Seksueel misbruik

Lotgenotengroepen seksueel misbruik

De plek waar slachtoffers en hun omgeving ervaringen uitwisselen.

In contact komen met lotgenoten? Maak in 3 klikken een account aan.
Meld je aan of Log in

Nieuwste verhalen

 • Hoi,

  Ik hou heel veel van mijn vriend en hij is een hele lieve goeie jongen! Maar hij heeft 2 persoonlijkheden. De lieve jongen en een stuk minder lieve, verslaafde jongen. een tijdje geleden ben ik door de minder lieve versie van mijn vriend aangerand in m’n slaap. Toen we erover praatte zei hij dat hij dit in zijn slaap deed en het niet meer zou doen. Nu een klein maandje geleden is het geëscaleerd en ben ik door hem ‘verkracht’. ( ik heb nog moeite met de term omdat hij me geen pijn wilde doen). We wonen nu niet meer samen, maar hebben nog een relatie. Hij is in therapie voor een seksverslaving, hier kwam het gedrag namelijk vandaan. Ik wil hem heel graag steunen in zijn therapie maar merk dat ik het moeilijk vind om de relatie te behouden maar ook om de relatie te verbreken en ik wilde deze worstelingen graag even delen. Ik merk ook dat ik niet meer toe ben aan fysiek contact buiten knuffelen om en zo voelt het eigenlijk naar heel de wereld toe. Ik wil eigenlijk ook graag in een  fysieke setting kunnen praten met lotgenoten. Weten jullie nog iets? 

 • Hoi allemaal

  Als eerste wil ik even zeggen dat ik Dankbaar ben , dat ik dit eindelijk heb gevonden.

  Na jaren van Therapie, emdr en mindfullnis kan ik zeggen dat het moeilijkste achter me ligt . Ik heb nou een rugzak vol met hulptools. Ik begin mezelf te kennen en wat ik nodig heb op moeilijke momenten. En ik ben lief voor mezelf.

  Ik ben misbruikt door mijn vader en toen hij uitgekeken op mij was , leende hij me uit aan andere mannen. Mijn geluk was dat ik altijd omringd was door dieren . Zo heb ik toch warmte en liefde gehad. Ik merk alleen dat ik nog steeds geen band met mensen heb. En ik weet niet of dat nog gaat lukken. Het probleem is dat je weinig mensen hebt om mee te praten. Ik ben niet eenzaam daarvoor ben ik veel te graag alleen ,maar soms verlang ik erna dat iemand me ziet en me kent.

  Sterkte voor iedereen hier ♡

   

 • Beste allen,

  1,5 jaar geleden kreeg ik spontaan last van een gebeurtenis dat dateert uit mijn jeugd (12-13 jaar). Het gaat hierom een persoon die ik goed ken en mij handelingen heeft laten doen bij hem. Dit gaat ook om een jongen die 2 jaar ouder is. Ik kan het niet verwerken, ik heb 1 jaar lang hulp gehad van een psycholoog en ook emdr behandelingen gehad. Echter heb ik nog steeds enorm veel last. Het uit zich in het bijna niet kunnen werken vanwege de dominate gedachten tot aan het slapen en wakker worden met die gedachten. Het domineert mijn hele leven zo enorm dat ik nergens van kan genieten. Mijn hoofd voelt vaak verdoofd aan van al dat denken. Ik heb uiteindelijk met alle moed die ik verzameld had die jonge ( nu een man ) aangesproken. Hij gaf aan ook veel last van te hebben en benadrukte dat hij zelf ook jong was en niet wist wat die deed.
  Heeft iemand hier ervaring mee een lotgenoot? 

Groepen per incident

Publieke groepen (2)

Voor slachtoffers van seksueel misbruik

Lotgenoten 179 verhalen120 leden

Besloten groepen (2)

Voor slachtoffers van seksueel misbruik

Lotgenoten 179 verhalen120 leden

Je staat er niet alleen voor

Na een ingrijpende gebeurtenis kan het fijn zijn om in contact te komen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Dat kan in onze lotgenotengroepen. In onze community vinden slachtoffers, nabestaanden en getuigen van misdrijven, ongevallen en/of rampen steun en herkenning bij elkaar. Het is een plek waar je je eigen ervaringen van je af kunt schrijven en vragen kunt stellen aan lotgenoten.

Uit ervaring weten we dat het een opluchting kan zijn als mensen hun gevoelens met elkaar kunnen delen. Juist als zij soortgelijke ervaringen hebben. Mensen vinden erkenning en steun wanneer zij merken dat anderen hetzelfde doormaken.

" Ik ben echt weer een stap verder gekomen met behulp van de community. Ik heb veel positieve reacties gekregen en dat doet me goed. Het voelt zo fijn dat je dit met elkaar kunt delen en elkaar echt kunt helpen." - Antje

Ook voor de Helpers

Wanneer iemand in je omgeving slachtoffer wordt, is alles ineens anders. Je wilt helpen, maar hoe doe je dat goed? Het is logisch als je dan vragen hebt. 'Wat moet ik zeggen tegen iemand die slachtoffer is geworden?' 'Hoe kan ik er echt zijn voor een ander?' Met deze en andere vragen kun je terecht in de Voor de Helpers-groepen . Ook kun je er jouw eigen tips delen met anderen.

Helpers

Deel je verhaal

Als lid van onze lotgenoten community hoef je niks uit te leggen.

Word ambassadeur van de online lotgenoten community.

Lees meer
Ambassadeur oproep