Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar Voor de helpers van slachtoffers van seksueel misbruik

Halfzusje helpen, stiekeme camera's en andere bezorgdheden

Hey

Ik ben 34 en heb een halfzusje van 13 jaar. Ik maak me zorgen omdat de vader voor de derde maal camera's in het huis heeft gezet zonder haar in te lichten. De psycholoog waar ze met praat vertrouwd ze niet helemaal, maar dit durft ze ook nie te zeggen. Toen het onderwerp van de camera's in de therapieruimte werd besproken kreeg ze het idee dat de psycholoog de kant van de vader koos.
Ik weet ook niet zeker of de psycholoog op de hoogte is dat dit voor de derde maal plaats vindt. Ik krijg maar moeilijk tot de psychologengroepspraktijk omwille van de privacy van mijn zus. Ik heb daarjuist nog maar eens een mail gestuurd, om het belang om hierin samen te werken toe te lichten.

De moeder heeft hersenschade en is enorm vergeetachtig plus emotioneel niet beschikbaar.

Ik maak me dus zorgen of de vader iets met de beelden doet of niet. Ik heb daarnaast nog allerlei waarnemingen die kunnen wijzen op grensoverschrijdend gedrag maar al die waarnemingen afzonderlijk kunnen even goed het gevolg zijn emotioneel onbeschikbare ouders.

Ik weet niet wat ik best doe. Ge ik tegen de stroom in, verwittig ik de school en politie? Kunnen zij iets doen?
Of wacht ik tot mijn zus ooit zelf verteld tegen mij wat er aan de hand is?
Ze is vorig jaar heel vaak niet naar school geweest omdat ze vaak misselijk was. Ze is vaak moe, ziet er bleek uit, heeft een soort van smetvrees ontwikkeld op eten. Ik weet me geen blijf meer maar mijn intuïtie verteld me dat er iets niet koosjer is.
 

De vader heeft zijn mond voorbij gepraat en vertelde me dat ik niet de enige ben die hem ooit heeft beschuldigd. Een aantal jaren geleden stapte ik al naar het VK. Ik heb hem toen niet beschuldigd maar heb mijn waarnemingen en bezorgdheden daar op tafel gegooid nadat ik de ouders om een gesprek vroeg en zij daar niet op in zijn gegaan.

Ik voel de leeuw in mij naar boven komen die mijn zus wil beschermen en tegelijkertijd wordt ik ziek dat ik tegen allemaal muren oploop. 
Childfocus vertelde me dat ze pas iets kunnen doen als er beelden online worden gevonden. Ik hoop natuurlijk dat er nooit beelden online zullen staan en ik zal ook nooit op zo een beelden uitkomen want ik ben daar niet mee bezig.

De vader heeft een eigen zaak in beveiligingsystemen. Hij is dus veel slimmer met computers dan ik ooit zal zijn. Ik ben zoekende hoe ik mezelf hierin kan laten helpen.

Iemand die er kennis van heeft? Me kan verder helpen? Ik ben woonachtig in België.

Alvast bedankt voor deze groep.

 

Bezig met laden...

1 Reactie

29 januari 2024

Dit klinkt als een situatie waarbij ik waarschijnlijk de hulp van Veilig Thuis zou inroepen. (Door je manier van schrijven heb ik echter het idee dat je uit België komt, en ik weet niet hoe dat in België heet.)

Camera's in eigen huis zijn slechts oké uit veiligheidsoverwegingen, dus gericht op deuren en zo. In andere gevallen naar mijn mening een no go...