Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar Deel je verhaal

Mijn verhaal: je bent niet alleen!

Hoi,

Mijn naam is Mijke, ik ben momenteel 20 jaar oud en ik zou mezelf omschrijven als een liefdevol, sociaal, zorgzaam en creatief persoon. Toen ik 14 was ben ik seksueel misbruikt en ik deel graag mijn verhaal met je.

Als 14-jarig meisje werd ik voor het eerst verliefd en kreeg ik uiteindelijk voor het eerst een vriendje. Het was een jongen van mijn school en ik leerde hem kennen via de school musical. Al snel leerde hij mijn ouders kennen en ik vervolgens ook zijn ouders. We vonden het leuk om samen elkaars lichaam een beetje te ontdekken maar al vanaf het begin gaf ik aan dat ik nog niet toe was aan seks en ik dacht dat hij dat begreep...

Op een dag spraken we bij hem thuis af en toen ik daar aankwam bleek het dat zijn ouders niet thuis waren. Toen we na een tijdje naar zijn kamer gingen zag ik dat hij heel graag meer wilde doen. Ik bleef erbij dat ik dit niet wilde maar dit keer ging hij niet akkoord met "nee". Zelfs naar meerdere keren "nee" zeggen, luisterde hij niet. Die dag heeft hij mij verkracht.

Achteraf heb ik gedaan alsof ik ziek was en ben ik snel richting huis gegaan. Ik moest eerst al mijn moed verzamelen en ik had geen idee hoe ik dit thuis moest gaan vertellen.

Mijn vader was thuis en hij is zelf ook een ervaringsdeskundige en een ambassadeur van Slachtofferhulp, ik heb alles aan hem verteld en hij heeft mij hier in gesteund en in geholpen. Toch merkte ik, ondanks de steun van mijn naasten, dat ik meer hulp nodig had. Ik had namelijk maanden erna hele vervelende paniekaanvallen door de angst dat ik hem weer zou tegenkomen op school of op straat en ik gaf mezelf ook heel erg de schuld van wat er allemaal was gebeurd.

Een aantal maanden na de verkrachting ben ik terecht gekomen bij een psycholoog en heb ik EMDR-therapie gekregen om me te helpen met het verwerken van dit trauma. Dit alles is nu 5,5 jaar geleden en ik kan zeggen dat ik erg ver in mijn verwerkingsproces ben. Ik sta weer rechtovereind nadat de grond onder mij uit is getrokken en ik hoop anderen te helpen met het delen van mijn verhaal.

Ook hoop ik met mijn verhaal te laten zien dat het nooit jouw schuld is! Seksueel misbruik kan ook plaatsvinden door iemand die je heel erg vertrouwd. Je bent niet alleen!

Liefs,

Mijke

Bezig met laden...

2 Reacties

17 november 2023

Ik ben er voor je💖

12 oktober 2023

Hoi Mijke,

Wat mooi hoe je jouw verhaal deelt en dat je er wil zijn voor anderen!
Erg fijn om te lezen dat je de juiste steun hebt ervaren vanuit je naasten en de EMDR-therapie.
Je krachtige woorden zetten je groei en doorzettingsvermogen juist neer!

Als laatst wil ik zeggen; Ook jij bent niet alleen.

Liefs, Shivani