorien

Login om te reageren
Default profile image
Lovejesus

Bedankt voor de reactie. Ja mijn partner wil er alles aan doen om te genezen. Hij gaat naar een psychiater. Maar nu is mijn vraag: moet ik scheiden? Kan ik hem ooit nog vertrouwen ?

Login om te reageren
Jorien | Ambassadeur

Ik kan me voorstellen dat deze vragen door je hoofd gaan. Het antwoord hierop kan ik je helaas niet geven. Het is echt iets wat je zelf moet voelen. Wat zegt je gevoel? Hoe is het nu met je zoontje? Voelt hij zich veilig genoeg? Kun je wellicht iemand uit je naaste omgeving in vertrouwen nemen met wie je er over kunt praten? Iemand die er voor jou is? Je mag ook hulp voor jezelf vragen. Sterkte en wijsheid toegewenst. Lieve groet, Jorien

Login om te reageren
Default profile image
Lovejesus

Het gaat wel met m’n zoontje. Ik heb m’n man uit huis gestuurd. Hij is nu weg. Als hij thuis komt laat ik hem niet alleen met ons kind en snachts slaap ik in een ander bed naast mijn kind zodat hij zich veilig voelt. Maar ik wil proberen m’n gezin bij elkaar te houden. Ik hoop dat m’n zoon en man kunnen genezen van dit verschrikkelijke iets. Maar er vallen voor mij nu heel veel puzzelstukjes in elkaar.

Login om te reageren
Default profile image
Lovejesus

Bedankt voor jullie reacties.

Login om te reageren
Laura | Ambassadeur
Laura | Ambassadeur

Hallo Lovejesus,
Wat vreselijk wat er is gebeurt! En wat dapper dat je zoontje dit verhaal met je kan/wil delen. Het is vooral belangrijk dat het grensoverschrijdend gedrag stopt en dat hij zich veilig voelt. Daarin heb je ook al dappere stappen gezet! Ik ben ook wel van mening dat je dit niet alleen kan én hoeft te doen. Er zijn professionele organisaties die jullie hierin kunnen ondersteunen.

Je zou ook eens kunnen informeren bij Centrum Seksueel Geweld. Het is het enige gespecialiseerde centrum voor acuut seksueel geweld en er is een samenwerkingsverband met ziekenhuizen, GGD, GGZ, Politie en Slachtofferhulp Nederland. Kijk anders even op hun website: https://centrumseksueelgeweld.nl/
Zij zijn 24/7 telefonisch bereikbaar en je kan ook met ze chatten van 16:00 tot 06:00 uur. Dit kan ook anoniem. Je zou eventueel ook het boek kunnen lezen wat geschreven is door Iva Bicanic en Richard Korver met de titel "Dicht bij huis". Het gaat over hoe je een kind steunt na seksueel misbruik. Ik ben het nu zelf ook aan het lezen en het helpt mij meer inzichten te krijgen over hoe te handelen.

Een antwoord op je vraag of je moet scheiden en of je man nog te vertrouwen is, kan ik geen antwoord geven. Dat is een keuze die alleen jij kan maken.

Ik wens je ook veel sterkte en wijsheid toe!

Login om te reageren