Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar Voor slachtoffers van datingfraude

Ik denk dat ik met een oplichter te maken heb

Ik had mij ingeschreven op lexa om is te kijken of dat wat voor mij is.

Nog geen drie uur naar mijn inschrijving kreeg ik al een berichtje van iemand die alleen maar regeerde met een email adres en een foto van een mooi dame.

Ik heb deze dame een berichtje gestuurd in de veronderstelling dat ze net bij mij over de grens woonde.Al gauw vertelde ze mij dat ze in rusland woonde en haar naam geen diana was maar martha.Ze stuur mij lange email berichten 1 maal daags.Met bij elke mail een paar foto s.Ze verteld dat ze geen smartphone heeft en alleen maar op haar werk kan mailen .In het weekend hoor ik niks van haar.Beetje vreemd in deze tijd dat je niet op sociale media zit en geen internet thuis hebt.Toen begonnen bij mij de alarm bellen al te rinkelen.Ik ben natuurlijk niet op mijn achterhoofd gevallen.Dus ik ben gaan uitzoeken yandex of de foto s die mij verstuurd wel van deze persoon  zijn .En je raad het nooit wat die gene mij allemaal verteld klopt niet bij de persoon op de foto s.Ik heb de vrouw op de foto's gesproken en zij is een psycholoog en weet niks van een dating site af.Nu ga ik ze verder uithoren en kijken wat ze nu willen .Ik heb nu de controle over genomen.En ben beniuewd hoe dit verder gaat.

Ik begrijp heel goed dat mensen hier intrappen ik leek in het begin ook wel gehypnotiseerd .Maar gelukkig heb ik een boerenverstand die mij ook helpt

 

Bezig met laden...

8 Reacties *

25 februari 2024

Hallo Pascal.

Het gebeurd inderdaad zeer vaak, dat een scammer je een like stuurt, en gelijk een bericht of je een email wil sturen, omdat ze je dan hun fotos en zo kunnen sturen.
dit terwijl ze meestal een betaald account hebben op het dating platform, incl geverifieerde foto's of soms helemaal geen foto's
Trap er niet in, maar report het account bij het dating platform.. waarschijnlijk hebben nog 100 anderen hetzelfde bericht gehad. en hiermee, kun je voorkomen dat ook andere slachtoffer worden.
Ik heb hier zelf ook nog steeds mee te maken op bv, Happn en Lexa.
en ze blijven het proberen. en maken steeds nieuwe accounts aan.
Ben blij dat je intuitie je gewaarschuwd heeft! en je nog geen slachtoffer bent geworden van hun scams.

26 februari 2024

Als antwoord op door 32e0d21b64aa42…

We zijn ondertussen twee dagen verder en ik heb nu contact met de vrouw op de fotos .De fotos komen allemaal van haar fb site af .De scammer is nu helemaal verliefd op mij en wil naar mij toe komen das al alarmbel nummer 2 .Ook beginnen ze nu over beleggen in crypto Das alarm bel nummer 3.Ik denk dat het geld vragen nu gaat beginnen .Hoe kunnen mensen zo n lul verhaal blijven ophangen ik begrijp het echt niet.Zo vies spel wat ze spelen en als je het niet door hebt tuin je er met beide benen in .

27 februari 2024

Als antwoord op door f1875270a8644f…

Ze weten precies hoe ze je moeten bespelen, daarvoor gebruiken ze complete scripts.
En zonder dat je het door hebt trap je er in.
waarna het alleen maar moeilijker word.
Ik heb zelf video gebeld met mijn scammer (waarschijnlijk dus gewoon ai)
was ook echt de vrouw op de fotos
en dat maakt het alleen maar ingewikkelder
want een scammer zal toch niet gaan videobellen met je.. dat maakt het zo gevaarlijk... want uiteindelijk bleek het dus gewoon een scammer te zijn

24 februari 2024

Hoi Pascal,

Goed dat je naar je intuïtie hebt geluisterd! Inderdaad vreemd dat ze niet in het weekend reageert. Het gaat voor haar om een normale werkweek dus...je bent gewoon werk voor haar. Het klopt dat die foto's over het algemeen van bestaande mensen zijn. Mooi dat je die psychologe hebt gewaarschuwd. Mensen snappen vaak niet dat het geen goed idee is je hele privéleven op het internet te zetten.
En jazeker, jij hebt nu de controle! Ik ben benieuwd of je ook iets los kunt krijgen uit haar. Soms biechten ze op dat ze als oplichter werken.

Laat je niet alsnog verleiden Pascal, en stop ermee als het te gek wordt!

Groetjes,
Rileen

24 februari 2024

Op Lexa heel veel scammers kunnen achterhalen. Heb ze ook een bericht gestuurd hoe het mogelijk is dat er zoveel toch doorheen komen. Nog geen antwoord op gehad.
Ik snap dat je het verder uit wilt zoeken maar bedenk ook wat je er aan hebt en of het je je energie waard is. Voor hen maakt het niets uit namelijk…..

Standaard profielafbeelding
Nar
24 februari 2024

Hoi Pascal,
Wees alsjeblieft voorzichtig. Nu heb je de controle (wat heb je daar aan?) maar ze zijn erg geslepen dus voor je het doorhebt ben he er toch ingetrapt of als ze kwaad worden wordt het misschien erg vervelend of zelfs gevaarlijk.
Take care!

24 februari 2024

Gelukkig maar! Succes met uitzoeken! Mijn foto’s kon ik niet achterhalen wie die persoon was anders had ik met hem contact gezocht

24 februari 2024

Als antwoord op door b6b8e6800ac34c…

Ik heb ook kunnen achterhalen wie de persoon op de foto’s was, hem ook berichten gestuurd om hem te laten weten wat er allemaal van hem op het web staat. Hij heeft echter nooit gereageerd dus ga er maar van uit dat hij nu wat voorzichtiger is met plaatsen van persoonlijke info.