Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar Voor slachtoffers van stalking

Ik werd 5,5 Jr gestalkt - DE OPLOSSING

Ik heb 11 jaar in een toxische relatie gezeten met een narcist, waarbij ik volledig gecontroleerd, geïsoleerd en (bleek later) bespioneerd werd. Ik ben met veel pijn en moeite uit die relatie kunnen komen. 

Na onze relatie ging hij 100m verderop wonen en bleef hij me controleren en bespieden. Dit ging vrij snel over op stalking. 

Ik heb een melding gedaan bij de politie. Er zou een stopgesprek volgen. Daarna nog vele meldingen gedaan bij de politie, maar ik geen stap verder gekomen.

Ik heb zelfs met mijn eigen stalker bij een mediator gezeten. Dan ben je de wanhoop nabij... 

Hij kreeg een relatie met een Roemeense, zij trok bij hem in, ze kregen een kind, en toch bleef hij me stalken.

Na 5,5 jr was ik volledig gesloopt. Ik was een schim van wie ik was.

DE OPLOSSING:

Uiteindelijk heb ik zijn directe familie (ouder, broer) per brief ingelicht dat hij me stalkte, met daarbij ruim voldoende bewijs (aanmelding De Waag Utrecht, verslag mediator en bewijs stalking) met de mededeling dat als het na vandaag niet ophoudt ik de volledige familiaire, collegiale, vrienden en kennissenkring zal inlichten met nog veel meer bewijs van ziekelijke en bizarre gedragingen. Ik schreef hen dat ik kapot was en niets meer te verliezen had, en ik werkelijk alles op tafel zou gooien.

De avond dat zijn familie de brief ontvangen heeft, heeft ie ruim anderhalf uur huilend in de auto gezeten vlak bij mijn huis.

Het leek wel of dit zijn 'afscheid' was... Ik had NA vandaag geschreven. Of dat ie me wilde laten zien dat ie geraakt was.

Nu, anderhalf jaar later is ie nog steeds gestopt. 

 

 

Bezig met laden...

9 Reacties *

27 maart 2024

Ik ben oprecht blij voor je dat hij is gestopt.
Wel moet ik eerlijk zijn dat ik denk dat, aangezien hij nu een vriendin heeft, zijn pijlen anders zijn gericht.
Het inlichten van zijn wantoestanden etc. bij familie enz. kan ook als een boemerang terugkomen.
Narcisten zijn meesters in het verdraaien van de waarheid.
Ze stoppen pas bij het vinden van volgend slachtoffer.
Ik was ooit zo dom/goedbedoelend om nieuwe vriendin te waarschuwen. Zij is na korte tijd bij hem weggegaan. En inderdaad stonden zijn pijlen weer op mijn gericht.
Ik gun niemand anders het leed en destructie die hij veroorzaakt. Echter, als hij een nieuw slachtoffer vindt, dan ben ik van hem af.
Hoe erg ook.
Vooralsnog denk ik dat stalkers in met narcistische en/of psychopatischenpetsoonlijkheidskenmerken zich door niets of niemand laten stoppen. En juist daarom is het belangrijk dat slachtoffers worden geloofd en bijgestaan door de diverse instanties.
Er is helaas geen oplossing voor het vreselijke gedrag van die duivels.
Althans geen oplossing binnen de regels van de wet.
(Die zijzelf stelselmatig overtreden maar niet bestraft wordt).
Klaar mee.
Voor één ieder die te maken krijgt met stalking;
Bespaar je de boeken, de info van instanties etc. Bespaar je de advocaatkosten.
Regel iets anders, doe het zelf, of laat een ander voor jou opkomen. Geen pappen en nathouden.
Ondertussen heb ik geleerd dat in Nederland blijkbaar héél veel mag.
Wrang maar waar.

06 april 2024

Als antwoord op door ccf5e79c33cb47…

Beste Anselma, een psychopaat gebruikt altijd narcisme. Je hebt open narcisme en verborgen narcisme zd gebruiken gashligthing ....verborgen narcisme dan plannen ze alles tot in de puntjes.
Maar pure narcisten zijn geen psychopaten. Ze gebruiken ook gashligting...
Als een psychopaat doir heeft dat je hem of haar doorhebt danvaan ze door totdat ze je hebben uitgeschakeld mannelijke en vrouwelijke gaan anders te werk iedereen doet t weer anders. Ze hebben een giga strafblad of er staan heel veel meldingen over hem bij het politieburesu misschien wel bij meerdere buresus ....idemdiyk voor de vrouwelijke

26 maart 2024

Wat fijn dat jou stalker is gestopt en dat je een goede oplossing had gevonden die werkte. Ik leef nu al inmiddels 11jaar in een nachtmerrie. En tot op de dag van vandaag stopt mijn nachtmerrie niet. Ik heb geen harde bewijzen. Ik word vooral psychologisch langdurig stukgemaakt. In 11jaar tijd heb ik amper een goed leven van de grond kunnen krijgen. Sinds afgelopen zomer zie ik het leven echt niet meer zitten. Mijn levenslust is weg. Ik ben na 4 1/2 ingestort daarna toch weer doorgegaan. Herkenbaar dat jij na 5,5 jaar ook stuk was of gesloopt en een schim van wie je ooit was. Ik zie geen uitweg meer uit deze nachtmerrie het stopt niet. Ik ben alle vertrouwen verloren dat ik ooit nog een mooi leven van de grond ga krijgen. Ik gun dit niemand. Echt super fijn dat het bij jou gestopt is. Wens je het allerbeste naast mezelf en alle andere vrouwen/meiden in een soortgelijke positie. Liefs

26 maart 2024

Hoi!

Dank voor het delen van je ervaring en wat fijn om te lezen dat jouw interventie tot nu toe geholpen heeft.
Ik heb dit eerder ook overwogen te doen, maar ik heb helaas de pech dat mijn ex 2 gezichten heeft en hij bij iedereen in zijn omgeving de “schijn” heeft opgehouden door het verhaal om te draaien. Zijn ouders zijn boos op mij, god mag weten waarom, en gaan huppelen als een kip zonder kop achter zijn verhaal aan. Terwijl ze weten dat hij dingen kan verdraaien en als de beste kan liegen.
Hij heeft zelfs een keer uit naam van zijn vader mij een mail gestuurd dat hij zogenaamd na een zelfmoordpoging in het ziekenhuis in coma werd gehouden. Toen ik zijn vader met een screenshot hiervan confronteerde, was het enige wat ik hoorde “met jou ga ik nu niet praten, maar dit moet ik eerst goed uitzoeken, want dit klopt niet”. Ik wist genoeg en heb de hoorn erop gegooid.

Zijn werk heb ik in een eerder stadium al benaderd met de klacht dat hij onder werktijd continu op zijn telefoon bezig is. Hij zou hierop aangesproken worden, maar zoals altijd weet mijn ex iedereen zodanig om zijn vinger te winden, dat anderen (die mij niet kennen) geloven dat ik die “hopeloze, gestoorde” ex ben.

Maar ik geloof er heilig in dat karma zijn werk vanzelf doet en eenieder die in zijn leugens mee wilt gaan, er ooit nog achter zal komen dat het verhaal toch anders in elkaar zit. Ze moeten het met hun eigen ogen maar zien, met alle risico’s van dien.

27 maart 2024

Als antwoord op door 1e2d7826e5dd4a…

@Anoniem92 misschien ook sneller leren loslaten de mensen die in zijn leugens trappen of die hij om zijn vingers weet te winden zoals ouders, collega's/werkgever. Die er keer op keer weer intuinen. Daar ligt jou verlossing denk ik niet er sterker uit weten te komen. Als ik jou verhaal zo lees wellicht nog sterker focussen op de mensen die dit gedrag doorzien en er juist niet intrappen. Sterk genoeg zijn daar niet in mee te gaan en dit soort mensen veel meer in je leven weten aan te trekken als steun en toeverlaat. Aan die mensen ga je veel meer hebben. Dat gun ik mezelf ook van harte.

27 maart 2024

Als antwoord op door 1310c280f8d245…

Ik hou me er ook totaal niet mee bezig om zijn mensen aan “mijn kant” te krijgen. Ik haal vooral m’n schouders ervoor op, omdat ik weet dat ze ooit toch tegen de lamp zullen lopen. Ik vind niet dat het aan mij is om zijn naasten hierover in te lichten, daar komen ze vanzelf wel achter.

Ik heb hele fijne mensen om me heen waarbij ik mijn verhaal kwijt kan en steun van krijg. Ik focus me geheel op mezelf en laat me niet meenemen in de “strijd” die hij wil voeren. En dat zit hem dwars, maar niet mijn probleem!
De enige verliezer in dit verhaal is hij. Ik weet namelijk dat het voor mij een verrijking is geweest om de relatie te verbreken.

27 maart 2024

Als antwoord op door 1e2d7826e5dd4a…

Wat knap en sterk dat je geen moeite doet om zijn mensen aan jou kant te krijgen. Ik heb vaak wel teveel tijd verloren aan me kut voelen door de mensen die me langdurig niet serieus namen, kritiek incasseren, afwijzing enz... Ik moet dat ook sterker zien te incasseren en dan heel snel loslaten en focussen op de juiste mensen waar je wel wat aan hebt. Gewoon loslaten dat niet iedereen iets hiermee kan of het snapt. Maar als je juist keer op keer die mensen aantrekt en dat wat je wel echt nodig hebt niet voor elkaar krijgt is het zwaar. Super fijn dat je hele fijne mensen om je heen hebt waar je verhaal kwijt kan dat maakt het een stuk lichter en minder alleen. Knap en ook heel sterk dat je goed bij jezelf kunt blijven en niet in zijn strijd laat trekken. Daar heb ik nogal moeite mee. Ik hoop oprecht ook ooit veel sterker bij mezelf te kunnen blijven en me niet ergens meer in te laten trekken. Dit soort mannen halen van alles uit de kast dat de aandacht weer naar deze persoon gaat. Het negeren en sterk bij jezelf blijven vond/vind ik enorm lastig. Je hebt geen interesse maar het kan jou niet met rust laten of met afwijzing omgaan. Jij moet stuk op alle vlakken.

27 maart 2024

Als antwoord op door 1310c280f8d245…

Hoi Roos,

Ik herken heel erg het gevoel wat moeilijk vast te houden is om sterk te blijven en te blijven negeren, terwijl hij er alles aan doet om je op alle vlakken stuk te krijgen.
Tot de aangifte heb ik er soms ook moeite mee gehad om niet op zijn contactpogingen in te gaan, omdat ik niet tegen onrechtvaardigheid kan en niet het type ben dat zomaar over zich heen laat lopen. Dit heeft ook wel met een stukje “trots” te maken, wat ik bij hem even moest ‘loslaten’.
Ik heb bij mezelf na moeten gaan wat hij wil bereiken met de pogingen en ik hem dat juist niet moet geven. Nu ik aangifte heb gedaan en hij dat weet, lijkt hij in te zien dat het menens is en ik absoluut niks meer met hem te maken wil hebben. Maar in mijn achterhoofd hou ik er rekening mee dat hij in de aanloop van het proces, nog van zich gaat laten horen. Want zolang mijn stalker niet over mij heen is, zal hij hoop blijven houden. Hij gaat over lijken, maar ziet niet in dat hij vooral zichzelf voor schut zet!

Het vraagt een hoop van je om sterk te worden en te blijven. Om bepaalde dingen van jezelf aan de kant te moeten schuiven en te laten zien dat je hierboven staat.

Ben je bekend met de Blijf Groep? Zij bieden gratis hulp en bijeenkomsten voor lotgenoten en weerbaarheid. Mocht je dit nog niet kennen, wil ik je hier graag bij helpen.

29 maart 2024

Als antwoord op door 1e2d7826e5dd4a…

Hoi Anoniem,

Ik hoor heel graag meer over de Blijf Groep en de mogelijkheden daar voor sterker worden en evt herstel/lotgenoten. Je mag me gerust een prive berichtje sturen.

Het moeilijke van dit alles ook wat ik de afgelopen jaren over me heen heb gehad is dat ik weerbaarder moest worden of dat ik moest leren minder snel van slag te zijn door dit soort gedrag en mannen. Terwijl heel veel andere vrouwen/dochters die nooit zulke mannen op hun pad krijgen die hoeven geen energie te steken in weerbaarheidstrainingen en andere zaken om hopelijk rust te krijgen van dit soort type man. Die konden al die jaren hun energie in andere mooie dingen steken zoals hun kinderen opvoeden, een opleiding volgen, een mooie ontwikkeling maken op werk vlak. Of op het gebied van de liefde met gezonde normaal functionerende jongens/mannen een mooie ontwikkeling doormaken. Ik vind dit het meeste onrecht wat mij is aangedaan 11jaar lang. Dat meiden/vrouwen zoals ik veel energie en tijd moeten gaan steken in weerbaarheidstrainingen, allerlei andere informatie opzoeken over dit soort mannen van wat overkomt mij, hoe krijg je er voorgoed rust van en kom je er voorgoed vanaf. Alle verantwoordelijkheid word in de schoenen van het slachtoffer geschoven. Deze mannen hebben onbehandelde kronkels in hun bovenkamer en steken los die nooit zijn behandeld en ongestraft kunnen ze maar jarenlang hun gang gaan. De rollen zouden omgedraaid moeten worden. Slachtoffers niet meer zoveel energie hoeven te steken in hoe kom je er voorgoed vanaf van en krijg je er voorgoed rust van. De maatschappij zou heeel veel energie moeten gaan steken om dit soort mannen zo snel mogelijk te doen stoppen en de juiste behandeling op hun pad komt. Slachtoffers al hun kostbare tijd en energie in veel positievere dingen kunnen steken. Ik heb geen kronkel in mijn hoofd die onbehandeld is deze mannen wel. Dus alle energie zou moeten gaan zitten vanuit de maatschappij dat dit soort mannen zo snel mogelijk gestopt worden en een goede behandeling krijgen. Zijn ze onbehandelbaar een long stay tbs kliniek wellicht de oplossing is zodat er niet meer slachtoffers gemaakt kunnen worden. En de slachtoffers die slachtoffer zijn geworden eindelijk rust krijgen en er eindelijk ruimte komt voor herstel en verwerking. Nogmaals ben ik wel benieuwd naar je tip ;-)