Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar Voor slachtoffers van datingfraude

Airegim uit kazachstan

Sinds 3 weken contadt met airegim uit kazachstan.toevallig kwam ik op de de site van slachtofferhulp. Na het lezen van diverse verhalen, ben ik huiverig geworden. Kreeg vandaag een mail dat ze met kerst hierheen wil komen. Is het geldig om fotos van de evt oplichters te delen op deze site. Ben benaderd via ourtime, ze had niet veel geld, dus stuurde meteen haar mailadres. Leuk fotos ontvangen, ook met kat. Dat komt erg overeen met de verhalen die ik hier lees. Nog geen vraag om geld of hulp

Bezig met laden...

19 Reacties *

04 februari 2024

Dag Lobi

Klinkt idd als een oplichter. Geld vragen komt nog wel. De een wacht er iets langer mee dan de ander. Maar zou gelijk afkappen want ze gaan echt op je geweten inspelen.

03 januari 2024

Ben benieuwd hoe de stand van zaken nu is, feestdagen voorbij
is ze geweest, denk het niet
Hoor het graag hoe het bij jou is gegaan, bij mij wilde ene Zhanna ook met de feestdagen komen, maar had nog niet genoeg geld, einde van de rit ze is niet gekomen en inmiddels is er geen contact meer.

31 december 2023

Lieve mensen bedankt voor al jullie steun en tips. Zodra zij vroeg(en) om n.a.w gegevens, 20 dec, heb ik niet meer gereageerd. Sindsdien stil. aan de andere kant.
Wat mij wel opviel is dat het nederlands in de mails veel beter werd op 18 en 20 december. Dus uitkijken geblazen voor een ieder als waarschuwing van mij!!!
Een ieder wens ik nog het beste voor 2024 en dat we hopelijke de Echte liefde vinden

03 januari 2024

Als antwoord op door 563576204f1649…

Echte liefde ga je niet online ontmoeten. Ga dingen ondernemen, leer nieuwe mensen kennen en wie weet, zit jouw grote liefde er wel tussen.

Fijn dat je er op tijd achter gekomen bent dat het om een scammer gaat!

31 december 2023

Goed dat je nu al schrijft! Wees er van overtuigd dat dit oplichting is. Wat doet uemand uit Kazachstan op Ourtime? Meld het ook bij Outime zelf. Drie weken is gelukkig nog kort, maar hoe langer het duurt, des te meer je erin verstrikt raakt en dan wordt het moeilijk om los te laten. De geldvraag komt echt, daar kun je op wachten. Datingfraude groeit razendsnel, wees op je hoede!

18 december 2023

Beste Lobi1963,

Je hebt al veel goede tips ontvangen, zie ik. Fantastisch mensen! Zo helpen wij elkaar als lotgenoten. Ik hoop dat je de gegeven tips ook gebruikt om uit te zoeken of jouw Airegim echt bestaat! Ik verwacht dat ze straks geld gaat vragen voor de tickets...

Geef geen geld. Nooit! Echte liefde kost niets.

Hartegroet,
Rileen

18 december 2023

Als antwoord op door 1ca879753d6b46…

Ja ben blij met alle goede tips. Bedankt voor ook jouw support. Sowieso zou ik nooit geld sturen. Ben benieuwd of ze nog reageerd.

17 december 2023

Hi Lobi1963, ik herhaal even een stukje uit een bericht dat ik eerder publiceerde:

"Kan je dan niets doen? Ja zeker wel.
Daarvoor heb je wat programma's van Google nodig. Heb je al een Google account? Mooi, dan heb je het meeste gereedschap al.
Stel je wordt benaderd door een aardig uitziende man of vrouw via een van de vele chat kanalen. In mijn geval vrouwen, vaak met aantrekkelijke looks. De eerste gesprekken zijn als die van twee mensen die elkaar willen leren kennen. Geef nooit persoonlijke informatie! Draai er omheen of verzin wat. Vaak maken ze deel uit van een organisatie die alle informatie over je opslaan.
Je weet dat het fout gaat wanneer er sneller dan je verwacht ongevraagd erotisch getinte foto's komen. Ook de gesprekken worden intiemer, om een band te creëren. En dan begint het bedelen.
Zijn het niet rekeningen van de internet verbinding die niet meer betaald kunnen worden, is het wel iets anders. Alle alarmbellen moeten nu af gaan. Tijd om na het spelen Google in te zetten.

Maak een screenshot van de profielfoto of een van de foto’s die zijn toegezonden. Sla deze op en open deze in Chrome. Klik dan met rechts en kies de optie ‘Afbeeldingen zoeken met Google’.
Negeer de foto’s onder die, die je net gebruikt hebt. Het gaat hem om de knop met de tekst ‘Afbeeldingsbron zoeken’. Vindt deze niets, blijf dan alsnog alert. Maar vaker dan je denkt verschijnt nu dezelfde foto waarmee je gezocht hebt met als referentie vele andere websites. Dan weet je het zeker… wegwezen, blokkeren en rapporteren. Er zijn meer signalen, wil je meer weten? Vraag me gerust, ik help je graag."

13 december 2023

Hi Lobi, Er is maar één manier om te kijken wie er aan de andere kant achter het toetsenbord zit: facetime, of zoom meeting met haar voorstellen..
Helaas ben ik ook door emotionele schade en schande (ook via Ourtime!!) wijs geworden, we zijn allemaal op zoek naar liefde en geluk, en daardoor vervagen je grenzen van logisch denken blijkbaar.. ik kan alleen maar
zeggen: kijk uit en trap
er niet in. Sterkte, en blijf bij jezelf!

13 december 2023

Als antwoord op door 0284a275139341…

Zo jammer he. Denk je een goede te treffen en nee hoor. Heb vandaag toevallig gegoogeld over vrouwen uit kazachstan. Betrouwbaar, tradioneel, famliemensen. Maar acht ik heb mazzel dat ik de ervaringen van jullie tijdig heb kunnen lezen

13 december 2023

Zelfde verhaal meegemaakt, Nastia uit kazastan,(Lexa) 2 dagen voor vertrek kwam ze achter dat ze de tickets niet kon betalen toen ik zei dat ik het ook niet kon, werd zelf geblokkeerd. Ik krijg dagelijks meer foto’s van haar, werkte in een meubels winkel, blond, en ze droeg altijd een gouden orthodoxe kruis aan gouden ketting, gekregen van haar overleden vader.

13 december 2023

Als antwoord op door 988dd6efa5ae4f…

Die orthodoxe kruis komt bekend voor. Heb foto van haar en haar moeder maar vader houdt niet zo van fotos. Niet overleden. Kort blondhaar, blauwe ogen. Heb foto's van een kade en met fiets in een park

13 december 2023

Helaas kan je geen foto’s delen hier. De foto’s zijn eigenlijk ook nooit de echte persoon waar je contact mee hebt

Standaard profielafbeelding
AV
13 december 2023

Wees voorzichtig, ook via deze sites komen vaak nep profielen voorbij. De geld vraag komt vanzelf. Beter optijd afkappen, voordat ze je volledig hebben ingepakt. Sterkte

13 december 2023

Hallo Lobi

ik weet niet of dat hier mag maar ik ben er wel benieuwd naar, want jou verhaal is precies het zelfde al de mijne.
graag zou ik foto`s willen zien, ook ik heb foto`s gekregen
ben heel benieuwd.

wat je als eerste kan doen is het ip adres traceren dat weet je in ieder geval of het wel uit Kazakhstan komt. bij mij bleek het america te zijn zijn of haar naam
die ze gebruikte Zhanna ook via ourtime
Groet Herman

13 december 2023

Als antwoord op door 7b153c8e253040…

Beste herman, zo tech ben ik jammergrnoeg niet. Thanks voor de tip

13 december 2023

Als antwoord op door 563576204f1649…

Snap ik maar het is heel simpel klik op de link https://whatismyipaddress.com/ip-lookup
in de witte balk zet je het ip adres wat je hieronder ziet klik op IP-GEGEVENS OPHALEN.
doe eerst de stappen hier onder.

Stap 1: Log in op jouw Gmail-account. Stap
2: Selecteer de e-mail waarvan je het IP-adres wilt achterhalen. Stap 3: Klik op de pijl of op de 3 puntjes in de rechterbovenhoek van de e-mail en selecteer “Origineel bekijken”. dan open het een nieuw venster, daarin zie je het volgende

Bericht-ID <1329510368.20231212140752@gmail.com>
Gemaakt om: 12 december 2023 om 14:07 (Bezorgd na 3 seconden)
Van: hier staat het emailadres van diegene waar jij de mail van krijgt
Aan: hier staat jou mail adres........@gmail.com>
Onderwerp: Hallo, of wat dan ook
SPF: PASS met IP-adres HIER STAAT HET IP ADRES Meer informatie (DAT WAT ER BIJ JOU STAAT)
DKIM: 'PASS' met domein gmail.com Meer informatie
DMARC: 'PASS' Meer informatie

Als je dat hebt gedaan verschijnt er een venster waar alle informatie op staat over dat ip adres
ook een overzicht kaart met een rode cirkel van de locatie waar het ip adres vandaan komt

Ik hoop dat het je lukt, ik hoor graag van je

Mvg Herman

13 december 2023

Wat goed van je om onze verhalen te lezen. Het vragen om geld komt later. Ga er niet op in en blokkeer het e-mail adres. Ze zijn zo geraffineerd het is allemaal nep.
Sterkte

13 december 2023

Als antwoord op door abbd84abb3db4f…

Thanks. Heb na jullie berichten toch gemaild. Ben benieuwd.