Voor de Helpers

Lotgenoten Community

Het platform voor slachtoffers en hun omgeving

In contact komen met lotgenoten? Maak in 3 klikken een account aan.
Meld je aan of Log in

Nieuwste verhalen

 • Mijn man heeft mijn zoon beschadigd aan de armen en de keel. Mijn man was dronken en boos en wilde een buurman aanvallen. Mijn zoon heeft hem tegen gehouden en daarmee verwondingen opgelopen. Op het moment van het gebeuren was er geen contact mogelijk met mijn man en zag hij niet wat hij zijn kind aandeed. 

  Niemand hoort aan mijn kind te komen. Nu is dit wel gebeurd en dat door mijn man. Ik voel zoveel woede naar mijn man. Temeer omdat hij niets meer weet, zijn excuus heeft aangeboden en per direct is gestopt met de alcohol kan ik mijn woede niet op hem botvieren.

  Hoe kom ik van mijn woede af?

 • Mijn zoon van 16 heeft een vriendin van eveneens 16.

  Ze hebben nu anderhalf jaar verkering en ze zijn gek op elkaar. Maar omdat hij volgens haar ouders een slechte invloed heeft op haar (omdat hij schoolverlater is, onbeleefd, blowt en alleen aan zichzelf denkt(wat allemaal waar is)), saboteren ze de relatie. Ze krijgt regels opgelegd die op zich niet heel onredelijk zijn( sommige wel, maar ja, dat is ieders eigen keuze). Mijn zoon is het hier totaal niet mee eens en zet haar zo vreselijk onder druk en scheldt haar en haar ouders helemaal verrot. Ze zit echt vast tussen 2 kampen en ik zie en hoor hoe ze eronder lijdt. Iedereen is alleen nog maar boos op haar, ze staat onder zoveel druk, dat ik me echt zorgen maak.

  Wij proberen onze zoon er elke keer op te wijzen dat dit niet de manier is hoe mensen met elkaar om horen te gaan, maar hij wilt er niets van weten. Het is allemaal haar schuld en zei moet luisteren.  Wij weten niet meer hoe we hier om mee moeten gaan en wat we moeten doen om dit te laten stoppen. 

  Graag advies....

 • mijn zoon van 23 heeft kennis aan een webcamgirl uit colombia, hij maakt via een site gebruik van haar diensten, maar dit loopt aardig op tot soms wel € 600 per dag. ik kan dit zioen omdat ik de machtiging heb van zijn bank. ik dacht eerst dat ie verslaafd was aan webcam sex. maar hij had ook kennis aan een meisje in colombia en wil daar ook naar toe. maar hij is niet helemaal eerlijk geweest betreft dit meisje, hij zei dat ie haar via tinder had ontmoet daar twijfelde ik wel aan? hij zit elke avond tot laat in de nacht met haar te chatten terwijl hij er elke ochtend vroeg uit moet. nu ben ik erachter gekomen via mij jongere zoon dat ze een webcamgirl is en dat hij met haar prive gaat ofzo , en daardoor ze geld verdient. ik wil hem hier mee gaan confronteren want al zijn spaargeld en ze salaris gaan op deze manier die kant op, en ik moet er niet aan denken dat ie naar colombie toegaat. dit is in het kort even het verhaal ;-( 

Groepen per incident

Publieke groepen (2)

Tips voor en door helpers

Voor de Helpers 40 verhalen98 leden

Voor de helpers van slachtoffers van seksueel misbruik

Voor de Helpers 46 verhalen113 leden

Besloten groepen (2)

Tips voor en door helpers

Voor de Helpers 40 verhalen98 leden

Voor de helpers van slachtoffers van seksueel misbruik

Voor de Helpers 46 verhalen113 leden

Je staat er niet alleen voor

Heb jij je partner, vriend(in), familielid of iemand anders geholpen na een ingrijpende gebeurtenis? Of ondersteun je nu iemand? Mooi dat je dat doet! Je steun kan veel betekenen voor de ander. Maar misschien is het voor jou af en toe uitdagend. Of heb je vragen over hoe je het beste kunt helpen.

Je bent welkom in de online community voor helpers. Hier kun je veilig en anoniem ervaringen van anderen lezen, vragen stellen en je eigen verhaal delen.

 

Ik ben echt weer een stap verder gekomen met behulp van de community. Ik heb veel positieve reacties gekregen en dat doet me goed. Het voelt zo fijn dat je dit met elkaar kunt delen en elkaar echt kunt helpen.

Helpers

Deel je verhaal

Als lid van onze lotgenoten community hoef je niks uit te leggen.

Word ambassadeur van de online lotgenoten community.

Lees meer
Word ambassadeur