Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar Voor slachtoffers van stalking

Ervaringen

Hi lieve mensen,

Ik zit momenteel in het proces van aangifte doen (na melding en stopgesprek). Heeft iemand misschien tips hoe je het beste om kunt gaan met al het bewijsmateriaal verzamelen en ordenen? Misschien een online programma wat veilig is bijvoorbeeld / praktische tips.

Daarnaast hoe zijn jullie omgegaan met de emotionele bagage die al het bewijsmateriaal opnieuw moeten zien, oplevert? Wachtlijsten zijn vrij lang voor psychische hulp, misschien heeft iemand tips hoe ik het beste zelf hier mee kan dealen. Of zouden jullie zeggen, wacht op die hulp voordat je dit doet?

Bedankt alvast.

Bezig met laden...

4 Reacties

03 juli 2024

Hey Starshine,

Het beste wat je kunt doen is alles zoveel mogelijk op een plek bewaren en in een privekluis als je dit online wilt doen. Er zijn verschillende soorten applicaties die privekluizen hebben waar je notities, foto's, video's, audiobestanden kan bewaren. Offline: schriftjes, mappen, USB-sticks, SD-kaarten. Omdat stalking oftewel belaging lastig is aan te tonen ondanks zorgvuldige documentatie, zou ik niet wachten totdat iemand je komt helpen. Wat je zou kunnen doen is, als je budget daarvoor hebt, overleggen met een prive detective of cyberexpert.

Hoop dat je de juiste hulp krijgt en dat de belager niet ermee wegkomt. Je verdiend een fijn leven en een veilige leefomgeving.

Liefs.

12 juni 2024

Ik hield een logboek bij in Excel. Datum, tijdstip, plaats en gebeurtenis.

12 juni 2024

Hoii! Wat vervelend om te horen. Door een aangifte gaan is een hell of a ride kan ik vertellen. Ik kan natuurlijk niet zeggen wat je moet doen en hoe je het moet doen omdat iedereen het op zijn eigen manier doet en die moet je zelf ondervinden. Ik kan enkel mijn verhaal vertellen hoe ik dit heb gedaan..
Qua bewijs moest ik het allemaal uitprinten voor de aangifte en bewijs. Ik maakte sowieso van alles screens en dat waren er veel. Maar vooral ja uitprinten is het beste.

Opnieuw elke keer het bewijs materiaal zien kan je elke keer terug brengen. Na een tijd heb ik het gewoon verwijderd omdat ik wist dat het toch bij de politie was en ik wilde er niet elke keer aan herinnerd worden.

Wat je misschien kan doen is via de huisarts praktijk, vragen om een praktijkbegeleider. Die heeft mij wel geholpen een beetje. Het is lastig allemaal. Weet niet waarom je aangifte heb gedaan etc. Maar als je zou willen praten erover kunnen we altijd even prive praten. Niks is fijner dan dat !

11 juni 2024

Hoi Starshine,

Ik stuur jou even een priv├ębericht!