En toen vroeg hij om een overboeking te doen

Hilibilie • 19 juni 2020
8 reacties
2
130 weergaven

Ik kreeg een berichtje via Instagram. Normaal reageer ik daar niet op. Meestal zijn het van die rare figuren. Maar dit berichtje was zo mooi geschreven. Er leek een klik. Aannemer uit Belarus. Veilig ver weg. Maar hij deed het goed en zocht toenadering. Verder via whats app. Waarom weet ik niet maar voor ik het wist deelden wij ons verhaal. Het gaat ook al een tijd niet lekker in mijn relatie. Misschien daardoor gevoeliger. Hij zei alleen maar de juiste dingen. Na een paar dagen kwam de vraag: ik zit in een andere stad bij een bespreking en ik moet een bedrag overmaken maar ik kan niet inloggen. Als ik jou mijn inloggegevens geef dan maak jij $180.000 aan jezelf over en dan maak jij het over naar de leverancier.

Gelukkig gingen mijn alarmbellen af. Ik heb hem aangegeven hoeveel waarschuwingen hierover zijn en dat je dit ook niet vraagt aan iemand die je een week kent.

Hij was gekwetst maar vergaf het me en begreep het wel. Toen had ik het contact natuurlijk moeten verbreken. Maar ik vond hem zo leuk. De foto's die hij stuurde en de filmpjes, helemaal mijn type. Ik schrok me rot toen hij begon over van mij houden en een toekomst. Ik heb hem toen geschreven dat het te snel ging en ik hiermee moest stoppen. Deed ik dat maar..

Twee dagen erna stuurde hij mij een link met precies het juiste liedje. Precies hoe ik me voelde.

Weer volop contact. Dan maar babysteps zoals hij zei.

Maar ik ging ook op onderzoek uit. Handig hoor Google. Ik kwam de foto's en filmpjes die hij mij stuurde van 'hem' en zijn super leuke zoontje bij iemand anders tegen. Daar waren de filmpjes langer en hoorde ik ook de stem van mijn 'internet liefde'. Maar ik zag ook dat die filmpjes gepost waren vanuit Amerika en heel recent. Corona? Je kunt niet vanuit Belarus naar Californië nu. Gevraagd hoe het zat en er kwam echt een heel vreemde verklaring. En de vraag of ik met spoed $1300 over kon maken want hij zat in de problemen.

Ik heb mijn zogenaamde liefde anoniem gebeld om zijn stem te horen. Een luie stem met Afrikaans accent nam op. Leek helemaal niet op de stem in de filmpjes van mijn droomman. Ik ben achter het nummer van de man van de foto's gekomen en heb hem gebeld. Hele verhaal verteld en gevraagd of hij mij berichtjes had gestuurd. Niet dus. En daarna lieverd ik ben Homo. Dat had ik ook gezien op zijn facebook inderdaad.

Ik heb samen met de enige echte besproken dat ik alles wat ik had even naar hem zou sturen. Want hoe gay hij ook is hij wordt regelmatig gebeld door vrouwen die hem mijn verhaal vertellen. Politie en Instagram doen er niets aan. De echte man achter de foto's en ik zijn nu vrienden op Instagram en hij vindt het leuk als ik hem en zijn zoontje blijf volgen.

De nepper begreep het echt niet denk ik en ik had hem meteen moeten blokkeren. Maar hoe raar ook ik mis het contact. Vanmorgen kwam er weer zo'n mooi berichtje. Toen dacht ik wel nog een keer confronteren en daarna blokkeren. Maar echt hoe stom ik mis hem.