Seksueel misbruik

Lotgenotengroepen seksueel misbruik

De plek waar slachtoffers en hun omgeving ervaringen uitwisselen.

In contact komen met lotgenoten? Maak in 3 klikken een account aan.
Meld je aan of Log in

Nieuwste verhalen

 • Hoi hoi,

  ik loop al een aantal jaar met een lastig probleem rond en door de media over seksueel misbruik merk ik bij mijzelf dat ik het nog altijd heel moeilijk vind om het een plek te geven en zou hierover graag anoniem mijn verhaal willen delen.

  Lang verhaal kort, in het verleden ben ik gepest geweest en heb ik van 2011-2014 aan een eetstoornis geleden die in die periode de grootste impact heeft gehad, hier ben ik opgenomen geweest en zijn er intensieve therapie geweest. Rond 2014 ben ik met een sport gestart die mij heeft geleerd met een andere manier met mijn lichaam om te gaan en waarbij ik zelfvertrouwen heb opgebouwd, in 2016 kwam ik een jongen tegen die in mij geïnteresseerd leek, ik vond de aandacht fijn en voelde me gezien. In 2016 heb ik een eerste wedstrijd gedaan in bovengenoemde sport waarbij ik de wedstrijd heb gewonnen, dit was een erg slopende wedstrijd maar dit moment was een van de mooiste momenten ooit. Diezelfde avond had ik een feestje waar ik iets te veel had gedronken en waarna ik samen met wat jongens een jointje heb gerookt, het jointje icm de drank viel verkeerd wat resulteerde in het niet meer kunnen bewegen van mijn lichaam, en niet tot nauwelijks meer kunnen spreken. Op dat moment hebben de jongens me in een auto gezet en ben ik met de eerder genoemde jongen mee naar zijn huis gereden, eenmaal daar aangekomen word ik op de bank gelegd volledig in bewustzijn en wordt ik daarna overgebracht naar bed. Eenmaal in bed word ik uitgekleed en begint de jongen mij direct (met of zonder condoom weet ik niet meer) me met zijn geslachtsdeel te penetreren. 
  op dat moment was het enige wat me lukte ‘nee stop stop’ zeggen waar niet naar geluisterd werd. Daarna lag ik verstijfd in bed en ben ik uit eindelijk in slaap gevallen. De volgende dag was de avond hier voor warrig, ik wist niet goed wat ik moest denken en wat ik moest voelen. Ik vertelde een goede vriend van me wat er gebeurd was en hij zei bijna direct; wat er nu gebeurd is, is gewoon verkrachting. > geen idee of iemand dit herkent maar op dát moment kon ik dat niet toegeven, mijn gevoel wilde dat niet toegeven, ik wilde niet dat dat écht was gebeurd. Ik heb toen ook het eigenlijk goed gepraat, het was niet zó erg. 

  ik denk dat pas een jaar na dat het is gebeurd het pas écht tot me door is gedrongen wat er was gebeurd, toen ik me dat realiseerde wilde ik het er met niemand over hebben, die vriend die ik het destijds verteld had was op dat moment geen contact meer van me, dat was verwaterd.

  in de tussentijd ben ik op veel vlakken veel sterker geworden, ik sukkel nog af en toe met gedachtes van mijn oudere eetstoornis maar hij heeft nooit meer de overhand gekregen, Échter vind ik het op de dag van vandaag nog heel erg moeilijk wat er is gebeurd, in de afgelopen jaren heb ik veel nagedacht om aangifte te doen maar aangezien ik niks qua bewijzen heb en ook niet opnieuw geconfronteerd wil worden met de dader heb ik dit nooit gedaan. Het is nu bijna 6 jaar geleden..

   

  pff bedankt als je dit alles hebt gelezen, het voelt fijn het zo te delen en ik ben benieuwd of er mogelijk mensen zijn die tips hebben! 
   

   

 • Hallo Iedereen,

   

  Ik ben blij dat ik deze groep heb gevonden.

  Morgen begint mijn EMDR behandeling. ik word behandeld voor de gebeurtenissen met mijn ex stiefvader toen ik klein was. en met een ex van me.

  Gisteren had ik mijn hart open gezet en mijn verhaal gedeeld met een vriend.

  Ik vertelde over hoe mijn ex opzettelijk de handelingen van mijn ex stiefvader na deed als ik geen sex met haar wou.

  Hierdoor bevroor ik vaak uit angst en kon ze "haar ding doen".

  De vriend lachte me uit en zei dat ik als man van geluk moet spreken dat ze seks wou hebben met me.

   

  Dit dacht ik zelf ook erg lang en ik dacht dat het aan mij moest liggen.

  Gelukkig door GGZ word ik nu wel gehoord.

  En ik wil even zeggen. of je nou een vrouw bent, een kind, een man, of hoe je je dan ook ziet.

   

  Seks zonder je consent is niet en nooit oké.

   

  Ik weet niet zo goed wat ik nogmeer kan typen of wat ik moet zeggen om te beginnen.

  Het spijt me als ik iets stoms zeg.

   

   

 • Ik schreef vorige keer dat ik nog lang moest wachten tot ik bij een psycholoog terecht kon. Gelukkig was er iemand uitgevallen en had ik eerder plek. Ik heb mijn intake al gehad. Maandag mijn eerste sessie, ik krijg EMDR. Ik praat eigenlijk nooit over mijn gevoel. Ik schrijf alleen maar, en app met een vriendin. Ik heb haar in grote lijnen verteld wat er is gebeurd. Ik voel nu zo de drang om telkens als ik haar zie te praten. Maar ik kan het niet. En dan ga ik haar weer appen. Soms haat ik mezelf dat ik niet kan praten, ik klap volledig dicht. Ik heb in alles heel erg het gevoel dat ik het niet alleen kan. En wil daarom continu de aandacht van die vriendin, maar ik merk dat zij het soms lastig vind. Vooral omdat ik app en niet praat. Iemand hier ervaring mee hoe je dit het beste kan aanpakken. 

Groepen per incident

Publieke groepen (2)

Voor slachtoffers van seksueel misbruik

Lotgenoten 161 verhalen96 leden

Besloten groepen (2)

Voor slachtoffers van seksueel misbruik

Lotgenoten 161 verhalen96 leden

Je staat er niet alleen voor

Na een ingrijpende gebeurtenis kan het fijn zijn om in contact te komen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Dat kan in onze lotgenotengroepen. In onze community vinden slachtoffers, nabestaanden en getuigen van misdrijven, ongevallen en/of rampen steun en herkenning bij elkaar. Het is een plek waar je je eigen ervaringen van je af kunt schrijven en vragen kunt stellen aan lotgenoten.

Uit ervaring weten we dat het een opluchting kan zijn als mensen hun gevoelens met elkaar kunnen delen. Juist als zij soortgelijke ervaringen hebben. Mensen vinden erkenning en steun wanneer zij merken dat anderen hetzelfde doormaken.

" Ik ben echt weer een stap verder gekomen met behulp van de community. Ik heb veel positieve reacties gekregen en dat doet me goed. Het voelt zo fijn dat je dit met elkaar kunt delen en elkaar echt kunt helpen." - Antje

Ook voor de Helpers

Wanneer iemand in je omgeving slachtoffer wordt, is alles ineens anders. Je wilt helpen, maar hoe doe je dat goed? Het is logisch als je dan vragen hebt. 'Wat moet ik zeggen tegen iemand die slachtoffer is geworden?' 'Hoe kan ik er echt zijn voor een ander?' Met deze en andere vragen kun je terecht in de Voor de Helpers-groepen . Ook kun je er jouw eigen tips delen met anderen.

Helpers

Deel je verhaal

Als lid van onze lotgenoten community hoef je niks uit te leggen.

Word ambassadeur van de online lotgenoten community.

Lees meer
Ambassadeur oproep