Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar Voor slachtoffers van online fraude

Spaarrekening geplunderd door online investeringsfraude

Beste lieve mensen, zojuist tot de realisatie gekomen dat ik net zoals jullie ben opgelicht door online te hebben geinvesteerd in crypto. Door een zogenoemde Realtor & Digital Assets Trader die vele clienten onder zich had. Deze persoon heeft mij via social media benaderd. Na enig tijd hem te hebben gesproken heb ik geprobeerd dit een kans te geven. Hij kwam intelligent en betrouwbaar over. Hij zou veel geld kunnen verdienen voor me in ruim korte tijd zonder dat het mij tijd zou kosten. 

Ik begon met 3k inleg. Waarbij ik het geld via een crypto exchance naar een account moest sturen waar de profits op te zien waren. Ik kom hier op inloggen om de profits te kunnen zien. Na ruim een aantal dagen werd er gevraagd om te inleg te verhogen naar 10k voor hogere winst. Stemde hiermee in alhoewel ik het toen behoorlijk eng vond. Vervolgens na ongeveer 1,5 week steeg de winst naar ruim 100k. Vervolgens zou de withdraw plaatsnemen en zou ik zijn commissie betalen waarnaar we verder konden gaan. Toen de withdraw dus plaatsnam kwam er een melding vanuit het account waar alle inleg en winst op stond dat er fee betaalt moest worden van van 20% van de totale winst anders kon het geld niet worden teruggestort naar mijn crypto wallet. De fee was 22K. Het moest binnen 2 dagen bestaald worden anders kostte me dat 200 dollar per dag voor security bla bla bla. Hij zou mij helpen met betalen alleen dat duurde maar te lang. Kortom door de stress die ik hiervan kreeg heb ik het betaald met de hoop dat het rond zou zijn. Vervolgens kreeg ik weer een melding dat ik weer een fee moest betalen van 25k omdat mijn account was gekoppeld aan een bepaalde bonus wat wilde zeggen dat ik nog meer winst had en dus nog meer fee moest betalen binnen twee dagen. Precies hetzelfde als de vorige keer. Die gozer zag dit wederom ook niet aankomen…Bulshitt natuurlijk. uiteraard dit niet meer gedaan… op internet gedoken en kom velen soortgelijke verhalen tegen wat voor mij de bevestiging geeft dat ik idd ben belazerd. kortom dit heeft mij 34k gekost…. Bijna al mijn spaageld ben ik hierdoor kwijtgeraakt. 

Het geeft mij erg veel stress en lig er wakker van. Realiseer me dit pas sinds gisteren. Is dus nog heel vers. Had nooit gedacht dat  mij dit zou overkomen. Nou zag ik voorbij komen dat er een groepschat rondging. Ik zou graag hier gebruik van willen maken voor extra steun. 

Liefs Benjamin

Bezig met laden...

12 Reacties *

10 februari 2024

Beste Benjamin,
Wat goed dat je je verhaal doet en om hulp vraagt!
Heb je ondertussen al een aangifte gedaan?

05 februari 2024

Hallo Benjamin,
Verschrikkelijk! Het is mijn verhaal. Steeds maar weer geld over moeten maken omdat je dan beloofd werd dat alles inclusief winst aan je overgemaakt wordt.
Je wil maar 1 ding en dat is je geld terugkrijgen!
Veel sterkte

Standaard profielafbeelding
Sue
04 februari 2024

Ratten zijn het. Ik heb het afgelopen september gehad. Ook eerst 20% betalen voordat ik de profit kon pakken. Ik heb alles wat met hen te maken had afgsloten. Ik ben van mn leven nog nooit zo bang geweest. Ik dacht echt die staan dakijk bij mij op de stoep. Ik ben weduwe, dus een goed slachtoffer. Ook Ander telefoon nr etc genomen. Nu 5 maanden later heb ik mn rust erin gevonden. Het was een dure les. Maar t vertrouwen in mensen is met 90% gedaald. Nu ben ik alleen maar boos.
Kreeg laatst weer een email van ze dat mn profit gereed was om te withdraw.. heb mn schoonzoon gevraagd om hulp. Hij zei ik ga eerst kijken of ik er $100 af kan halen. Dat duurde 2 dagen en nog steeds niks. Toen was in ene keer die webside uit de lucht..dus of ze hebben de benen genomen of opgepakt. Die vuile amerikaanse rat die mij hielp is ook nergen meer te vinden..
Nu weten we wel beter..
LUISTER NAAR JE ONDERBUIK. DIE LIEGT NOOIT STERKTE IEDEREEN. probeer door te gaan met je leven. En doe aangifte!! Ook al haalt t niks uit.. al pakken ze er maar 1.. dat is weer 1 minder EN schaam je niet. Dit gebeurd iedere dag bij heel veel mensen. Praat erover..doen...liefs susanne

04 februari 2024

Ik snap heel goed hoe je je voelt, bij mij ongeveer t zelfde verhaal. Ben er ziek van!! Veel sterkte!!

04 februari 2024

Benjamin toch...Dit is zo fucked up voor jou. Man man..

04 februari 2024

Wat een gewetenloze mensen zijn er toch. Voel met je mee. Voel je vooral niet dom, in deze groep zitten heel hoog opgeleiden die er ook voor vielen. Ik hoop dat je verder kan en je er uit komt. Tijd en geduld. Dit is heel lastig te verwerken, heb ik gemerkt. Maar je komt er wel, want hier je verhaal vertellen is een voorname stap in verwerken en accepteren,

04 februari 2024

Hoi Benjamin.
Ik begrijp wat je doormaakt.
Dat er zulke gewetenloze mensen zijn, kunnen we ons niet voorstellen.
Je zult gevoelens hebben van ontreddering, verbijstering, machteloosheid, ongeloof, stress, angst, zorgen, boosheid, schuld en schaamte. Het voelt alsof we ons eigen leed hebben veroorzaakt, maar dat is niet zo ! Het zijn professionele fraudeurs die jou manipuleren en psychologisch bewerken.
Het is heel heftig !
Bij mij is het al meer dan een jaar geleden en het gaat om héél veel geld.
We moeten verder en we hebben elkaar nodig.
Daarom heb ik inderdaad een whatsapp groep gemaakt die heet Samen Sterker.
Ik zal je een prive berichtje sturen met mijn 06 nummer, dan kun je mij een berichtje sturen. Je mag me altijd bellen. Delen met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt.
Heel veel sterkte en we spreken elkaar snel.
Warme groet van Lydia

04 februari 2024

Als antwoord op door af6e44936a3d4e…

Hee Lydia. Bedankt voor je berichtje Inderdaad zeer erg nare ervaring. Het is ongelooflijk hoe ze je kunnen meezuigen in het proces en onder druk kunnen zetten. Ik zag je prive bericht verschijnen.

04 februari 2024

Dag Benjamin,

Het is verschrikkelijk wat je is overkomen en ik weet in wat voor een roller coaster jij nu zit. De situatie die je beschrijft is herkenbaar en het gevoel is niet te beschrijven. Het besef dat het jouw is overkomen en hoe stom het is geweest razen door je hoofd en voel je in je lichaam.
Ik hoop dat je de kracht vindt dat het niet aan jouw heeft gelegen, maar dat dit een ‘mindfuck’ is geweest waarbij jij geld hebt verloren.
Het is geen troost, maar zoals ik al aangaf er zijn meerdere mensen die geld hebben verloren op deze manier, waaronder ik…
Het gevoel van onmacht, ongeloof en schaamte heerst en laat het maar gebeuren dat je boos en verdrietig bent!
Echter, laat het je niet beheersen! Na enige tijd komt er een fase aan acceptatie (wat met ups en downs gaat) en probeer je je ritme weer te vinden.
Ik ben nu 3 maanden verder en elke dag gaat het steeds beter met de verwerking en het vinden van mijn ritme.

Warme groet Mike

04 februari 2024

Als antwoord op door 92cb28d8374d44…

Hee mike, bedankt voor je medeleven en zeer vervelend te horen dat jij hier ook de dupe mee was. Ben erg geschrokken inderdaad en zo te zien ben ik niet de enige… mijn emoties lopen ver uiteen maar gelukkig weet ik mij stabiel te houden. Heb mijn vader ingelicht en ga daar zo mee in gesprek. Goed om te horen dat je aan de betere hand bent. Ik ga er ook het beste maken. Ze kunnen ons buigen maar niet breken.

04 februari 2024

Als antwoord op door d6c74f6c75b84c…

Hi Benjamin, veel mensen in deze groep zullen zich herkennen in je verhaal (of iets soortgelijks hebben meegemaakt). Hoewel je er niet veel van moet verwachten is het belangrijk toch aangifte te doen bij de politie. Al deze zaken worden opgenomen en samengevat in dossiers. Hopenlijk komt er een tijd dat men geld en mankracht heeft om hier iets mee te doen.
Ook helpt het om je verhaal te melden bij de Fraudehelpdesk. Voor hen geldt hetzelfde als voor de politie, maar het bijhouden van deze oplichtingen is belangrijk.
Dan het belangrijkst: dit zijn professionals en ook van jou zal mogelijk een dossier opgebouwd zijn. Waak voor bedrijven of personen die zich bij je melden met het verhaal dat ze je verloren geld kunnen traceren en terughalen. Kort gezegd, dat kan niet! Trap hier niet in.

Dan het herstel. Ook hier spreekt iemand die het niet zag aankomen en veel geld is kwijtgeraakt. Het herstel zal lang duren en begint met het doen van je verhaal (wat je al gedaan hebt, chapeau!).
Ook het bespreken met dierbaren zal helpen. Je zal mogelijk verwachten dat je de wind van voren krijgt, in mijn geval viel dat ontzettend mee en was iedereen medelevend. Ook dat helpt, focus je op de positieve reacties en negeer de negatieve. De harde realiteit is dat het geld weg is. Dat komt hard aan maar zal je later gaan merken, er valt toch mee te leven. Ook hier geldt, vraag hulp of een gesprekspartner voor verwerking, We zijn er voor je.

04 februari 2024

Als antwoord op door 2f86341e0e8247…

Hee Henk. Bedankt voor je berichtje. Aangifte ga ik zeker doen. Ik heb gelukkig iemand in mijn netwerk die ik vandaag heb benaderd. Die liet mij snel weten hoe of wat.