Gegroomed
Ik was 14 toen ik begon te praten met een jongen via Instagram. Het begon al snel seksueel te worden. Hij heeft mij zo gemanipuleerd dat ik verliefd werd. Ik wist dat ie dit met meerdere meiden deed maar dat maakte me niks uit, zolang hij me maar aandacht bleef geven. Na 2,5 jaar begon ik in te zien dat hij sketchy was en dat dit niet okay was. Ik had toen al nudes gestuurd en hij wist alles over mij. Ik heb hem geblokkeerd op m'n 17de en mijn ouders alles verteld. Vorige maand kreeg ik een berichtje van een van "zijn meiden". Ze vertelde me dat hij een catfish was. Dat ie niet was wie hij zei dat ie was. Ze gaf me z'n Facebook door. Ik vond 't schokkend maar het deed op dat moment niet veel met mij. Later die dag dm'de ze me dat het een groep mannen was die achter dat account zaten. Dat ze allemaal rond de 20 waren. Toen sloeg de bom in. Ik heb er tot de dag van vandaag last van. Ik kan niks seksueels aangaan met wie dan ook. Ik raak altijd in paniek. Ik praat gelukkig met 2 meiden die ook met "die jongen" hebben gepraat. We kunnen goed bij elkaar te recht. Maar ik denk dan soms. Ik ben gegroomed. Ik ben seksueel misbruikt. Ik was 14. Waarom zou een volwassen iemand iets seksueels aan gaan met een 14 jarige? Ik voel me ziek. Ik voelde me niet goed genoeg om een account aan te maken hier, want mensen hebben veel ergere dingen meegemaakt. Maar na aandringen van een van die meiden heb ik toch besloten om mijn verhaal te doen. Ik weet niet of iemand dit leest. Maar het voelt goed om 't te vertellen.
6 Reacties
Ik snap heel goed de schaamte voor wat er is gebeurd, maar je hoeft jezelf helemaal niets kwalijk te nemen of jezelf te verwijten. Dit zijn professionals en weten heel goed misbruik te maken. Wel fijn dat je ouders er goed op reageren. Ook begrijpelijk dat je er niet graag over praat, maar ik vind dat je al dappere stappen hebt gezet. Doe wat goed voelt voor jou en waar jij behoefte aan hebt!
Ja je kan je aanmelden voor lotgenoten die bij elkaar komen, maar ik denk dat je ook kunt aangeven in de mail dat je dan liever niet telefonisch contact wil. Het uitgangspunt is ook: Hulp op het moment dat jij dat wil en op de manier die bij je past.
Ik zag wat over lotgenoten die bij elkaar komen? Bij mij in de buurt is er ook een locatie zie ik. Maar ze nemen telefonisch contact met je op om alles door te bespreken. Ik wil liever niet gebeld worden. Kan ik dat aangeven?
“Het is als een bom ingeslagen” schrijf je. Ja dat klopt als een bom die ook heel lang kan nawerken. Dit raak je niet zomaar kwijt en het kan ook je verdere jonge leven nadelig beïnvloeden.
Er zijn goede professionele hulpverleners. Ik stel voor dat je , eventueel samen met je vriendinnen, een afspraak te maken met een medewerker van slachtofferhulp om samen te bekijken wat jullie nu het beste kunnen doen. Hoe eerder hoe beter. Mijn ervaring is dat wachten het alleen maar erger maakt .