Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar Voor slachtoffers van seksueel misbruik

Wanneer komt het gevoel terug?

Ik zit hier al een tijdje. Ook ben ik een langere tijd in behandeling in de GGZ. EMDR gehad, maar heeft weer niks gedaan helaas. 

Ik ga op en neer met alles en ofcourse ook in mijn relatie. We staan zo vaak op het punt het te verbreken omdat het gewoon elke keer tegen zit door mij. Ik wil hem niet tot last zijn, zijn emmertje stroomt bijna over. 

Nu bijv. 10 weken geen seks gehad. Ik heb gewoon echt geen zin.. het is weg, ik vind het idee gewoon naar en vies. Ik kan er niks aan doen. Maar hij heeft wel echt behoeftes en ik wil geen seks hebben en daar als een robot liggen bij wijze van…

Het is een lang proces en daar heeft hij alle begrip en tot nu toe alle begrip voor. Maar alles lijkt wel steeds meer op zn einde te lopen. Hij denkt zelfs aan seks met andere meiden omdat wij bijna niet meer intiem zijn. Ik snap hem ergens wel, maar ook dat vind ik erg moeilijk om te horen en bevestigd ook dat ik hem te kort doe. Het is elke keer het zelfde wat je doormaakt. Morgen gaat hij carnavallen en ik heb zo iets van ga je gang maar. Als je iemand anders tegen komt doe je ding maar. Terwijl we erg gelukkig waren voor dit alles. 

Het lukt ook gewoon niet goed om opnieuw te beginnen wat er wel eens werd gezegd. Ik heb pogingen gedaan. Maar nee het lukt niet. 

Hoe is dit bij jullie verder verlopen?

Bezig met laden...

3 Reacties

12 februari 2024

Heel herkenbaar

12 februari 2024

Hoi Daisy,
Jouw verhaal is herkenbaar. Wat ik herken is dat je als het ware 'de schuld' op je gaat nemen dat het niet goed gaat in de relatie. Je denkt eraan dat 'zijn emmertje overloopt'. Ik heb dat ook heel lang gedaan in mijn relatie: vooral zien wat de ander nodig heeft. Maar wat heb jij nodig?

Wat ik ook herken in jouw verhaal is dat je jouw partner gunt om intiem te zijn met iemand, maar in feite gaat het dan niet om intimiteit, maar om seks, want intiem zijn kan op zo veel verschillende manieren: praten over elkaars gevoel, elkaars hand vasthouden, een arm om de schouder. Als je dan elkaar goed leert kennen op gevoelsniveau, voelt dat heel intiem en veilig, want jezelf veilig voelen is ook een belangrijk stuk in een relatie.

Het heeft lang geduurd voordat ik inzag dat veiligheid en communicatie twee belangrijke onderwerpen zijn in een relatie. Er echt zijn voor elkaar en naar elkaar te luisteren. Door te praten met elkaar (met behulp van een therapeut) over dit onderwerp en open te zijn over wat je voelt en wat je nodig hebt, kun je ook een stuk dichter bij elkaar komen.

Ik ben absoluut sterker in mijn schoenen komen te staan en weet nu wat ik echt wel of niet wil.

09 februari 2024

Hoi Daisy,

Bedankt voor het delen van jouw verhaal.

Vervelend om te horen dat de EMDR bij jou niet heeft geholpen... ik hoop dat je uiteindelijk toch iets passends gaat vinden wat wel aanslaat bij jou.

Ik kan mij ook heel goed vinden in jouw verhaal wat betreft het intiem zijn in jouw relatie. In mijn huidige relatie heb ik daar ook veel moeite mee gehad. In het begin kon ik mij niet goed openstellen qua mijn gevoel en mijn gedachten. Daarna hebben wij een moeilijke periode van bij elkaar bijna 3 jaar gehad waarbij wij nauwelijks intiem waren. In het begin hadden wij nog wel eens seks, maar dat werd steeds minder en daardoor werd de drempel ook steeds hoger om het wel te doen.

Ook ik kreeg van mijn man opmerkingen over dat hij mijn situatie goed begreep, maar het wel miste. En dat kon ik mij ook goed indenken, maar ik kon het gewoon niet omdat ik dan emotioneel werd.

Op een gegeven moment na mijn EMDR ben ik toch de momenten gaan zoeken waarbij ik mij goed in mijn vel voelde en heb die momenten aangegrepen om te beginnen met zoenen en knuffelen. Op den duur durfde ik de stap steeds verder te maken en nu voelt het na jaren weer als vanouds.

Het was erg zwaar zowel voor ons allebei, maar door kleine stapjes te nemen en het alleen te ondernemen wanneer het uit mij kwam, ging het goed.

Ik snap dat dit misschien voor jou nog een stap te ver is, maar dan is mijn tip om vooral open te blijven over jullie gevoelens.

Ik hoop dat jullie er samen uit kunnen komen. Houd vooral hoop!

Veel sterkte de komende periode

Liefs,
Sharon