Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar Voor slachtoffers van stalking

Online stalking

Ik was via social media in contact gekomen met een jongen. Ik leerde hem begin december 2022 kennen en eind december, begin januari begon het te verslechteren. In het begin was hij erg aardig en hadden wij goed vriendschappelijk contact. We belden en praatten steeds meer en hij begon gevoelens voor mij te krijgen, wat ik erg interessant vond. Tijdens ons contact waren er wel steeds meer conflicten. Hij loog bijvoorbeeld tegen anderen dat ik bijvoorbeeld zijn snap had gevraagd, om stoer te kunnen doen. Ook heeft hij andere verhalen opgezet waar ik hem uiteindelijk mee confronteerde. Hij zei heel veel spijt te hebben en huilde er om, maar toch bleef hij doorgaan met liegen en bedriegen. Ik confronteerde hem hier telkens mee. Maar het herhaalde zich telkens.

Echter bleven wij wel in contact, ondanks dat het erg slecht ging en ik in zag dat het het niet waard was. Ik voelde mij er telkens boos en verdrietig om, maar ik wilde niemand kwijtraken omdat ik eigenlijk al niemand had. Als ik uiteindelijk aangaf er klaar mee te zijn, viel hij in de slachtofferrol en probeerde hij mij een schuldgevoel aan te praten. Dat ik het allemaal had gedaan en het mijn schuld was.

Hierdoor heb ik hem begin januari geblokkeerd op bijna alle communicatie middelen, behalve discord. Hier waren wij af en toe in contact, negatief althans. Dit was niet fijn en uiteindelijk besloot ik hem rond 3 a 4 februari ook op discord te blokkeren. Op dat moment was hij dus overal op geblokkeerd, eveneens zijn nummer. 

Vanaf dat moment ben ik constant gebeld door zijn anonieme nummer, waarvan ik weet dat hij het is, omdat er geblokkeerde oproep bij stond. Ik had namelijk enkel zijn nummer geblokkeerd. In februari was dit telkens 1 keer in de week en dit verminderde naar 1 keer per 2 weken of een maand. Ik voelde mij heel slecht om telkens dat telefoontje te zien in mijn belgeschiedenis, door alles wat hij mij had aangedaan en ik hier niet aan herinnerd wilde worden. Toch bleven zijn telefoontjes doorgaan met soms ook een ingesproken voice mail. Ik voelde mij machteloos.

Ik heb nu sinds 1 april een nieuw nummer waardoor ik niet meer gebeld kan worden door hem. Ik ben hier blij om, want hij kan mij niet meer zo laten voelen.

Wellicht is dit niet helemaal stalken, geen idee, maar ik heb mij er behoorlijk slecht over gevoeld en vooral omdat ik er eigenlijk niks aan kon doen, behalve een nieuw nummer nemen.

 

 

Bezig met laden...

3 Reacties *

04 april 2023
Wat vind ik dat je goed gehandeld hebt zeg! Je hebt hem niet verder je leven laten beïnvloeden door al het contact te stoppen. Jij kiest voor jezelf ! Je mag hier altijd luchten Groetjes,Daniëlle
03 april 2023
Je komt er niet verder mee dat dit heel veel kenmerken van een narcistische stalker heeft die gebruik maakt van een empathisch slachtoffer met kenmerken ik heb iemand nodig. Hoe dan ook is dit wat achter artikel 285b wordt omschreven. Overigens heb ik een persoonlijke mening dat mannen online een vrouw met mooie verhaaltjes willen paaien omdat ze offline niet slagen te snel worden doorzien of intuïtief worden ontweken. Heel misschien heb je er iets aan: https://www.facebook.com/Narcistisch.manipuleren zoek via Google eens op: 'werk aan je zelfbeeld' Overigens kan op verzoek een telecombedrijf de belager vaststellen en de politie kan die gegevens opvragen bij een aangifte, op die manier help je andere slachtoffers. Het nadeel van een ander nummer is dat je isolement groter wordt.
02 april 2023
Volgens mij heb je dat hardstikke goed gedaan! Heb je voor de zekerheid wel alle "bewijzen" bewaard? Hoop dat het nu klaar voor je is, maar mocht hij toch weer ergens opduiken sta je sterker...