Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar Voor slachtoffers van stalking

Help mijn ex-vriendin is narcistisch

Beste Lezers,

Ik ben geen ervaren forum bezoeker, maar ben ten einde raad. Mijn ex-vriendin waarmee ik ca 1,5 jaar samen, en gedurende deze periode continu patroon van aantrekken en afstoten zichtbaar was, doet er alles aan mij kapot te maken. Gedurende de relatie ben ik depressief geworden en was ik niet in staat om enige vorm van verweer te bieden. Intussen is er een beeld gecreeerd bij instanties en directe omgeving waar ik moeilijk vanaf kom. Ook heeft mijn ex naast diverse civiele rechtszaken ook aangifte gedaan voor een misdrijf. Met gebrek aan bewijs, maar een goed verhaal zijn de aantijgingen zelfs aannemelijk. Terwijl hier absoluut geen bewijs voor is te vinden. Omdat ik niet eerder verweer kon bieden levert dit aan alle kanten problemen op. 

Ik vertrouw erop dat uiteindelijk de waarheid zal spreken, maar intussen is t voor mij lastig me leven weer op de rails te krijgen na periode van depressie. 

Alles wat verteld en geschreven wordt is feitelijk exact hetgeen zij doet ipv andersom. Heeft iemand ervaring en suggesties hoe ik hier vanaf kan komen?

 

gr

Bezig met laden...

6 Reacties *

17 maart 2024

Hoi Luc,

Dank voor het delen van je ervaring en wat ontzettend naar om te lezen allemaal.

Ik denk dat het goed is om bewijzen (filmpjes, geluidsopnames, verslaglegging etc) te blijven verzamelen. Ik weet niet of zij ook anoniem belt, maar als je 3 anonieme belletjes even opneemt en niks zegt, kan je door je provider een onderzoek laten instellen. Dit kan je weer voor je dossieropbouw gebruiken.

Wat de depressie betreft heb ik geleerd dat iedereen daar anders mee omgaat. Ik hoop dat je een manier voor jezelf vindt om dit te verwerken. Bij de een helpt het om erover te praten, de ander wil dat juist helemaal niet. Blijf dicht bij je gevoel en probeer daar zoveel mogelijk naar te luisteren. Het is ook een proces waar je doorheen gaat en wat veel tijd kan kosten. Geef het de tijd en ruimte, de emoties en gevoelens mogen er zijn.

Het is niet jouw schuld, jij hebt hier niet om gevraagd. En helaas genoeg hebben we weinig invloed/grip op narcisten, maar wat je zelf al zegt: Ooit komt de waarheid aan het licht. En wat een ander ook vind of zegt, zij komen zichzelf ook nog wel tegen als blijkt dat ze ernaast zitten.

Blijf in jezelf geloven en geef niet op, want wie het laatst lacht, lacht het best!

12 maart 2024

Beste luc,1983,
Wat een nare situatie en de impact hierop op jouw leven.
Misschien heb je wat aan mijn advies, probeer als dit je lukt aantoonbaar bewijs te maken/verzamelen, denk aan een spraakopname, filmpjes etc.
Mogelijk kan dit je helpen als bewijs als dit zulke vormen aanneemt zoals je beschrijft.
Wat betreft je depressie, volkomen begrijpelijk voor mij dit is zo´n in en in gemene manier om jou onderuit te halen.
Ik hoop dat je steun bij lotgenoten kunt vinden, zij weten waar je over praat!
En schaam je niet, ook niet omdat je een man bent, waarschijnlijk heeft je ex een groot probleem en wil ze op deze manier wraak op jou nemen.

Ik wens je ALLE sterkte!! Geloof in jezelf, en probeer contact te zoeken met lotgenoten als je dit durft en lukt!!

Alle goeds!
Groet,
Molletje

28 november 2023

Hoi Luc,

Wat een vervelende en nare situatie. Ik weet niet of ik je kan helpen, maar ik wil iig mijn support aan je overbrengen.
Wat mij heel erg geholpen heeft, is om álles op te schrijven zodat je nog eens terug kan lezen. Narcistische personen kunnen als geen ander manipuleren en het laten voelen alsof het aan jóu ligt, terwijl dit niet zo is. Schrijven kan daarbij helpen.
Zoek mensen bij wie je je verhaal kan doen en bij wie je kwetsbaar mag zijn, maar die je ook kunnen helpen om je weer in je kracht te zetten. Ik hoop dat je de juiste persoon/personen mag vinden.

Veel sterkte en een lange adem gewenst. Geef niet op!

Liefs

27 november 2023

Hi Luc1983,

Bedankt voor het delen van je verhaal.

Wat ontzettend naar wat je hebt meegemaakt en de nasleep die je er tot op heden van over hebt gehouden. Goed dat je hulp zoekt.

Ik denk dat het ook belangrijk is om vanuit jouw kant bewijs te verzamelen. Heb je tijdens je relatie ook met vrienden of familie hierover gesproken? Of tijdens je depressie met de huisarts of een psycholoog? Dan heb jij namelijk ook bewijsstukken die eventueel als verweer kunnen dienen.

Het is sowieso een goed idee om je klachten bespreekbaar te maken bij de huisarts. Enerzijds omdat je er nog veel last en stress van ervaart en anderzijds om zelf een dossier op te bouwen tegen je ex.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Mocht je nog wat willen vragen of delen, dan weet je ons te vinden.

Liefs, Lindsay

27 november 2023

Als antwoord op door 2b0d2a5ee57f4b…

Beste Lindsay,

Bedankt voor je reactie. Ik heb gelukkig nog veel WhatsApp berichten, emails en sms berichten kunnen terughalen. Ook een psycholoog gevonden, en gelukkig kan ik met bewijs me inmiddels verweren, en dat zal tijd en energie kosten, maar ik ben ergens nog onzeker of bang over wat me nog te wachten staat. Daarvoor zou ik graag met mensen in contact komen die vergelijkbare ervaring hebben.

Heb je misschien tips hoe ik in contact kan komen mensen met met (ex) vriendin die narcistisch blijkt. Wat ik heb geleerd narcistisme op een vrouw hele andere uitwerking heeft dan bij een man.

Gr en fijne dag!
gr,
laurens

27 november 2023

Als antwoord op door baf094adf3a246…

Hi Laurens,

Goed om te horen dat je jezelf kan verweren en hulp krijgt van een psycholoog.

Ik begrijp heel goed dat je opzoek bent naar mensen met gelijke ervaringen.
Wellicht kan je psycholoog je in contact brengen met een praatgroep met mensen die ervaring hebben met een narcistische ex (vriendin)? Ik ben zelf even gaan zoeken en kwam uit op https://vitaalgezond.com/slachtoffers-narcisme/. Ook vond ik een privé Facebook praatgroep over narcistisch misbruik: https://www.facebook.com/share/bG6EDKA3kp9xQkSW/?mibextid=K35XfP.

Heb je daar misschien iets aan?

Liefs, Lindsay