Seksueel misbruik

Lotgenotengroepen voor slachtoffers en naasten van seksueel misbruik

Lees ervaringen van anderen, reageer en deel

Online lotgenotencontact

Slachtoffers van seksueel misbruik en hun naasten kunnen een drempel voelen om te praten over wat er is gebeurd. Twijfels en zorgen weerhouden mensen er soms van om met hun directe omgeving te praten: 'Is het raar dat ik me zo rot voel?', 'Wordt het gevoel erger als ik erover ga praten?'.

Delen kan opluchten

Uit ervaring met face-to-face lotgenotengroepen weten we dat het een opluchting kan zijn als mensen hun gevoelens met elkaar kunnen delen. Juist als zij soortgelijke ervaringen hebben. In de online lotgenotengroepen binnen de Slachtofferhulp Community kan iedereen terecht die iets wil delen over zijn of haar ervaringen met seksueel misbruik, seksueel geweld of seksuele intimidatie.

Welke lotgenotengroepen zijn er?

Op dit moment zijn er twee online lotgenotengroepen.

De publieke groep 

In de publieke groep kan iedereen die een ervaring of vraag over seksueel misbruik, seksueel geweld of ander grensoverschrijdend seksueel gedrag wil delen terecht. De verhalen die in deze groep gedeeld worden zijn voor iedereen zichtbaar, ook voor niet-leden van de Community. Iedereen kan lid worden.

Direct naar de publieke groep

De gesloten groep 

In de gesloten groep geven we slachtoffers de mogelijkheid om in een extra veilige omgeving hun verhaal te delen. Iedereen die zich aanmeldt voor deze groep, doet een intake met een medewerker van de Community. De medewerker bekijkt of de lotgenotengroep past bij de situatie van degene die zich aanmeldt. Verhalen die gedeeld worden in de gesloten groep zijn alleen zichtbaar voor andere groepsleden.

Direct naar de gesloten groep

Lees meer over de gesloten groep

 

"Fijn om van me af te schrijven."