Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar Voor verkeersslachtoffers

Wel of geen eigen schuld

Vrijdag 24 februari 2023 om 17:00 is het ongeluk gebeurt. Ik reed op weg naar werk, helemaal gelukkig want het werken wat ik doe vind ik fantastisch. 

Ik rijdt brommer en ik reed op dat moment op een stuk fietspad waar ook brommers mogen komen. Dit staat ook aan beide kanten van het fietspad aangegeven. Aan het einde van het fietspad is er een kruising met een weg. Het fietspad heeft daar voorrang (er staan aan beide kanten van de weg haaientanden), maar omdat ik daar de weg op moet om de stad in te rijden (geel brommerplaatje dus dan moet je op de weg) was ik al aan het afremmen. 

Op dat moment zie ik vanuit mijn linkerooghoek een auto aankomen. Deze zit dus op dezelfde rijrichting als ik. Doordat ik dus bij die kruising kwam, was ik al aan het afremmen. Ik was (de brommer is totall loss) in het bezit van een witte brommer met witte helm en droeg een donkerblauwe jas. Ook had ik de verlichting van de brommer aan. De auto komt dus van mij van achter af en slaat ineens rechts af. Om ervoor te zorgen dat ik de auto niet raak, heb ik uit alle macht geremd. Beseffende op dat moment dat de letselschade nog veel erger zou zijn als dat deze nu is. De auto sneed mij dus af door gewoon rechtsaf te slaan. 

Tegenover de politie heeft de bestuurder verklaard mij niet gezien te hebben en toen de bestuurder mij op maandag in het ziekenhuis belde, kreeg ik niet eens een excuus. Nu heb ik op aanraden contact gezocht met de bestuurder om een schadeformulier in te vullen, maar hij verklaard: "We hebben geen botsing gehad, het is niet mijn schuld."

Ben ik dan nu wel zelf schuld? Naar mijn weten is het wettelijk nog altijd van: "recht door op dezelfde weg gaat voor" en "stoppen bij haaientanden op de weg" 

Ik weet het niet meer, het spijt me 

Chantalle

(gezien dat er een gerechtelijk onderzoek loopt, kan ik geen bestanden uploaden)

Bezig met laden...

10 Reacties *

28 maart 2023
Lieve mede lotgenoten Ik hoop niet dat jullie het erg vinden, maar ik zou graag een update willen delen met jullie Afgelopen woensdag ( 22 maart ) ben ik op controle geweest bij de trauma-arts. Ik had de nodige vragen en hoe erg ook: op 1 vraag krijg ik geen antwoord. De vraag was: wat is er gebeurt vanaf het moment dat ik de ambulance inging tot ik hier was. Ik ben namelijk een hoop kwijt (bijna alles) terwijl ik gewoon bij was. De arts zegt heel simpel: "Ik was er zelf niet bij, maar je hebt een zwaar trauma gehad. Je hersenen sluiten dat dan af ter beveilinging van jezelf. Wat er allemaal gedaan gebeurt is zul je ook niet te weten komen". Nou ja, daar moet ik me dan bij neerleggen, zeggen ze dan. Het blijkt wel dat ik dus ook een hersenschudding heb. Dat verklaard een heleboel met dingen die ik zelf merk. Inmiddels loop ik in huis zonder krukken en buiten (ligt aan de afstand) met 1 of 2. Vanaf vandaag ga ik ook weer in mijn eigen bed liggen. Het traplopen gaat ook weer redelijk, dus dat is wel fijn. Met de huisarts heb ik inmiddels de verwijskaart gehaald voor mijn praktijkondersteuning (ik ken haar al langer), dus daar gaan we dan 25 april mee van start. Donderdag naar de arboarts, dit heb ik zelf aangevraagd, dus even kijken wat die zegt. Tot zover, en nogmaals: ik hoop niet dat jullie het erg vinden dat ik dit deel Groetjes Chantalle
20 maart 2023
Goed de rust pakken en aandringen op zo veel mogelijk psychische hulp en zsm. Dat is ook waar ik mee bezig ben, aangezien ik al bang ben om naar buiten te gaan nu..
07 maart 2023
Hoi Chantalle. Goed te horen dat ea geregeld is. Verder is belangrijkste je herstel en een goed contact en administratie met je hulpverleners. Zit zelf ook nog midden in mijn revalidatie na een auto-ongeluk 5 september vorige jaar. Ik snap wat je meemaakt. Vooral heel veel geduld en lief zijn voor jezelf. Ik wens je veel beterschap ???
07 maart 2023
Dan vooral het juridische gedeelte zoveel mogelijk aan hen overlaten. Belangrijkste is nu herstellen, alle andere dingen komen wel. Heb zelf in een half jaar tijd 2 ongevallen gehad en merkte dat ik moeite had met dingen uit handen geven (kon na het 2e ongeval niet meer zelf douchen/ aankleden etc en vond dit echt verschrikkelijk). En het meest belangrijke; geef het de tijd. Je lichaam heeft nu eenmaal tijd nodig om te herstellen. Kan hier nog heel lang doorgaan met "adviezen" schrijven, maar ik denk dat je zelf het beste weet wat goed is voor je lichaam en wat niet :). Het juridische gedeelte gaat vaak veel tijd overheen, dus dat is iets om je later druk over te maken.
07 maart 2023
Ik denk dat je alleen maar geduld kan hebben, onderzoek moet het uitwijzen of er daadwerkelijk iets gebeurd is.
20 maart 2023

Als antwoord op door 75bd35af63544e…

Inmiddels weet ik al iets meer over wat er op dat moment gebeurt is. In het verbaal staat ook dat de tegenpartij mij geen voorrang verleend heeft. De letsenschadespecialist heeft contact gehad met een advocatenkantoor en die heeft 2 advocaten op de zaak gezet. Afgelopen vrijdag heb ik met hen contact gehad. Ik ben inmiddels op het punt dat de nachtmerries gaan komen, dus slapen wordt steeds minder. Ook eten gaat steeds minder.
07 maart 2023
Hoi Chantalle, wat een nare ervaring. Hopelijk heeft alleen je brommer schade opgelopen en heb je geen (ernstig) persoonlijk letsel. Het klinkt alsof jij je aan de verkeersregels hebt gehouden en daar een inschatting van hebt gemaakt. Degene die je heeft aangereden is vermoedelijk gehoord door de politie. Dat hij je over het hoofd heeft gezien, dat kan. Maar hij kan zijn verhaal niet bijstellen alsof er niets gebeurd is. De verkeerspolitie zal dit denk wel bevestigen. Maak een goed reconstructie verhaal. Indien mogelijk zou ik als jou was een letselschadespecialist bijhalen. De kosten (brommer, medisch en alle uit het ongeluk voortvloeiende kosten) worden op de verzekering van de tegenpartij verhaald (als jij in het gelijk staat). Ik wens je heel veel succes en sterkte met de afloop. Ps houd jezelf ook even goed in de gaten medisch gezien
07 maart 2023

Als antwoord op door e2fb17bbfd8f46…

Hoi Brigitte Ik heb helaas rechts is rib 1 ( de rib onder mijn sleutelbeen) aan de voorkant gebroken, links rib 2-6 en aan de zijkant en aan de achterzijde, rib 7 links zijkant. Schaafwonden rechterhand, rechtervoet beide knieën. Linkerknie helemaal uit balans door vochtophoping en kneuzing. Volledige torso zwaar gekneusd Inmiddels sinds 1 maart huis, bed in de woonkamer, verplaatsen in een rolstoel. Niet kunnen staan op mijn linkerbeen. Wat druk in het hoofd. En uiteraard: vandaag ( 7 maart) komen ze praten vanuit het ziekhuis of er ook een ergotherapeut moet komen en vanaf donderdag 9 maart komt er fysiotherapie aan huis. Ook heb ik thuiszorg en wordt er hulp in de huishouding geregeld. Verder valt het wel mee ;) (sorry voor het grapje)
07 maart 2023
Maakt niet uit of er een botsing heeft plaatsgevonden. Als een bestuurder een beweging maakt die "fout" is, dan ligt de schuld (meestal) ook bij diegene. Heb je al contact gehad met een letselschade advocaat? Zij kunnen je hier het beste mee helpen.
07 maart 2023

Als antwoord op door 4346fd93221f49…

Hoi Cihangir Ja ik sta in contact met een letselschadespecialist en een arbeidsdeskundige. Ook wordt er een letselschadeadvocaat aan mij toegewezen. Gelukkig ken ik deze heren persoonlijk (de specialist en de deskundige) dus die nemen alles over