Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar Deel je verhaal

Iets voor jou?

In de community komt met een aantal lotgenoten het uitwisselen van ervaringen om met ouders, broers en zussen in gesprek te komen aan de orde. Perspectief Herstelbemiddeling, "een zusterorganisatie"van Slachtofferhulp, kan je hierbij van hulp zijn. Ze hebben het volgende stukje hiervoor geschreven.  

Perspectief Herstelbemiddeling begeleidt contact tussen direct betrokkenen (bv slachtoffer-dader, slachtoffer-naasten) na een ingrijpende gebeurtenis. Een gesprek kan een (eerste) stap zijn op weg naar herstel en in het verwerkingsproces. Uiteraard is dit ook heel spannend om aan te gaan. Als dit gewenst is kunnen partijen een steunfiguur betrekken bij het traject, zoals iemand uit het eigen netwerk of een professional (bv een psycholoog). Na de aanmelding heeft een bemiddelaar met jou een gesprek (intake) over je wensen en verwachtingen van het bemiddelingstraject. De bemiddelaar zal uitleggen hoe wij te werk gaan en welke vormen van bemiddeling er mogelijk zijn. Hierbij kan de steunfiguur ook aanwezig zijn. Dit gesprek is geheel vrijblijvend, je zit nergens aan vast en jij kan het traject na de intake dus ook op pauze zetten of stoppen. In dit intakegesprek kies jij er zelf voor wat je wilt vertellen en wat niet. Heb jij meer tijd nodig en/of meer gesprekken nodig om jouw verhaal te vertellen dan is dat ook goed. Het is belangrijk dat jij tijdens de intake een klik voelt met de bemiddelaar zodat je je veilig en vertrouwt voelt om te zeggen wat je kwijt wilt.

Pas na het intakegesprek en als jij er klaar voor bent zal de bemiddelaar contact zoeken met de ander.

 Wil je contact met perspectief om te onderzoeken of dit bij je past? Telefonisch te bereiken via :  030 - 234 00 45   per mail via: info@perspectiefherstelbemiddeling.nl

of voor een kijkje op de website: https://perspectiefherstelbemiddeling.nl/

 

Bezig met laden...

1 Reactie *

28 maart 2024

.