Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar Voor verkeersslachtoffers

Van fiets gereden door automobilist

Een jaar geleden op klaarlichte dag met goed zicht over het hoofd gezien door een tegemoet komende auto. De bestuurder ervan zag een parkeerplaats ofzo, sloeg linksaf zonder te kijken of mij te zien. Resultaat: met 30km/u in de zijkant van de auto, geen idee hoe ik er terecht ben gekomen. Zo fiets je, zo lig je te piepen onder een auto.

Wat gebeurt er tijdens de laatste seconde, tijdens de aanrijding? Doe je je ogen dicht, sluiten je hersenen dit af, wordt het niet opgeslagen als herinnering of is dit gewoon een dikke indicatie van buiten bewustzijn raken? Ambulancepersoneel vraagt na aanrijding: was u buiten bewustzijn? Geen idee mensen, ik ben nu bij maar fietste en toen lag ik onder een auto.

Op een plank gesnoerd naar de SEH voor onderzoek. Een paar maanden later aan schade in schouder geopereerd en een jaar later ben ik nog steeds aan het revalideren. Ik ben ZZPer en ben nu in gevecht met de verzekeraar om voorschotten te ontvangen, meestal loopt dan proces drie maanden achter in plaats van voor. Terwijl ik een contract heb waar ik maar een klein aantal uren kan werken, hoe moeilijk kan het zijn?

Cognitief ben ik een goudvis, energetisch een dor blaadje dat nog net aan de boom hangt. Emotioneel is een deel van me nog zo vreselijk boos maar ik kan er niets mee. Financieel loop ik sterk achter op verwachtingen voor 2022/2023. Er is geen contact vanuit de bestuurder van de auto, ze had geen interesse kennelijk. Mevrouw voelt het in elk geval niet hoe het is om je door het leven te slepen, elke dag pijn, slecht slapen, confrontatie met beperkingen op werkelijk alle vlakken.

Aan de Gedragscode Behandeling Letselschade heb ik vooralsnog weinig, de verzekeraar houdt zich er gewoon niet aan. Wat doe je dan behalve lijdzaam toezien en blij zijn als je een doekje voor het bloeden krijgt? Alle goedbedoelde onderzoeken van partijen als verbond van verzekeraars, het onderschrijven van initiatieven door verzekeraars... betekent werkelijk niets. Er wordt gewoon dik getraineerd ten koste van mij terwijl ik volgens mij hier lijdend voorwerp ben. Wat doe ik hiermee, man en paard noemen (verzekeraar en moedermaatschappij?)

Ik kan dit zo opsommen maar ik wil het zelf eigenlijk niet eens teruglezen.

Bezig met laden...

7 Reacties

03 februari 2024

Zo, inmiddels is mijn ongeval anderhalf jaar oud. Fysiek, mentaal en energetisch ben ik nog steeds maar een heel klein beetje mens. Mijn herstel valt nogal tegen, gaat langzaam en moeizaam. Anderhalf jaar lang bij alles dat je doet geconfronteerd worden met pijn, tekortkomingen in bewegingsvrijheid, kracht en uithoudingsvermogen... is gewoon heftig.

Intussen begint de aansprakelijke verzekeraar serieus te sputteren, die vindt het eigenlijk wel genoeg zo. Maak je geen illusies over de letselschaderaad en hun fraaie richtlijn. Iedereen heeft de richtlijn onderschreven, geen enkele partij houdt zich er aan, je advocaat kan het niet afdwingen en de gang naar de rechter is ook geen garantie op succes. Dag papieren tijgers!

Concentreer je op je eigen herstel, "live and let die" tijdens je herstel. Zorg dat je goed kan herstellen, kweek wat vlees op je botten en hoop dat je voldoende herstelt om je weer gezond te kunnen voelen. Dat is al een groot goed.

PS. Klachten over letselschadetrajecten wel melden via https://deletselschaderaad.nl/slachtoffers/contact/

15 september 2023
Bedankt voor jullie advies, letselschadeadvocaat heb ik drie dagen na aanrijding ingeschakeld. Het komt vast goed maar het duuuuurt lang. Heel vreemd dat je na de ambulance en eerste hulp denkt "daar ben ik nog goed vanaf gekomen" en je dan een jaar later nog maar een half mens bent. Ach, als ik de verhalen hier lees dan heb ik nog geluk dus daar houd ik me maar aan vast. Mensen, slurp deze weken met lekker weer nog op. Ga er op uit als je kan, nog even met je voeten op het warme strand!
14 september 2023
Ik ben in februari aangereden door een auto die mij over het hoofd heeft gezien. Mijn advies is neem een letselschadeadvocaat die neemt veel uit je handen wb regelen.
10 september 2023
Ik weet ook niets meer van mijn ongeluk van nog geen 2 jaar geleden. Ben niet out geweest, maar wat ik begrepen heb, je hersenen beschermen je qua geheugen. Ik ben inmiddels voor de 2de keer het boek verklein je pijn aan het lezen en dat helpt mij enorm, ook om inzicht te krijgen hoe je hersenen werken qua pijn en geheugen. Ik heb gelukkig geen slechte ervaring met de tegenpartij, ze werkte juist heel erg mee, terwijl ze dit niet eens hoefde te doen, omdat degene die mij van de fiets reed, stomdronken was. Ik heb gelijk een voorschot gehad, ook omdat ik geen inkomsten had, als zzp-er, en vlak er achteraan nog een keer. We zijn nu inmiddels aan het afronden en hopen er zo uit te komen. Wel met de mogelijkheid om alles weer open te breken als mocht blijken dat de pin, plaat en schroeven eruit moeten. Daarom nogmaals zoek een goede letselschade advocaat
10 september 2023
Dank beide, afhandeling wordt goed verzorgd. Ik blijf benieuwd hoe ons geheugen werkt in dit soort situaties. Heeft iemand die onderuit is gereden daar zelf een volledige herinnering aan of doen we onze ogen dicht als de knal onvermijdelijk is?
10 september 2023
Dit lijkt heel veel op mijn verhaal, sterkte Heb je zelf een goede letselschade verzekeraar in de hand genomen? Ik kan je van harte aanbevelen brandmrletselschade.nl Zij hebben mij enorm geholpen, ook ik ben zelfstandige en heb vrij snel 2x een voorschot gehad. Ik neem aan dat er ook een politie rapport is gemaakt,
10 september 2023
Hi Maick, Mijn letselschade zaak heeft 3 jaar geduurd. Ik zou je willen adviseren om een goede letselschadeadvocaat in de arm te nemen waar de kosten bij de verzekeraar van de tegenpartij betaald wordt. Sap advocaten zitten toppers vooral Bas Hopman! Zij hebben mijn zaak super opgepakt. Heel veel sterkte en laat je niet gek maken. Mvg Seher