Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar Voor slachtoffers van datingfraude

Romantic Scam. Via dating app

Hallo Allemaal.

Ik wil jullie hierbij mijn verhaal delen.

Na een tijd vrijgezel te zijn geweest, en op aanraden van vrienden en collega's mezelf aangemeld op een Dating app, met de naam "Boo"
Na verschillende matches, kwam ik de betreffende dame tegen. ze had me geliked, en ik heb haar toen een like terug gestuurd, waardoor we een match waren.

Het klikte er goed (te goed na later bleek) en na een dag of 2 via de dating app berichten te hebben uitgewisselt, vroeg ze of ik whatsapp had, zodat we konden video bellen.
Ik heb meerdere malen met deze vrouw videocalls gehad. en het was ook echt de vrouw op de fotos, die ze me stuurde.

Ze zei dat ze voor een groot amerikaans bedrijf  werktte als Financieeel Accountant.

En dat ze in haar vrije tijd veel deed met Short/Long trading op de Crypto markt.
Verder gaf ze aan dat haar moeder en tante in Berlijn woonden, en ze daar bezig waren om een restaurant te verbouwen, en dat het restaurant in Januari open zou gaan.
Ook had ze geinvesteerd in een paar appartementen in berlijn voor de verhuur.
Ze vroeg mij of ik ook niet een account aan wou maken zodat we samen konden gaan traden, om zo wat extra capitaal voor "onze" toekomst te genereren
Dit toen gegaan via een trading Platform, welke dus niet legit/fake is
(om iedereen te waarschuwen > www.bitgertc.com  (offline) en later via de nieuwe link, (omdat ze zogenaamd een serverupgrade gedaan hadden. >> www.bitgert-co.com << let op deze fake site is nog live.

Ik heb een klein bedrag gestort, om mee te gaan traden.
Dit ging toen om € 350,-

na een week, had ik ongeveer $ 2000 usdt opgebouwd in de 60sec trades, waarna ze me overtuigde, om in de hogere marktsegmenten in te gaan zetten.
Maar hiervoor moest er wel $ 5000 usdt op de wallet staan, anders was dit niet mogelijk.
Ik heb toen aangegeven, dat ik daar niet het kapitaal voor had om dat meer even te storten.
Ze gaf toen aan dat het geen probleem, was en maakte toen $ 2000, usdt over naar mijn wallet op de fake trading site.

Dit leek verder ook allemaal legitiem, en heb toen ook $ 1000,- usdt overgemaakt, om op die 5000 te komen.

We zijn toen samen gaan traden, en na een week of twee, had ik er ongeveer $115,000 usdt verdient.
Op haar advies toen geprobeerd om geld over te zetten naar mijn wallet bij Bybit (deze site is wel legitiem) 
Maar toen ik dat probeerde, werd mijn account bevroren, en moest er eerst belasting worden voldaan, voordat ik het geld op mijn rekening zou krijgen

Dit kon niet van de assets worden afgehaald, en moest worden gestort op de wallet om de tax te voldoen. (36,4% van 115.000 > $ 42.000,- usdt) omgerekend zo'n € 39.500,- dit moest voor het eind van de maand voldaan worden.

Op dat moment, had ik door dat er wat niet klopte. en heb dat toen ook tegen haar verteld, dat ik het raar vond, en zowiezo niet ff 40.000 ergens in een hoekje had liggen. ze had me in zoverre overtuigt, om toch een betaling te doen, en te regelen met customer support, om maandelijks wat te betalen ipv het hele bedrag in 1 keer.
Ze had zelfs $ 9000,- usdt overgemaakt naar mijn (fake wallet) om een deel van het bedrag te voldoen.
Ik had haar ook aangegeven, dat ik niet de financiele middelen had om deze schuld af te betalen. en het nog steeds een beetje raar vond, hoe dat op die site geregeld was.
Ook gaf ik haar aan, dat ik zowiezo geen geld zou overmaken, naar het platform, voordat ik haar in het echt ontmoet had.

Ik had wel meerdere keren geprobeerd om wat af te spreken, maar elke keer had ze wel een excuus om de afspraak niet door te laten gaan.

Vanaf dat moment, werdt het contact minder en minder. en vroeg haar waarom ze me bijna niet meer appte. als reactie kreeg ik, dat ze was teleurgesteld, omdat ze wel had verwacht dat ik dat bedrag ff zou aftikken. zodat het account van de freeze kwam, en het geld beschikbaar was.

Het ging haar dus uiteindelijk alleen maar om het geld.

Ik heb toen via verschillende kanalen wat onderzoek gedaan, en het blijkt dat deze dame  meer dan 1 identiteit gebruikt op het internet... ik ben zoveel foto's van haar tegen gekomen (waar ze elke keer weer een andere kleur haar, ogen,  etc had. maar omdat ik haar zovaak in de videocalls heb gehad, herkende ik haar gelijk.

Ik kan mezelf nog voor de kop slaan dat ik er zo gemakkelijk ben in getrapt.
Maar ben blij dat ik er nog redelijk op tijd achter kwam, voordat het echt veel geld ging kosten.

Ik heb wel wat advies voor de mensen hiero.
 

Doe altijd een reverse search van de foto's
Via bv google, of yandex.com (russische site, vind erg veel)
maar ook kan ik Facecheck.id aan iedereen aanraden.
Hier kan je gratis een reverse search doen op haar gezicht...
Zo kwam ik er achter dat ze vele gezichten had.

Ik heb een report aangemaakt op de website scamwatcher.com en kwam erachter dat er meerdere mensen door haar zijn gescammed.

Maar wil jullie ook waarschuwen.

Want de scammers proberen je opniuew te scammen, door zich aan te bieden als een partij die zegt je tegen een vergoeding weer terug te kunnen halen.. trap hier nooit in.. het geld is weg, en komt niet meer terug

Ik had wel meerdere keren geprobeerd om wat af te spreken, maar elke keer had ze wel een excuus om de afspraak niet door te laten gaan

Het was iig weer een wijze les, en het vertrouwen in de medemens, en de datingapps heeft zo wel weer een flinke deuk opgelopen.,

Ik hoop in elk geval dat mijn verhaal hier ook voor anderen een hulp kan zijn.

 


 
 

Bezig met laden...

6 Reacties *

05 maart 2024

Ik wou een kleine update geven op mijn verhaal.

Ondanks mijn slechte ervaring met online dating, heb ik me toch niet uit het veld laten slaan.
Had me ingeschreven op Lexa, en ben daar rustig een beetje gaan rondkijken..
Ook daar zijn volop scammers te vinden, die ook geprobeerd hebben om in de val te lokken. maar gelukkig ben ik daar een stuk alerter op geworden, en filter ik ze er gemakkelijker uit.
Wel via Lexa paar weken geleden een leuke meid leren kennen.
Heel veel leuke gesprekken met haar gehad, en uren in videocalls gezeten.
Afgelopen weekend, met haar op stap geweest, en leuke dingen gedaan.
Schat van een meid, en ben er zeer gelukkig mee.
In het echt klikte het nog beter dan via het contact wat we al hadden, en ook sinds dit weekend een relatie met haar.
De vonk is van beide kanten behoorlijk overgeslagen, en willen samen een toekomst gaan opbouwen.

Het is dus toch wel mogelijk om iemand via een datingapp/site te vinden. En ben blij dat ik me niet uit het veld had laten slaan door de slechte ervaringen.
Anders had ik haar niet ontmoet. en ben er wel dankbaar voor dat ik haar nu in mijn leven heb.

31 januari 2024

Ze opereert nu ook onder de naam Sonia. Ze "werkt" in Rotterdam en woonde in Tilburg. Qua afstanden klopte dat wel op de Happn app, vaak erg dichtbij en 's avonds verder weg. Vader (paar jaar geleden overleden) komt uit Oekraine en moeder in Spanje. Had een lief schattig hondje in haar profielfoto, waar ze later ook nog een actuele foto van stuurde. Zelfde verhaal als hierboven. Ze vertelt dat ze in haar vrije tijd op handelt in crypto in de seconden markt. En wilde het mij ook leren. Heb aangegeven dat ik niet van crypto houd en niet nodig heb om te handelen (ik handel zelf op echte beurs). Ze bleef pushen, stuurde printscreens van haar nepaccounts met veel geld erin! En toen heb ik haar geblokkeerd. Een echte date gaat nooit praten over samen geld verdienen / investeren. Dat doe je pas in echte leven na een stevige relatie die al vele maanden duurt.

Toen gaan googlen en ik vond onderstaand profiel:

Er is een heel profiel van haar te vinden op:
https://www.scamwatcher.com/scam/view/731724

03 februari 2024

Als antwoord op door df35ad83960943…

Hallo Arjen.
Dat klopt dat er op scamwatchers 2 reports te vinden zijn.

Ik heb ze beide daar aangemaakt, om anderen te waarschuwen.

https://www.scamwatcher.com/scam/view/731724
https://www.scamwatcher.com/scam/view/731725

Ik heb ook een report aangemaakt, op Stop-Scammers.com
en heb ook de verschillende telefoonnummers als scammer geflagged div zoekmachines voor telefoonnummers

24 januari 2024

Beste Stuart_1982,

Bedankt vooor het delen van je verhaal en de vele tips die je hebt gegeven! Vorige week woensdag (17 januari jl.) zat ik bij Op1 aan tafel met Hans. Hij heeft ook iets dergelijks als jij meegemaakt en al zijn spaargeld verloren...De oplichters worden steeds geraffineerder. Daarom is het zo fijn dat we hier onze kennis en ervaringen delen. Jammer echter, dat dit vaak pas achteraf gebeurt. Ik heb ook mijn verhaal weer gedaan. Niet dat ik daar nog last van heb, maar meer om mensen te waarschuwen: trap er niet in. Er zat eveneens een vertegenwoordiger van de politie aan tafel en die zei ook nog dat niemand zich hoeft te schamen dat ie erin getrapt is. Het zijn gewoon sluwe criminelen. En dat ze jou/ons helemaal kapot maken, interesseert ze geen zier. Dat vond ik zelf het ergste. Maar toen las ik over psychopathen. Dat zijn mensen zonder geweten en DAT zijn onze zogenaamde geliefden!
Ik zou het jammer voor jou vinden als deze affaire jou wantrouwen in je medemens heeft opgeleverd. De meeste mensen zijn te goeder trouw! Ontzeg jezelf niet het recht op geluk. Ik denk dat heel snel afspreken heel belangrijk is. Wanneer je iemand ziet, weet je meestal binnen een minuut of het een relatie kan worden of niet. Helaas zijn er ook oplichters die met je afspreken en dan na een tijdje naar het buitenland vertrekken ( voor een zieke oma of zo) en dan vandaaruit geld gaan vragen... Dergelijke verhalen ken ik ook.

Ikzelf ging naar yoga en kwam daar uiteindelijk mijn huidige partner tegen. Anderen vinden hun geliefde op de fotoclub, de tennisbaan, en ga zo maar door.

Laat het allemaal even bezinken.

Sterkte Stuart!

Ik wens je het allerbeste toe. En op termijn een lieve, eerlijke partner van vlees en bloed!
Groetjes,
Rileen

03 januari 2024

Fijn Stuart dat je er op tijd bent achter gekomen dat het fout zit.
Alle datingapps staan het vol met scammers.
Weduwe met of zonder kinderen/medisch specialisten in het buitenland/ingenieurs op een booreiland/single vrouwen die willen handelen in wat dan ook, dan moet je er vanuit gaan dat het een scammer is. Niet kunnen Skypen, face-timen, slechte verbinding etc, daarvan moeten er "bellen" gaan rinkelen. Zelfs in het buitenland als op een booreiland kan er gewoon gebeld worden via internet.
Ik blijf het zeggen, zodra er om geld gevraagd wordt, kan je er vanuit gaan dat het om scammers gaat. Iemand die je daadwerkelijk leert kennen, mee belt, face-time doet en ontmoet zullen je nooit om geld vragen.

03 januari 2024

Als antwoord op door 9ad3394b933c44…

Het gekke is dus, dat ze juist wel van het video bellen was... en ook haar profiel/fotos op de dating app waren geverifieerd...
En dat is dus precies waarom het zo veradelijk is...
want je praat gewoon met haar.. ziet haar, ook gewoon scherp beeld, geen haperingen etc...
Ik heb in de tussentijd ook contact met een ander slachtoffer van haar.
die contact met me gezocht op de site waar ik haar gereport heb als scammer..
Gelukkig was hij nog niet in de crypto gestapt met haar, en hield ie de boot af..
Hij was gaan zoeken op haar telefoonnummer en kwam mijn post tegen, met haar nummer, en 3 dezelfde fotos die hij ook had..
Ze had alleen een andere naam, en ging via de dating app Happn.
Maar het verhaal wat ze hem verteld had kwam wel ongeveer voor 90% overeen met wat ze mij verteld had.

Wat wel een tip is..(wat ik al veel eerder had moeten doen) Want ze (video)bellen natuurlijk alleen via skype, whatsapp, telegram en dat soort diensten.
Op moment dat je haar nummer hebt.. bel haar via het mobiele netwerk.. op de ouderwetste manier.. staat de telefoon altijd uit, maar kan ze wel op appjes reageren, weet je ook dat het niet goed zit