Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar Voor de helpers van slachtoffers van seksueel misbruik

Zoon misbruikt zusje en broertjes

Deze week zijn we erachter gekomen dat mijn zoon van 20 mijn dochter en zoons van 14-13-12-11 jaar heeft misbruikt. Voor zover ik aan de hand van de verhalen zoals me nu bekend kan teruggaan, is dat begonnen toen de jongste 4 was, en stopte het een jaar of 3 geleden. 

Ik weet niet meer waar ik het zoeken moet, politie en VT zijn ingeschakeld, en nu is het weer wachten tot na het weekend. 20jarige is wel uit huis en op een andere plek nu, en hij weet nog niet dat wij het weten. 

Bezig met laden...

16 Reacties *

17 september 2023
Een vreselijk dilemma maar ik begrijp je, het gaat denk ik een lang proces worden; ik vind je moed.heel sterk
16 september 2023
En natuurlijk is het ook zo dat hij gedwongen hulp gaat krijgen en daarmee de confrontatie met zichzelf zal moeten aangaan. Met dit zal hij door de onderliggende problemen alle hulp nodig hebben. Zelfs als hij dit niet in ziet. Krachtig gezegd hoor saar, desondanks slopend vermoed ik. Slachtofferhulp kan je ook bij staan in wanneer wat te doen / in te zetten. Mogelijk wel fijn als je daar iemand van toegewezen krijgt om je bij te staan.
16 september 2023
Saar, waarom de politie er bij halen? Wat verwacht je daarvan? Een vraag, want ik snap dat niet
16 september 2023

Als antwoord op door 3b579fc12b2045…

Als het niet binnen het gezin was geweest, had ik ook aangifte gedaan. Nu is het mijn eigen zoon, die dit heeft gedaan. Hij is net zo schuldig hieraan als dat een wildvreemde zou zijn geweest. Hij heeft gekozen te doen wat hij deed, daarvan mag hij nu de gevolgen tegemoet gaan. Liever 1 kind dat me verwijt aangifte te hebben gedaan, dan 4 die me verwijten het niet te doen.
08 maart 2024

Als antwoord op door 346ca80e070a41…

Heel sterk van je maar wel heel moeilijk. Veel sterkte en kracht toe gewenst.

16 september 2023
Hoi Ja ze zijn heel goed in het verbergen voor de ouders. Ik heb dat al heel vaak gehoord van lotgenoten. Mij heeft dat boek goed geholpen. Ze leggen het heel goed uit waarom er gezwegen word en schuldgevoel helpt je niet. Mijn dochter had er heel veel aan dat ik haar meteen geloofde. En ook toen we hem er mee hebben geconfronteerd hielp het dat hij het niet ontkende en zich diep schaamde maar dat is nog maar het begin. Ik zou het aanbod aannemen van slachtofferhulp om hen te bellen. Je kan veilig je verhaal kwijt. En probeer rustig te blijven en kalm als je het er met je kinderen over hebt. Veel liefs en sterkte.
16 september 2023
Hoi Saar, weet dat je slachtofferhulp sowieso kunt bellen. Hier ben je ook altijd welkom. Sommige hulp wordt afgeraden voordat verklaringen afgegeven zijn in verband met vertekenen van herinneringen, maar voor steun kun je gewoon bellen!
15 september 2023
Hallo Saar, wat erg voor jullie gezin dat dit is gebeurd. In ons gezin is dit ook gebeurd, mijn oudste zoon heeft zijn zusje jarenlang misbruikt. Het kwam pas veel en veel later uit nadat het gestopt was. Mijn dochter kreeg allerlei problemen en heeft het uiteindelijk verteld nadat ik eigenlijk heel erg aandrong over wat er aan de hand was. Het moeilijke aan een van die dingen er aan vond ik het zwijgen tegen iedereen ook tegen mijn zoon de dader. Dit wou mijn dochter niet. Ik hoop voor jou dat je het met iemand kan delen en hulp gaat zoeken. Ook voor je zoon. Als je zoon niet meer thuis is zal hij neem ik aan toch wel een reden bedenken waarom dat is. Een gesprek met hem moet nog plaats vinden. Dat is wel nodig ook voor jou. Ik zelf lees vaak dingen op deze site van slachtofferhulp. Hier kan je je verhaal delen met mensen die iets soortgelijk hebben meegemaakt. Ik zat bv erg met schuldgevoel dat ik niks had gemerkt. Ik hoorde van iemand op deze site die veel had aan het boek, Dicht bij huis van Iva Bicanic. Ik heb er heel veel aan gehad om meer begrip te krijgen hoe het werkt dat kinderen zwijgen. Ik hoop dat jij ook hulp krijgt, het gebeurd veel vaker dan je denkt. Veel sterkte met je gezin en je kan er weer bovenop komen al lijkt je hele gezin uit elkaar te vallen.
16 september 2023

Als antwoord op door f0329bf8e03343…

Het schuldgevoel is erg herkenbaar; hoe kan het, dat we niks door hebben gehad? Wat hebben we gemist? Waarom is onze zoon zo de fout in gegaan? Is dat onze schuld? Waarom hebben we dit niet gezien? Om gek van te worden...
16 september 2023

Als antwoord op door f0329bf8e03343…

slachtoffers voelen zich schuldig; dat is het gemene duistere ervan
12 september 2023
Die jongen heeft een probleem waarmee hij niet alleen moet worden gelaten
16 september 2023

Als antwoord op door 3b579fc12b2045…

Ik ga hem niet laten vallen, maar hij zal serieus aan het werk moeten om hier uit te komen. Zijn acties, handelen, keuzes, leugens en ontkenning, hebben ons gezin compleet kapot gemaakt.
10 september 2023
Hoi Saar, wat verschrikkelijk voor jullie. Hopelijk is alle nodige hulp aanwezig voor je gezin? Weet dat je in ieder geval altijd welkom bent hier met je verhaal. Wees vrij om vragen te stellen indien je deze hebt of om je gedachten te legen wanneer je het gevoel hebt het nergens te kunnen. In ieder geval veel sterkte gewenst aan allen in deze periode.
16 september 2023

Als antwoord op door 00d006b83b414f…

Er is nog niets van hulp op gang, volgens de politie kan dat pas als de aangifte en verklaring van ons en de dochter binnen zijn. We zijn al 2 weken verder bijna... ?
09 september 2023
Dit is zo herkenbaar voor mij...de diepe zwarte put van radeloosheid,verdriet en zo onbegrijpelijk dat dat je zoon is.. Sinds oktober 2019 weten wij dat onze zoon 10 jaar lang onze jongste dochter sexueel misbruikt heeft. Je hele wereld stort in..alles lijkt een leugen... Je bent niet alleen...
09 september 2023
Ik weet geen goede woorden te vinden, maar wens je heel veel sterkte en kracht in deze moeilijke tijd.