Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar Voor de helpers van slachtoffers van seksueel misbruik

Deelname aan Herstelcirkels: Oproep voor slachtoffers en naasten van seksueel geweld

Het Project “Herstelcirkels”

Om het herstel na seksueel geweld te bevorderen is Sonja Graansma (initatiefneemster) in 2021 samen met andere ervaringsdeskundigen en partners (zoals Restorative Justice Nederland, Slachtofferhulp Nederland, Perspectief Herstelbemiddeling, Eigen Kracht Centrale en Centrum Seksueel Geweld) het project “herstelcirkels” gestart waarbij slachtoffers van seksueel geweld en hun naasten samen werken aan herstel. Het doel is het bevorderen van herstel, van verbinding, vertrouwen én veerkracht. Mogelijk heb je dit project al eerder in een oproep van Sonja voorbij zien komen.

 

Deel je verhaal om lotgenoten te helpen

Momenteel zijn we op zoek naar slachtoffers (eventueel met één of meer dierbaren) die we mogen interviewen over het thema sociale steun. Uit de verschillende bijeenkomsten die we de afgelopen maanden hebben georganiseerd met slachtoffers en hun naasten bleek namelijk hoe belangrijk sociale steun is en hoe waardevol het is om de ervaringen van andere lotgenoten hierover te kunnen lezen. Ook werd aangegeven hoe belangrijk het is dat een groot deel van de slachtoffers en naasten zich kan herkennen in de verhalen en daarom zijn we op zoek naar slachtoffers en naasten met uiteenlopende verhalen, achtergronden of onderlinge relaties (bijvoorbeeld partner, vriend of vriendin, ouder, broer/zus, opa/oma, familielid, buur of kennis).

 

Interview & foto

Mocht je een bijdrage willen leveren dan zou dat betekenen dat je geïnterviewd wordt door een medewerker van Slachtofferhulp Nederland, die samen met jou jouw verhaal op papier zet. Bij voorkeur interviewen we zowel jou als jouw naaste(n). Het interview met jou en/of jouw naaste(n) zal dan opgenomen worden in een boekje dat komt in een pakket dat straks kosteloos te bestellen is voor slachtoffers en naasten. Het gaat er met name om wat jou geholpen heeft in het contact met jouw naaste(n) of bijvoorbeeld met een lotgenoot? Ook zal je gefotografeerd worden door fotograaf Anniek Snoeijs op 12 september aanstaande (in Wormerveer).

 

Interesse?

Mocht je interesse hebben laat dat dan vóór 15 augustus weten door contact op te nemen met @Sonja Graansma, via whatsapp of door even te bellen naar 06-53959983 of per e-mail via sonjagraansma@live.nl. En ook als je nog vragen hebt, laat het Sonja dan vooral even weten.

 

ps: In de laatste oproep van Sonja kun je ook meer lezen over haar eigen verhaal (zie open groep voor slachtoffers van seksueel geweld). 

Bezig met laden...