Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar Voor slachtoffers van stalking

Verhaal voor het eerst naar buiten

14 november was het dan zover. Ik had in de middag na een spannende toets van mijn opleiding, nog een andere spannende afspraak: een interview. Op 14 november is voor het eerst mijn verhaal op het gebied van stalking naar buiten gekomen. In een fijn gesprek met de auteur van de column heb ik mijn verhaal over de stalking kunnen vertellen. Hierbij was ze ontzettend onder de indruk van wat ik vertelde over de stalking die inmiddels 11,5 jaar geleden plaatsvond. Na dit gesprek heeft ze mijn verhaal op papier gezet en ter controle naar mij gestuurd. Na enkele aanpassingen, was het vandaag dan echt zover. Het staat sinds vanmorgen online. 

https://www.linda.nl/persoonlijk/relaties/sharon-ex-online-stalking/

11,5 jaar geleden begon voor mij een zware en achteraf gezien donkere periode in mijn leven. Ik raakte in contact met een veel oudere jongen. Dit contact was eerst vrijwillig en vriendschappelijk, maar al gauw nam de relatie een andere wending. In deze column waarin mijn verhaal wordt verteld, lees je meer over de stalking van mijn ex-vriend. Ook wordt er kort benoemd dat er in de relatie ook sprake was van onvrijwillige seks en seksuele handelingen. Hier wordt jammer genoeg niet verder op ingegaan. Jammer genoeg? Ja, dat vind ik wel. Hoewel voor mij de stalking als inbreuk op mijn privacy voelde, heb ik juist van het seksueel misbruik nog meer last gehad en was ik ook hier graag nog dieper op ingegaan. Dit kon helaas niet, want dit paste niet bij het thema 'stalking'. 

Ik ben erg blij dat ik mijn verhaal heb mogen delen en erg trots op mijzelf dat ik de stap heb durven nemen om mijn verhaal niet-geanonimiseerd te laten plaatsen op een openbare website. Het enige minpunt aan een interview voor een column is dat de verhalen in dit soort stukken vaak erg oppervlakkig geschreven worden. Moeilijk voor mij is het dan om dit te lezen terwijl ik letterlijk voel welk gevoel er achter dit stuk schuilt, terwijl je dit er niet zo uit opmaakt (naar mijn idee). 

Graag deel ik het stuk ook met jullie. Ik hoop namelijk dat jullie hierin misschien herkenning voelen, wat voor mij in mijn herstel erg belangrijk is geweest. Of misschien zet dit jullie aan om ook jullie verhaal met ons of met mensen in jullie omgeving te delen. Zoals ik in het stuk ook zeg: "Laat je niet tegenhouden en deel wat je meemaakt". 

 

Liefs, 

Sharon  

 

Bezig met laden...

3 Reacties

07 januari 2024

Dank je wel voor het delen. Super dat je harde bewijzen had. Mijn stalker was zo gestoord dat er geen harde bewijzen werden gecreerd omdat hij niet weer wilde vastzitten daardoor stond ik langdurig met mijn rug tegen de muur. Van wat overkomt mij, hoe ga ik hiermee om en hoe kom ik er voorgoed vanaf. Fijn dat jou stalker is gestopt. Ik voel tot de dag van vandaag de enorme 10jaar durende impact op mijn leven van mijn dader en gasten aan hem verbonden die niet normaal in het leven staan op het gebied van vrouwen. Super dat je al een aantal jaar geen last meer hebt van jou stalker en zo te lezen in het verhaal van Linda ook gelukkig bent getrouwd. Van harte gegund. Mijn stalking begon in 2013. En tot de dag van vandaag last van een netwerk aan gasten verbonden aan mijn stalker. Ik heb ook nog steeds geen relatie. De gestoorde situatie nam langdurig zoveel ruimte in dat ik op dit vlak gewoon geen normale ontwikkeling doormaakte. Ik gun dit niemand. Het is echt verschrikkelijk als dit op je pad komt. En dank voor het delen van je verhaal. Super fijn en stukken die heel herkenbaar zijn.

13 januari 2024

Hoi Roos,

Wat vervelend om te horen dat jij dit mee moet maken! Ik vind het triest om te horen dat jou stalker zo doelbewust bezig is door ervoor te zorgen dat er geen bewijzen zijn.

Wat vervelend om te horen dat het in jouw geval niet alleen bij jouw stalker blijft, maar ook bij mensen die hierom heen zitten. Ik kan mij goed voorstellen dat dit jou heel angstig en onzeker maakt.

Ook op het gebied van de liefde kan ik mij heel goed voorstellen dat je hier nog niet aan toe bent. Ik heb het geluk gehad dat ik mijn man tegen kwam die geduld heeft gehad om mijn trauma te laten verwerken. Ik gun dit jouw ook van harte, maar dan wel wanneer jij hier ook echt aan toe bent.

Fijn dat stukken van mijn verhaal herkenbaar zijn voor jou, ik hoop dat dit jou ondersteund in jouw proces. Mocht je iemand nodig hebben om tegen te praten, mag je mij altijd een berichtje sturen.

Heel veel sterkte!

Liefs,

Sharon

13 januari 2024

Hoi Sharon,

Dat was en is zeker enorm impactvol en erg beangstigend/traumatiserend en heel bijzonder afwijkend eng gestoord gedrag vooral naarmate de situatie langer duurt is de negatieve impact op je leven steeds groter. Ik was eigenlijk al heel erg toe aan stappen maken op het gebied van de liefde in al die jaren. Maar vooral de gezonde normale ervaringen zonder deze persoon en personen aan hem verbonden. Ik zat niet te wachten op ongewild langdurig lastig gevallen te worden door iemand die ik zelf niet zag staan en ook geen interesse in had qua contact + ook nul interesse in de gasten aan hem verbonden. Echt super gegund dat er zo'n fijne partner op je pad is gekomen. Hopelijk een mooie lange helende positieve ervaring samen!

Op dit moment is mijn huidige proces nog steeds dat ik niet helemaal kan bevatten wat er langdurig op mijn pad is gekomen en het me enorm zwaar valt. En mezelf regelmatig afvraag. Waarom? Waarom werd ik voor een tweede keer slachtoffer na aangifte in een heel ver verleden en na mijn afstuderen? Ik was al verder gegaan met mijn leven na die aangifte destijds en had bepaalde zaken naast de littekens en wonden vanuit het verleden al meer op afstand achter me gelaten en was toe aan de volgende stappen omhoog verder weg van dat verre verleden. Waarom kon ik niet meteen gewoon met rust gelaten worden en hele mooie jaren tegemoet gaan waar veel van mijn dromen en doelen van de grond kwamen. Het blijft een enorme enge gestoorde langdurige ervaring waar ik op dit moment nog niet echt los van kom de impact en de schade is te groot. Het zal een lange tijd rustig moeten zijn en langdurig normale ervaringen met normale mensen op mijn pad moeten komen die denk ik de heftige gestoorde traumatische ervaringen zullen gaan doen slijten. Dank je wel voor je reactie terug ook. Zolang het niet stopt is er gewoon geen sprake van rust en herstel. Als de situatie stopt pas recent zijn de wonden nog vers. Als iets al 2jr, 4jr, 6jr, 8jr of 10jr geleden is dan is er al veel meer afstand van het trauma en de desbetreffende persoon/personen/nare ervaringen. Maar zolang het niet stopt en de persoon/personen blijven aan de gang gaan dan is er geen sprake van heling en herstel. Je blijft maar doorgaan met je leven onder hele gestoorde omstandigheden. Dit op dit moment valt me enorm zwaar. De behoefte is zo sterk dat er eindelijk langdurig rust komt en daardoor herstel. En dat ik eindelijk dit hoofdstuk mag afsluiten en positief verder kan met mijn leven met gezondere veel normalere mensen en veel langdurige normale ervaringen mijn pad gaan opkomen. Het blijft eng als gasten aan hem verbonden ook blijven proberen met mij in contact te komen. Dat is zeer ernstig gestoord. Je blijft je kut voelen van wat zijn dit voor soort mannen/jongens. Voor mij is dit echt zo heftig en zo beangstigend dat er zulke jongens/mannen gewoon vrij rondlopen in de samenleving en zo langdurig jou leven tot een hel kunnen maken. Het is enorm traumatiserend en beangstigend. Sorry ik kan even niet ophouden hierover. De situatie duurt te lang en heeft veelste lang geduurd. Fijn weekend verder. Liefs